Κεφαλονιά: Δύσκολη νύχτα με τη μεγάλη φωτιά – Εκκενώθηκαν και άλλα χωριά

00:07 4/7/2021 - Πηγή: NewsIt

Δύσκολη αναμένεται η νύχτα στην Κεφαλονιά καθώς η φωτιά, που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου, συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτη. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί έξι περιοχές ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις εξακολουθούν να δίνουν μεγάλη μάχη με τις φλόγες. 

Η φωτιά κατευθύνεται στα νότια, με αποτέλεσμα να υπάρχει εισήγηση για προληπτική εκκένωση κι άλλων οικισμών, εκτός από το Καπανδρίτι και την Αγία Ειρήνη. Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το inkefalonia.gr δοθεί εντολή εκκένωσης των χωριών Μαρκόπουλο,

Κρεμμύδι,  Πάστρας και της περιοχής Κολαίτη, μετά από απόφαση του κ. Θεόφιλου Μιχαλάτου, για την προστασία των κατοίκων.

Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή, επιχειρούν μόνο επίγειες δυνάμεις, αφού τα εναέρια μέσα σταμάτησαν να πετούν με το που έπεσε το σκοτάδι. Πληροφορίες από την πυροσβεστική αναφέρουν ότι οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δεν είναι ιδιαίτερα έντονοι, γεγονός που είναι ενθαρρυντικό.

Η ατμόσφαιρα σε πολλές περιοχές του νησιού είναι αποπνικτικοί, ενώ πυκνοί καπνοί έχουν σκεπάσει τον ουρανό.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι δυνάμεις στην Κεφαλονιά ενισχύθηκαν ξανά το βράδυ του Σαββάτου με 25 πυροσβέστες από την 1η ΕΜΑΚ, που μεταβαίνουν με το Α/Φ ATR της ΓΓΠΠ και με 16 πυροσβέστες και 8 οχήματα που μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Κυλλήνη. Συνολικά θα επιχειρούν 106 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων, 27 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Ενισχύονται οι δυνάμεις στην Κεφαλονιά με 25 πυροσβέστες από την 1η ΕΜΑΚ, που μεταβαίνουν με το Α/Φ ATR της ΓΓΠΠ και με 16 πυροσβέστες και 8 οχήματα που μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Κυλλήνη. Συνολικά θα επιχειρούν 106 #πυροσβέστες με 6 ομ. πεζοπόρων, 27 οχήματα, 7 Α/Φ και 2 Ε/Π.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 3, 2021

Πέντε πύρινα μέτωπα

Το βράδυ του Σαββάτου (23:00) υπάρχουν πέντε ενεργά πύρινα μέτωπα στην Κεφαλονιά, γύρω από τα χωριά, Αγία Ειρήνη, Καπανδρίτι, Καμπιτσάτα με την κατεύθυνση του ανέμου οδηγεί την πυρκαγιά, νότια προς το χωριό της Σκάλας. Με εντολή Αρχηγού Π.Σ. Αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη, κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε. μεταβαίνει στην Κεφαλονιά για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε.

Νωρίτερα, η Περιφερειάρχης Ιόνιων Νήσων, Ρόδη Κράτσα, δήλωσε ότι η μεγάλη φωτιά ξεκίνησε από ένα βοσκό, που προσπάθησε να κάψει χόρτα. «Μιλάμε για απίστευτα πράγματα» ανέφερε στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1

Τι είπε στο newsit.gr η Περιφερειάρχης Ιόνιων Νήσων

Η φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε δασική έκταση στον Ελειό και συγκεκριμένα σε περιοχή ανάμεσα σε Ξενόπουλο και Καπανδρίτι. Πολύ γρήγορα πήρε διαστάσεις και αρχικά απείλησε το χωριό Καπανδρίτι που εκκενώθηκε. Όπως λέει στο newsit.gr, η Περιφερειάρχης Ιόνιων Νήσων, Ρόδη Κράτσα, έχουν εκκενωθεί προληπτικά δύο οικισμοί, χωρίς ευτυχώς να απειλούνται οι κατασκηνώσεις της περιοχής.

Ακούστε ΕΔΩ αναλυτικά: 

To άρθρο Κεφαλονιά: Δύσκολη νύχτα με τη μεγάλη φωτιά – Εκκενώθηκαν και άλλα χωριά δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα