Μακελειό στην Πράγα: Τουλάχιστον 11 νεκροί και 24 τραυματίες από τους πυροβολισμούς σε πανεπιστήμιο

18:05 21/12/2023 - Πηγή: NewsIt

Δεκάδες είναι οι νεκροί και ακόμα περισσότεροι οι τραυματίες από το μακελειό με τους πυροβολισμούς στην Πράγα, που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα Πέμπτη (21.12.2023) το απόγευμα σε Σχολή του Πανεπιστημίου του Καρόλου στην Πλατεία Γιαν Πάλαχ.

Η αστυνομία της Τσεχίας έκανε αρχικά λόγο για πολλούς νεκρούς και τραυματίες, όμως περίπου 1,5 ώρα μετά, φαίνεται να ξεκαθαρίζει ο τραγικός απολογισμός του μακελειού με τους πυροβολισμούς στο πανεπιστήμιο της Πράγας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νεκροί ανέρχονται στους 11 – μεταξύ αυτών και ο δράστης – και οι τραυματίες

στους 24!

Η τσέχικη αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο δράστης έχει εξουδετερωθεί και ότι η εκκένωση του πανεπιστημίου κρατάει αρκετή ώρα, επειδή πολλοί σπουδαστές αμπαρώθηκαν στις αίθουσες του κτηρίου, βάζοντας θρανία και καρέκλες πίσω από την πόρτα, για να καταφέρουν να ξεφύγουν από τον ένοπλο.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες μερικών σπουδαστών στο X (πρώην Twitter), όλα έγιναν στον 4ο όροφο σε Σχολή του Πανεπιστημίου του Καρόλου στην Πλατεία Γιαν Πάλαχ της Πράγας. Οι Αρχές έχουν αποκλείσει το σημείο και τους γύρω δρόμους για την προστασία των πολιτών.

Σοκ προκαλούν οι εικόνες του φερόμενου δράστη, να βρίσκεται στην οροφή του πανεπιστημίου και να σημαδεύει με το πυροβόλο όπλο του τον κόσμο που τρέχει πανικόβλητος να ξεφύγει από το σημείο.

Photo of the shooter on the university roof. Now it becomes clear why people were running Charles Bridge upon learning about the shooting at the university.#prague #CzechRepublic #shooting pic.twitter.com/y9clkiN7X2

Voice of Europe (@V_of_Europe) December 21, 2023

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης πυροβόλησε κατά δεκάδων ανθρώπων και μετά αυτοκτόνησε.

Currently stuck inside my classroom in Prague. Shooter is dead, but we are waiting to be evacuated. Praying to make it out alive.

Locked the door before the shooter tried to open it. Fucking hell. pic.twitter.com/wYyhOe5U6p

— Jakob Weizman (@jakobweizman) December 21, 2023

BREAKING: At least 11 dead, including the gunman, in Prague university mass shooting.

— The Spectator Index (@spectatorindex) December 21, 2023

Βίντεο όπου ακούγονται οι πυροβολισμοί:

Mass-shooting in Prague, Czechia at the Charles University.
Shots can be heard in the video.

#Prague #CzechRepublic #Praga #ČeskáRepublika #Česko pic.twitter.com/87Zofz51Gb

— Faheem (@stoppression) December 21, 2023

Φοιτητές είχαν βγει σε περβάζι της οροφής:https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2023/12/prague_instastory_havranekivo_2112.mp4https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2023/12/prague_instastory_havranekivo_2112-2.mp4Βίντεο από την εκκένωση των φοιτητών:https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2023/12/prague_instastory_havranekivo_2112-3.mp4

Σπουδαστές αμπαρώθηκαν στις αίθουσες:

#BREAKING: Video with a students who were hiding on a ledge during the mass shooting at Charles University in Prague. #Praha #Prague #ČeskáRepublika #Česko #CzechRepublic #Czech #SHOOTING #Europe #massshooting #LiveVideo #LatestNews #UniversityPrague #CrimeNews pic.twitter.com/CXQgW1ppxO

— Nitesh rathore (@niteshr813) December 21, 2023

Currently stuck inside my classroom in Prague. Shooter is dead, but we are waiting to be evacuated. Praying to make it out alive.

Locked the door before the shooter tried to open it. Fucking hell. pic.twitter.com/wYyhOe5U6p

— Jakob Weizman (@jakobweizman) December 21, 2023

Εικόνες από την αποκλεισμένη περιοχή στην Πράγα:

Με πληροφορίες και εικόνες από Reuters

To άρθρο Μακελειό στην Πράγα: Τουλάχιστον 11 νεκροί και 24 τραυματίες από τους πυροβολισμούς σε πανεπιστήμιο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα