Στο «στόχαστρο» Κασσελάκη τα social media του ΣΥΡΙΖΑ - Ο Πολάκης, η Βαβέλ και η νέα ομάδα επίβλεψης

07:49 8/1/2024 - Πηγή: NewsIt

Το θέμα της πολυφωνίας – κακοφωνίας του ΣΥΡΙΖΑ στα social media απασχολεί ιδιαίτερα την ηγεσία του κόμματος, ακόμα και τον ίδιο τον Στέφανο Κασσελάκη, καθώς τα περισσότερα θέματα προκύπτουν από αναρτήσεις στελεχών και από τον τρόπο που παρουσιάζουν τις απόψεις τους.

Στο πλαίσιο αυτό – σύμφωνα με πληροφορίες – ο Στέφανος Κασσελάκης σκέπτεται να προτείνει τη δημιουργία μίας επαγγελματικής ομάδας, η οποία θα λειτουργεί συμβουλευτικά προκειμένου

να υπάρχει μία κοινή γραμμή προς τα έξω και να μην δημιουργείται η εντύπωση της Βαβέλ στα social media για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για την ακρίβεια, τα στελέχη θα συνεννοούνται με την ομάδα αυτή προκειμένου στις αναρτήσεις να υπάρχει μία πολιτική ομοιομορφία.

Οι συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη, υποστηρίζουν ότι δεν πρόκειται για λογοκρισία αλλά για μία «επαγγελματική αντιμετώπιση των κοινωνικών μέσων δικτύωσης» από την στιγμή που τα περισσότερα θέματα έχουν την αφετηρία τους εκεί.

Όπως επισημαίνουν, μάλιστα, στόχος είναι να αποφεύγονται επικοινωνιακά λάθη, τα οποία εκμεταλλεύεται η κυβέρνηση για να δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ακόμα σε κλίμα εσωστρέφειας από το οποίο δεν πρόκειται να απεγκλωβιστεί ποτέ.

Φυσικά, το θέμα αυτό αγγίζει ευθέως τον Παύλο Πολάκη ο οποίος – παρά τις διαχρονικές παρακλήσεις της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ – ποτέ δεν σταμάτησε να ανεβάζει ιδιαίτερα επιθετικές αναρτήσεις, αδιαφορώντας για τις συνέπειες. 

Ωστόσο, παρά τα όσα λένε οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και το θέμα αυτό αναμένεται να βάλει φωτιά στο εσωτερικό του κόμματος καθώς αρκετοί μιλούν ήδη για λογοκρισία.

Την ίδια στιγμή, με αφορμή την συνέντευξη του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Καπνισάκη, στην εφημερίδα Documento, όπου υποστήριξε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προτείνει στον Στέφανο Κασσελάκη πριν τις εκλογές του 2019 να τον υπουργοποιήσει (στον ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι του είχε προτείνει το υπουργείο ναυτιλίας), στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπήρξε νέος αιφνιδιασμός.

Αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκαν γιατί θα έπρεπε να ανοίξει μια τέτοια συζήτηση, η οποία στην πραγματικότητα περιπλέκει την κατάσταση και κάνει ακόμα πιο θαμπό το πολιτικό στίγμα του Στέφανου Κασσελάκη.

Οι δύο λόγοι που έγινε γνωστή η ιστορία της «υπουργοποίησης» Κασσελάκη

Συνεργάτες επισήμαιναν πάντως ότι προφανώς και έπρεπε να δημοσιοποιηθεί αυτή η ιστορία κυρίως για δύο λόγους.

Κατ’ αρχήν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απαντάει με αυτό τον τρόπο στην κυβέρνηση η οποία προσπαθεί σε καθημερινή βάση να τον απαξιώσει. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε μάλιστα για επιθεώρηση.

«Η δημοσιοποίηση αυτής της ιστορίας δείχνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος στο παρελθόν ήθελε τον Στέφανο Κασσελάκη για υπουργό της κυβέρνησης του, σήμερα τον απαξιώνει μόνο για μικροπολιτικούς λόγους», λένε στελέχη της Κουμουνδούρου.

Παράλληλα με την κίνηση αυτή, ο Στέφανος Κασσελάκης επιχειρεί ένα άνοιγμα στο κέντρο, το οποίο – όπως λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – έχει εγκαταλείψει το ΠΑΣΟΚ (που στο παρελθόν κάλυπτε αυτό το χώρο) και έχει πάει στην ΝΔ.

Δηλαδή με τον τρόπο του στέλνει μήνυμα ότι οι κεντρώοι ψηφοφόροι – που βρίσκονται κυρίως στην μεσαία τάξη – δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα απ’ αυτόν καθώς ακόμα και ο πρωθυπουργός αναγνωρίζει τις διοικητικές του ικανότητες.

Η πρόσθεση του αυτή προφανώς δεν πέρασε απαρατήρητη από τα κυβερνητικά στελέχη. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας το θέμα είπε ότι «η διαρροή ότι έγινε πρόταση από τον πρωθυπουργό στον Στέφανο Κασσελάκη να υπουργοποιηθεί το 2019 βλάπτει μόνο τον ίδιο τον κ. Κασσελάκη».

Όλα αυτά ωστόσο – μαζί με το θέμα των Σπετσών – αναμένεται να συζητηθούν στην Κεντρική Επιτροπή που θα γίνει το Σαββατοκύριακο.

Οι πληροφορίες θέλουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να θέτουν θέμα πολιτικού προσανατολισμού του ΣΥΡΙΖΑ ενώ αναμένεται να συζητηθεί και η επικοινωνιακή πολιτική του κόμματος τους την οποία για την ώρα εκφράζει ο ίδιος ο πρόεδρος.

Ο Διονύσης Τεμπονέρας, ο οποίος εμφανίζεται να διαφωνεί με μία σειρά από θέματα αναμένεται στην ΚΕ να βάλει θέμα πολιτικού προσανατολισμού.

Σε συνέντευξη του, παραδέχθηκε ότι υπάρχει μια ανοιχτή συζήτηση «για τον ευρύτερο δημοκρατικό και προοδευτικό χώρο» ενώ κάλεσε το ΠΑΣΟΚ και άλλες προοδευτικές δυνάμεις να συνεργαστούν για να ανασυγκροτήσουν τον δημοκρατικό και προοδευτικό χώρο.

To άρθρο Στο «στόχαστρο» Κασσελάκη τα social media του ΣΥΡΙΖΑ - Ο Πολάκης, η Βαβέλ και η νέα ομάδα επίβλεψης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα