Ο Βασιλιάς Κάρολος παρασημοφόρησε γυναίκα που έριξε μπουνιές σε κροκόδειλο για να σώσει τη δίδυμη αδελφή της

08:04 15/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Η Georgia Laurie πήδηξε αμέσως στο νερό όταν ένας κροκόδειλος έσυρε σε ένα ποτάμι στο Μεξικό τη δίδυμη αδελφή της, αγνοώντας ότι με την πράξη της αυτή θα βραβευόταν από τον Βασιλιά Κάρολο.

Ο βασιλιάς Κάρολος, τίμησε την νεαρή Georgia για το θάρρος της να σώσει την αδελφή της Melissa, η οποία βρισκόταν στο έλεος του κροκόδειλου, χτυπώντας το άγριο ζώο στο κεφάλι με μπουνιές.

Και

οι δύο αδελφές κατάφεραν και βγήκαν ζωντανές από αυτή την εφιαλτική περιπέτεια.

Τώρα, ο βασιλιάς Κάρολος απένειμε στην Τζόρτζια μετάλλιο για τη γενναιότητα που έδειξε- μια παράδοση κατά την οποία ο μονάρχης αναγνωρίζει πολίτες “για πράξεις υποδειγματικής γενναιότητας”.

Είναι μια ανταμοιβή δήλωσε η 31χρονη σήμερα Τζόρτζια, μετά τις περιπετειώδεις διακοπές τους, Ιούνιο του 2021.

Οι ξεναγοί τους είχαν πει – λανθασμένα – ότι μια βουτιά στον ποταμό του Μεξικού κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού για να δουν βιοφωταύγεια θα ήταν ασφαλής.

“Δεν το περίμενα, δεν το περίμενα”, δήλωσε η Georgia στα βρετανικά μέσα, περιγράφοντας το βραβείο ως τιμή. “Αισθάνομαι πραγματικά προνομιούχος. … Κατά κάποιο τρόπο απαλύνει την όλη τραυματική εμπειρία”.

Οι γυναίκες βρέθηκαν μαζί με φίλους τους σε ένα ποτάμι κοντά στη λιμνοθάλασσα Manialtepec στο Puerto Escondido.

Η Μελίσα είδε τον κροκόδειλο σε απόσταση περίπου 50 μέτρων και κατάφερε να ειδοποιήσει τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, σύμφωνα με την ανακοίνωση της φετινής λίστας ανδρείας.

Αλλά ακριβώς τη στιγμή που η Melissa τραβήχτηκε στην όχθη του ποταμού, ο κροκόδειλος την άρπαξε και την έσυρε στο νερό.

“Την είδα να την αρπάζει και ο χειρότερος φόβος μου έγινε πραγματικότητα, ότι μάλλον την έχασα, ότι είναι νεκρή”, δήλωσε η Τζόρτζια το 2021 στο BBC.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της βράβευσης, η Τζόρτζια κατάφερε να επαναφέρει την αδελφή της, η οποία επέπλεε μπρούμυτα στο νερό.

Η Τζόρτζια πάλεψε γενναία με το ερπετό, κρατώντας με το ένα χέρι το κεφάλι της αδελφής της πάνω από το νερό και με το άλλο χτυπούσε με γροθιές το ζώο.

Η Μελίσα επέζησε φέροντας τραύματα στον καρπό της, στην κοιλιά και στα πόδια, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

“Το γεγονός ότι τα κατάφερε οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στην εξαιρετική γενναιότητα της αδελφής της, η οποία γνώριζε σαφώς ότι ένας επικίνδυνος κροκόδειλος βρισκόταν στο νερό, αλλά επέλεξε να ρισκάρει τη ζωή της για να σώσει την αδελφή της, δείχνοντας μεγάλη επιμονή στην απόκρουση της επίθεσης“.

Η διαδρομή με τη βάρκα μέχρι την ακτή διήρκεσε 25 λεπτά και χρειάστηκαν άλλα 20 λεπτά μέχρι να φτάσουν στο νοσοκομείο, όπως δήλωσαν οι δίδυμες. Η Μελίσα τέθηκε σε κώμα και εμφάνισε σήψη, αλλά έκτοτε έχει αναρρώσει πλήρως σωματικά.

To άρθρο Ο Βασιλιάς Κάρολος παρασημοφόρησε γυναίκα που έριξε μπουνιές σε κροκόδειλο για να σώσει τη δίδυμη αδελφή της δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βασιλιάς Κάρολος, Παρασημοφόρησε,vasilias karolos, parasimoforise