Εικόνες μέσα από το υποβρύχιο που εξαφανίστηκε γύρω από το ναυάγιο του Τιτανικού

13:36 20/6/2023 - Πηγή: NewsIt

Σε ένα αγώνα δρόμου επιδίδονται οι ομάδες έρευνας των ΗΠΑ και του Καναδά για τον εντοπισμό του υποβρύχιου σκάφους, το οποίο εξερευνούσε το ναυάγιο του Τιτανικού την Κυριακή (18.6.2023).

Το υποβρύχιο που αγνοείται είναι το υποβρύχιο Titan της τουριστικής εταιρείας OceanGate. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του CBS, Ντέιβιντ Πογκ, ο οποίος ταξίδεψε

με το μικροσκοπικό υποβρύχιο στον Τιτανικό πέρυσι, οι επιλογές διαφυγής δεν υπάρχουν.

Ο Πογκ δήλωσε στο BBC πως: «Δεν υπάρχει κάποια εφεδρική άκατος διαφυγής» και συνέχισε λέγοντας: «Ή θα πρέπει να βγει στην επιφάνεια, ή τα πράγματα θα πάνε πολύ στραβά».

Ο ίδιος σημείωσε, πως στο μικροσκοπικό υποβρύχιο χωρητικότητας 5 ατόμων, δεν υπάρχει δυνατότητα GPS ή άλλης επικοινωνίας με το σκάφος, εκτός της υπηρεσίας αναμετάδοσης μηνυμάτων κειμένου με το πλοίο που συνοδεύει το υποβρύχιο.

Ωστόσο, η επικοινωνία είναι εφικτή μόνο αν το σκάφος επιπλέει ακριβώς πάνω από το υποβρύχιο.

Y’all please watch this. It’s a CBS story that aired a while back about that submarine that is now missing. The creators of that missing submarine are DEEPLY unserious. pic.twitter.com/B6JriITyZj

— Marie, MSN, APRN, FNP-C (@FnpMarieOH) June 19, 2023

Μάλιστα, όπως αναφέρει το CBS, το μικροσκοπικό σκάφος ελέγχεται από ένα… ενισχυμένο χειριστήριο τύπου Playstation.

Εδώ και λίγες ώρες αποσπάσματα από το ντοκιμαντέρ του CBS κάνουν τον γύρο των social media.

Τα σχόλια κάτω από το βίντεο είναι πολλά. Αρκετοί σχολιάζουν πως οι δημιουργοί δεν φαίνονται να γνωρίζουν και πολλά. Κάποιος αναφέρει: «Το χειριστήριο του PlayStation και το ένα κουμπί είναι οι ισχυρότεροι δείκτες ότι καμία εθνική κυβέρνηση δεν είχε επίβλεψη αυτού του πράγματος».

Χρήστες του twitter αναρωτήθηκαν γιατί κάποιος να θέλει να μπει σε αυτό το μικροσκοπικό υποβρύχιο και μάλιστα να πληρώσει 200.000 γι’αυτό. 

Προφητικά λόγια

Ο Γάλλος πρώην πλοίαρχος, δύτης και ερευνητής, Πολ Ανρί Ναρζολέ, που είναι ανάμεσα στους 5 επιβάτες του υποβρυχίου, το οποίο εξαφανίστηκε στα θαλάσσια νερά κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού είχε μιλήσει προφητικά σε μια συνέντευξή του πριν καιρό για τον θάνατο στο βυθό.

To άρθρο Εικόνες μέσα από το υποβρύχιο που εξαφανίστηκε γύρω από το ναυάγιο του Τιτανικού δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα