Δίκη για απόπειρα ανθρωποκτονίας της πρώην συντρόφου του - Τον είδαν να την χτυπάει στο Ηράκλειο

09:04 15/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Σε δίκη με κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, έχει παραπεμφθεί ο πρώην σύντροφος γυναίκας. Αστυνομικοί του είχαν περάσει χειροπέδες όταν τον είδαν να την χτυπάει μέσα σε αυτοκίνητο στο Ηράκλειο της Κρήτης…

Η σύλληψη του 45χρονου στο Ηράκλειο Κρήτης

έγινε τυχαία από αστυνομικούς. Κατά τη διάρκεια περιπολίας, τον είδαν να χτυπάει την 60χρονη γυναίκα μέσα σε αυτοκίνητο και του πέρασαν χειροπέδες. Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται. Η γυναίκα μιλάει για ένα καθημερινό μαρτύριο στα χέρια του, γεμάτο απειλές, ύβρεις και ξυλοδαρμούς. Όπως ανέφερε έχασε την όρεξη για ζωή. Φοβισμένη και κλεισμένη στον εαυτό της. Ανήμπορη να αντιδράσει για να ζητήσει βοήθεια. Πλέον ζητάει την παραδειγματική τιμωρία του άντρα που μετέτρεψε τη ζωή της, σε κόλαση.

Ακόμα και την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της πρώην συντρόφου του, η οποία έχει  κινητικό πρόβλημα και αυτό την καθιστά περισσότερο ευάλωτη, αντιμετωπίζει 45χρονος Ηρακλειώτης, ο οποίος κάθεται στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στο Ηράκλειο.

Τον Ιούνιο του 2023 προφυλακίστηκε για την συστηματική κακομεταχείριση της 60χρονης συντρόφου του, την οποία φέρεται, με βάση τα καταγγελλόμενα, να είχε αποπειραθεί κατ’ επανάληψη να στραγγαλίσει. Η υπόθεση έφθασε στις Αρχές εντελώς τυχαία καθώς η γυναίκα φοβόταν να ζητήσει βοήθεια, ακόμα και να τον χωρίσει.

Η αλήθεια άρχισε να «ξεσκεπάζεται» χάριν στην παρατηρητικότητα και την ευαισθητοποίηση αστυνομικών της Άμεσης Δράσης. Το περιπολικό κινούνταν στην παραλιακή λεωφόρο Ηρακλείου. Σύμφωνα με το cretalive.gr, οι αστυνομικοί είχαν λάβει κλήση προκειμένου να επιληφθούν κάποιου συμβάντος όταν στη διαδρομή αντιλήφθηκαν τον άνδρα συνοδηγό να χτυπάει και να φωνάζει στην γυναίκα οδηγό, η οποία έδειχνε να βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση.

Επενέβησαν επί τόπου, με τον 45χρονο να συλλαμβάνεται για το επεισόδιο. Η υπόθεση πήρε ακόμα πιο δραματική τροπή όταν η γυναίκα κλήθηκε να δώσει κατάθεση στο Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας του Α’ Αστυνομικού Τμήματος. Όσα περιέγραψε ήταν κόλαφος για τον σύντροφο της.

Μία ζωή σκέτη μαρτύριο με ξυλοδαρμούς, απειλές και εξευτελισμούς. Αυτή ήταν η αντιμετώπιση που είχε και όταν ζητούσε να διακόψουν την σχέση τους. Υποστηρίζεται ότι η γυναίκα είχε εξαντληθεί τόσο από την συστηματική ψυχολογική και σωματική κακοποίηση που δεν είχε τη δύναμη να ζητήσει βοήθεια.

Ο πρώην σύντροφός της πάντως αρνείται τις αποδιδόμενες κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι δεν την κακοποιούσε. Η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου διακόπηκε για τις 6 Ιουνίου.

To άρθρο Δίκη για απόπειρα ανθρωποκτονίας της πρώην συντρόφου του - Τον είδαν να την χτυπάει στο Ηράκλειο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ηράκλειο,irakleio