Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε ακρόαση για τις παρακολουθήσεις τους εκπροσώπους των KRIKEL και INTELLEXA

14:19 26/10/2022 - Πηγή: NewsIt

Το θέμα των παρακολουθήσεων θέλει να κρατήσει στον «αφρό» της δημοσιότητας ο ΣΥΡΙΖΑ, με τους βουλευτές του που ήταν και μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας να ζητούν με επιστολή στον πρόεδρο, Αθανάσιο Μπούρα, να κληθούν σε ακρόαση για τις υποκλοπές οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών εταιρειών KRIKEL και INTELLEXA.

«Το θέμα για εμάς δεν κλείνει εδώ, θα επανέλθουμε και θα ζητήσουμε νέες συνεδριάσεις της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας προκειμένου να πέσει φως,

παρά τις κυβερνητικές προθέσεις για συσκότιση και συγκάλυψη», δήλωσε για τις παρακολουθήσεις ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Πιο συγκεκριμένα, οι βουλευτές που υπογράφουν την επιστολή προς τον Αθανάσιο Μπούρα, ζητούν άμεσα να κληθούν οι Μπίτζιος Φέλιξ και Λαβράνος Γιάννης, «αφανείς ιδιοκτήτες των εταιρειών KRIKEL και INTELLEXA» όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Βέβαια για να γίνει αυτή η ακρόαση, θα πρέπει να συντρέξουν δύο προϋποθέσεις. Πρώτον, τέτοιο αίτημα πρέπει να υποβάλλουν τουλάχιστον τα 2/5 των μελών της Επιτροπής, δηλαδή και από ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ ενώ σημειώνεται ότι η σύγκληση κάποιου, κατόπιν αιτήματος της μειοψηφίας, μπορεί να γίνει μία φορά από τις μηνιαίες συνεδριάσεις της Επιτροπής.

To άρθρο Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε ακρόαση για τις παρακολουθήσεις τους εκπροσώπους των KRIKEL και INTELLEXA δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα