Σε αναμμένα κάρβουνα η Μόσχα - «Βλέπει» πυραυλικές επιθέσεις του Κιέβου στην Κριμαία

15:19 20/6/2023 - Πηγή: NewsIt

Με αμείωτη ένταση μαίνεται εδώ και δεκαοκτώ μήνες ο πόλεμος στην Ουκρανία. Η Μόσχα λέει ότι το Κίεβο σχεδιάζει πυραυλικά πλήγματα στην Κριμαία, την οποία κατέχουν οι Ρώσοι από το 2014.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει πάρει άσχημη τροπή για τη Ρωσία που ανησυχεί πλέον και για την Κριμαία που κατέχει η Μόσχα εδώ και εννέα χρόνια. Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού δήλωσε την Τρίτη (20.06.2023) ότι το Κίεβο σχεδιάζει να επιτεθεί με αμερικανικά συστήματα πυροβολικού HIMARS και με πυραύλους

Storm Shadow στην ελεγχόμενη από τη Μόσχα Κριμαία και προειδοποίησε ότι η Ρωσία θα αντεπιτεθεί, μετέδωσε το πρακτορείο TASS.

Τέτοια πλήγματα, τα οποία η Ρωσία θεωρεί ότι βρίσκονται εκτός της περιοχής όπου διεξάγει την «ειδική στρατιωτική επιχείρησή» της, όπως την αποκαλεί, στην Ουκρανία, δηλώνουν, επίσης, ανάμειξη πλήρους κλίμακας των ΗΠΑ και της Βρετανίας στη σύγκρουση, δήλωσε ο Σοϊγκού στο TASS.

Η Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία από την Ουκρανία το 2014, αλλά θεωρεί ότι είναι εκτός της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», η οποία επικεντρώνεται στην ανατολική και νότια Ουκρανία όπου οι δυνάμεις του Κιέβου μάχονται να ανακαταλάβουν εδάφη.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η αντεπίθεση του Κιέβου και ο μεγάλος στόχος της Κριμαίας

Το Κίεβο, που υποστηρίζει ότι μάχεται για την επιβίωσή του, λέει ωστόσο ότι επιθυμεί να ανακαταλάβει όλα τα εδάφη του, συμπεριλαμβανομένης της χερσονήσου της Κριμαίας, που φιλοξενεί τη ναυτική βάση της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα.

Ουκρανοί στρατηγοί και πολιτικοί έχουν δηλώσει πολλές φορές ότι δεν ανακοινώνουν τα στρατιωτικά τους σχέδια εκ των προτέρων.

Ο Σοϊγκού δήλωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας πραγματοποίησαν 263 επιθέσεις σε θέσεις των ρωσικών δυνάμεων από τις 4 Ιουνίου, αναφερόμενος στην ημερομηνία την οποία η Μόσχα θεωρεί ότι σηματοδοτεί την έναρξη της αντεπίθεσης της Ουκρανίας.

«Χάρη στις έξυπνες και αλτρουιστικές ενέργειες των μονάδων μας, όλες τους (οι επιθέσεις) απωθήθηκαν, ο εχθρός δεν πέτυχε τους στόχους του», είπε ο Σοϊγκού.

Η Ουκρανία υποστηρίζει ότι ανακατέλαβε οκτώ χωριά στις πρώτες φάσεις της αντεπίθεσής της και αξιωματούχος από τον τομέα της άμυνας υποσχέθηκε ότι το «μεγαλύτερο πλήγμα» του Κιέβου δεν έχει έλθει ακόμα παρά τη σκληρή αντίσταση από τα στρατεύματα της Μόσχας.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Σε αναμμένα κάρβουνα η Μόσχα - «Βλέπει» πυραυλικές επιθέσεις του Κιέβου στην Κριμαία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα