Χιλιάδες θέλουν να υιοθετήσουν τη μικρή Άγια που γεννήθηκε κάτω από τα συντρίμμια στη Συρία

08:14 10/2/2023 - Πηγή: NewsIt

Η εικόνα το νεογέννητου βρέφους που με τον ομφάλιο λώρο ακόμα μεταφέρεται από έναν άνδρα πάνω από τα συντρίμμια στη Συρία θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη όλων. Η μικρή Άγια γεννήθηκε κάτω από τα ερείπια και σώθηκε ώρες μετά τον φονικό σεισμό.

Οι διασώστες της την εντόπισαν ενώ ήταν ακόμα ενωμένη με τον ομφάλιο λώρο με τη νεκρή μητέρα της. Στο κορίτσι δόθηκε το όνομα Aya, που στα αραβικά σημαίνει

θαύμα. Το νεογέννητο βρέφος έχει βρει καταφύγιο σε μακρινό συγγενή της οικογένειας, αφού η μητέρα του, ο πατέρας του και τα τέσσερα αδέρφια του σκοτώθηκαν στον φονικό σεισμό που έπληξε τη Συρία και την Τουρκία.

Η ίδια σώθηκε από τον ίδιο άνθρωπο που την προσέχει τώρα, ενώ χιλιάδες άνθρωποι έχουν προσφερθεί να την υιοθετήσουν μέσω social media ή επικοινωνώντας με το νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του νοσοκομείου Khalid Attiah δεκάδες επικοινωνούν κάθε μέρα με το νοσοκομείο για να βοηθήσουν όπως μπορούν ή για να καταφέρουν να την υιοθετήσουν.

The moment a child was born His mother was under the rubble of the earthquake in Aleppo, Syria, and she died after he was born , The earthquake.
May God give patience to the people of #Syria and #Turkey and have mercy on the victims of the #earthquake#الهزه_الارضيه #زلزال pic.twitter.com/eBFr6IoWaW

— Talha Ch (@Talhaofficial01) February 6, 2023

Όμως ο παιδίατρος που την έχει αναλάβει, σύμφωνα με το BBC, ο Δρ Attiah, ο οποίος έχει μια κόρη τέσσερις μήνες μεγαλύτερη από την Aya, είναι σαφής: «Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να την υιοθετήσει τώρα. Μέχρι να επιστρέψουν οι συγγενείς της, της συμπεριφέρομαι σαν να είναι δική μου».

Μάλιστα, ο ίδιος αποκάλυψε πως η γυναίκα του τη θηλάζει μαζί με το δικό τους παιδί.

To άρθρο Χιλιάδες θέλουν να υιοθετήσουν τη μικρή Άγια που γεννήθηκε κάτω από τα συντρίμμια στη Συρία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σεισμός, Συρία, Χιλιάδες, Άγια,seismos, syria, chiliades, agia