Συνεχίζεται η μάχη με τη φωτιά σε Πρόδρομο και Ταρσό στη Βοιωτία - Ήδη έχουν καεί περισσότερα από 23.000 στρέμματα

09:07 23/8/2023 - Πηγή: NewsIt

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μάχη με τη φωτιά σε πολλά μέτωπα στη Βοιωτία για 3η ημέρα, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να εντείνουν τις ήδη τεράστιες προσπάθειες κατάσβεσης σε Πρόδρομο και Ταρσό έχοντας δώσει ολονύχτια μάχη με τις φλόγες.

Στα μέτωπα της φωτιάς στη Βοιωτία επιχειρούν συνολικά 80 πυροσβέστες σήμερα Τετάρτη (23.8.2023) το πρωί, εκ των οποίων οι 40 με 15 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 1 αεροσκάφος στον Πρόδρομο ενώ στον Ταρσό βρίσκονται 40 πυροσβέστες με 16 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος.

Υπενθυμίζεται

ότι από χθες έχουν εκκενωθεί 10 οικισμοί γύρω από το Κυριάκι, με το τελευταίο μήνυμα του 112 να ηχεί στα κινητά των κατοίκων της Ζάλτσας λίγο πριν τις 23:30, να εκκενώσουν προς το ορεινό χωριό.

Οι άνεμοι πνέουν ισχυροί και σήμερα στην περιοχή, προκαλώντας πολλαπλές αναζωπυρώσεις και δημιουργώντας νέα μέτωπα γι’ αυτό και δυσχεραίνεται πολύ η προσπάθεια των επίγειων και εναέριων δυνάμεων της πυροσβεστικής να ελέγξουν τη φωτιά.

Ήδη έχουν καεί περισσότερα από 23.000 στρέμματα. Ο δήμαρχος Λιβαδειάς, Γιάννης Ταγκαλέγκας, δήλωσε ότι «η κατάσταση τη νύχτα ήταν εφιαλτική. Δώσαμε μάχη σε όλα τα μέτωπα. Ευχόμαστε οι καιρικές συνθήκες να βοηθήσουν, έτσι ώστε η καταστροφή να σταματήσει εδώ».

To άρθρο Συνεχίζεται η μάχη με τη φωτιά σε Πρόδρομο και Ταρσό στη Βοιωτία - Ήδη έχουν καεί περισσότερα από 23.000 στρέμματα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα