Κύπελλο Ελλάδας, ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-2: Πλασεδάρες πρόκρισης από Κούρτιτς και Μιτρίτσα «τέζαραν» την Ένωση στις καθυστερήσεις

22:10 9/2/2022 - Πηγή: NewsIt

Την άφησε… εκτός τίτλων. Η ΑΕΚ είδε δυο γκολ της να ακυρώνονται από το VAR, ο Σιμόες τελικά έκανε το 1-0 λίγο πριν το φινάλε του προημιτελικού Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά ο ΠΑΟΚ έφερε τα.. πάνω – κάτω στις καθυστερήσεις και με δυο γκολάρες από Κούρτιτς και Μίτριτσα πήρε τη νίκη (2-1) και θα βρει τον Ολυμπιακό

στα ημιτελικά του θεσμού.

Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή της μπάλας, με την ΑΕΚ να αποφασίζει να του… δώσει μπάλα. Οι Θεσσαλονικείς προσπάθησαν να πλησιάσουν με αξιώσεις τα καρέ του Τσιντώτα, αλλά οι “κιτρινόμαυροι” δεν αγχώθηκαν και δεν δέχθηκαν φάση. Η Ένωση προσπάθησε να ανεβάσει… στροφές και στο 15′ είδε τον Μήτογλου να πιάνει ένα καλό διαγώνιο σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του “δικέφαλου του Βορρά”. Το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Με τη σειρά του, ο ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι στο 28′, όταν ο Τζαβέλλας μάρκαρε στον αέρα τον Τσούμπα Άκπομ. Η φάση εξετάστηκε και από το VAR, με τον διαιτητή Έκμπεργκ να δείχνει να συνεχιστεί κανονικά το παιχνίδι.

Η ΑΕΚ έβγαλε πιο ανταγωνιστικό πρόσωπο στη συνέχεια, ισορροπώντας το ματς, αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια.. σοβαρή απειλή. Ο ΠΑΟΚ δεν οπισθοχώρησε αλλά δεν έφτιαξε ευκαιρία κι έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ.

Ο ΠΑΟΚ είχε καλύτερη εικόνα και με την έναρξη της επανάληψης, αλλά και πάλι η ΑΕΚ κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα στο 58′, χωρίς το τέρμα να πάρει.. επικύρωση από το VAR. Μετά από κεφαλιά πάσα του Μήτογλου προς τον Αραούχο, ο Αργεντινός δεν μπόρεσε να νικήσει τον Πασχαλάκη σε τετ-α-τετ, στην εξέλιξη της φάσης ο Σιμάνσκι έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια ο Μήτογλου σκόραρε. Η.. τεχνολογία στο ποδόσφαιρο, όμως, ακύρωσε το τέρμα του Έλληνα αμυντικού, βγάζοντας σε θέση οφσάιντ τον Αραούχο.

Η ΑΕΚ έβγαλε… ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο και στο 83′ έφτασε στο 1-0. Από μια φάση που ξεκίνησε από γρήγορη εκτέλεση φάουλ, ο Λιβάι Γκαρσία πήρε την μπάλα από τα δεξιά, γύρισε την μπάλα στον Σιμόες που από το ύψος της μεγάλης περιοχής πλάσαρε και άνοιξε το σκορ. Ο Τσούμπερ φάνηκε να επηρεάζει τη φάση, αλλά δεν ήταν σε θέση οφσάιντ κι έτσι το γκολ κατοχυρώθηκε.

Η ΑΕΚ πίστεψε πως άγγιξε την πρόκριση, ο διαιτητής έδειξε 6 λεπτά καθυστερήσεις και τελικά τα πάντα ήρθαν… τούμπα. Λίγο μετά την είσοδο του στο ματς, ο Λε Τάλεκ δεν μπόρεσε να μαρκάρει σωστά τον Κούρτιτς, ο κορυφαίος παίκτης του ΠΑΟΚ έπιασε μια πλασεδάρα στο 90+5′ και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στα δίχτυα του Τσιντώτα, κάνοντας το 1-1 και δίνοντας σκορ πρόκρισης στον ΠΑΟΚ. Δυο λεπτά μετά και λίγο πριν το σφύριγμα της λήξης, ο Μίτριτσα κινήθηκε έξω από τη μεγάλη περιοχή της Ένωσης και με υπέροχο πλασέ έστειλε την μπάλα στο πλαϊνό δίχτυ για το τελικό 1-2.

To άρθρο Κύπελλο Ελλάδας, ΑΕΚΠΑΟΚ 1-2: Πλασεδάρες πρόκρισης από Κούρτιτς και Μιτρίτσα «τέζαραν» την Ένωση στις καθυστερήσεις δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κύπελλο Ελλάδας ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-2, Πλασεδάρες, Κούρτιτς, Μιτρίτσα, Ένωση,kypello elladas aek – paok 1-2, plasedares, kourtits, mitritsa, enosi