Μήνυμα Μητσοτάκη για τις υπουργικές καρέκλες - «Βλέπω με ενδιαφέρον ρεπορτάζ με κεφαλάκια, αλλά…»

14:42 20/6/2023 - Πηγή: NewsIt

Μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση πριν από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου απέστειλε σήμερα (20.06.2023) ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παρέλειψε ν’ αποστείλει μήνυμα και προς το εσωτερικό του κόμματός του, δίνοντας σύνθημα ταπεινοφροσύνης εν όψει των επερχόμενων εκλογών. 

Καθιστώντας σαφές πως δεν πρόκειται ν’ ανεχθεί φαινόμενα αλαζονείας, υπονόησε ότι κανείς δεν μπορεί να

θεωρεί πως έχει δεδομένα θέση στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα [αν γίνει κυβέρνηση η ΝΔ], λέγοντας χαρακτηριστικά για τα ονόματα που φιγουράρουν ως υποψήφιοι υπουργοί: «Βλέπω με ενδιαφέρον ρεπορτάζ με κεφαλάκια, αλλά…».

Αναλυτικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στο βάρος που έριξε το τελευταίο χρονικό διάστημα στη Βόρεια Ελλάδα, όπου παρουσίασαν άνοδο κόμματα και «κομματίδια» εκ δεξιών της ΝΔ, είπε «έπρεπε να εξηγήσουμε στα ζητήματα ορθοδοξίας και πίστης ότι μπορεί ένα κομματίδιο να καπηλεύεται την Ορθοδοξία. Έχει αρχίσει να γίνεται κατανοητό το μήνυμα αυτό». 

«Σε αυτούς που σκέφτονται να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ αντί ΝΔ και στις δεύτερες εκλογές, να τους πω ότι ψηφίζουμε κυβέρνηση και όχι αντιπολίτευση. Με περισσότερα κόμματα στη Βουλή, πρέπει να έχουμε υψηλό ποσοστό. Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν αλλάξει μυαλά, λένε τα ίδια με τις προηγούμενες εκλογές. Δεν μπορώ να φανταστώ γιατί κάποιος μας ψήφισε στις προηγούμενες εκλογές και όχι τώρα», συμπλήρωσε. 

Όσον αφορά στη δομή της κυβέρνησης [αν γίνει κυβέρνηση η ΝΔ], ο κ. Μητσοτάκης είπε ερωτηθείς για τις αναφορές στα υπουργεία ότι «αισθάνομαι άβολα με αυτήν τη συζήτηση. Δεν θέλω να δίνω την εντύπωση ότι εκλογικό αποτέλεσμα έχει προεξοφληθεί. Αυτήν τη στιγμή θέλω να πείσω τους πολίτες να μας ψηφίσουν. Θα έχουμε περισσότερες γυναίκες, ξεχωριστά χαρτοφυλάκια, όπως το υπουργείο Οικογένειας, Υπογεννητικότητας».

«Βλέπω με ενδιαφέρον ρεπορτάζ με κεφαλάκια, αλλά…», είπε με νόημα για τα «γαλάζια» ονόματα που ακούγονται για διάφορες κυβερνητικές θέσεις, θέλοντας να δώσει σύνθημα απόλυτης προσήλωσης στους δύσκολους στόχους που καλείται να πετύχει το κόμμα του. 

«Ποια ήταν επιτυχία του επιτελικού κράτους; Ότι είχαμε οδικό χάρτη για την υλοποίηση των έργων κάθε υπουργείου. Μια δεύτερη επιτυχία ήταν η δυνατότητα διυπουργικής συνεργασίας. Αλλά και ο συντονισμός του Γραφείου του Πρωθυπουργού ήταν πολύ σημαντικός σε αυτό». 

Σχετικά με την Οικονομία, ο πρόεδρος της ΝΔ είναι ότι «τους πολίτες τους απασχολεί η ακρίβεια, που επιμένει στα τρόφιμα. Η λύση δεν είναι τα επιδόματα, αλλά οι μόνιμες αυξήσεις μισθών». 

Για την Υγεία, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι αποτελεί «μείζον ζητούμενο για τη δεύτερη τετραετία να δρομολογήσουμε έργα για τα ΤΕΠ μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, να ξεμπλοκάρουμε προσλήψεις και να στελεχώσουμε ακριτικά νησιά. Επιπλέον, να κάνουμε παρεμβάσεις στο ΑΣΕΠ για γρήγορες προσλήψεις, αλλά και άμεσες παρεμβάσεις στη λειτουργία του ΕΚΑΒ. Ακόμη, να δρομολογήσουμε άμεσα ενέργειες για κέντρα ελικοπτέρων, για τις αεροδιακομιδές».

Αναφορικά με τα περί σύμπραξης του ΕΣΥ με ιδιωτικές δομές Υγείας, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «αν είναι πληρωμένα από το κράτος, γιατί είναι κακό;», κάνοντας παράλληλα αναφορά στο πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» και το dental pass. «Αν πρέπει να συνεργαστούμε με τον ιδιωτικό τομέα για να μην έχουμε ράντζα, χωρίς να πληρώνει ο ασθενής, είναι κακό; Είναι χυδαία αυτά που λέει η αντιπολίτευση για τους καρκινοπαθείς», τόνισε. 

Η ευθύνη για το υψηλό ποσοστό στις εκλογές είναι μεγάλη, εξήγησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προσέθεσε ότι «με ισορροπίες θα υλοποιήσουμε το πρόγραμμα μας. Η αντιπολίτευση θα ψάχνεται για καιρό, κι εμείς πρέπει να είμαστε η αντιπολίτευση του εαυτού μας. Όσο καλύτερο το αποτέλεσμα, τόσο πιο αυστηρός σε αλαζονικές συμπεριφορές». 

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως «πιστεύω ότι τα στελέχη μας είχαν υποδειγματική συμπεριφορά, πήραν το μήνυμα, δεν είδα αλαζονεία. Την ίδια συμπεριφορά θα πρέπει να έχουν και την επόμενη μέρα. Είναι μια βαριά ευθύνη και πρέπει να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες».

To άρθρο Μήνυμα Μητσοτάκη για τις υπουργικές καρέκλες - «Βλέπω με ενδιαφέρον ρεπορτάζ με κεφαλάκια, αλλά…» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα