Ημερίδα με θέμα: «Ψυχολογικές επιπτώσεις των φυσικών καταστροφών και της κλιματικής αλλαγής»

15:41 28/12/2023 - Πηγή: NewsIt

Η παγκόσμια κρίση που προκαλείται από τις φυσικές καταστροφές και την κλιματική αλλαγή εκτείνεται πέρα από τα οικονομικά και περιβαλλοντικά ζητήματα, επηρεάζοντας την ψυχολογία του ατόμου.

Στο BCA College, πιστεύουμε ότι η κατανόηση αυτών των ψυχολογικών επιπτώσεων αποτελεί κρίσιμο βήμα προς την επίλυση αυτής της παγκόσμιας πρόκλησης.

Οι φυσικές καταστροφές, όπως οι πλημμύρες, οι πυρκαγιές και οι καταιγίδες, καθώς και η ανεξέλεγκτη αλλαγή του κλίματος, δημιουργούν ένα πλήθος ψυχολογικών προβλημάτων. Η ανασφάλεια, ο φόβος και η αβεβαιότητα κυριαρχούν στη σκέψη των ανθρώπων,

ενώ η απώλεια σπιτιού, κοινότητας ή αγαπημένων προσώπων επιφέρει σοβαρές ψυχολογικές επιπτώσεις.

Στο BCA College, αναλαμβάνουμε τον ρόλο του εκπαιδευτικού ιδρύματος που επιδιώκει να προετοιμάσει τους φοιτητές μας όχι μόνο για επαγγελματική αλλά και για κοινωνική ευαισθησία. Συνειδητοποιούμε ότι η κατανόηση των ψυχολογικών επιπτώσεων των φυσικών καταστροφών είναι ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία ενός κοινωνικά υπεύθυνου πληθυσμού.

Στο πλαίσιο αυτό, στο BCA College οργανώνουμε και σας προσκαλούμε, την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024 σε ημερίδα, με θέμα: «Ψυχολογικές επιπτώσεις των φυσικών καταστροφών και της κλιματικής αλλαγής». Οι ομιλητές είναι εξαιρετικοί επιστήμονες στο χώρο τους και θα αναλύσουν αυτό το σημαντικό θέμα που απασχολεί την παγκόσμια κοινότητα.

Περισσότερα: https://www.bca.edu.gr/ekdilwseis/psixologikes-epiptwseis-twn-fisikwn-katastrofwn-kai-tis-klimatikis-allagis/

Ομιλητές

Παπαγεωργίου Χαράλαμπος Ομότιμος Καθηγητής Ψυχιατρικής,  Ιατρική Σχολή, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Διευθυντής Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας, Νευροεπιστημών και Ιατρικής Ακρίβειας «Κώστας Στεφανής» (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.)

Κουσκουνά Βασιλική Καθηγήτρια  Σεισμολογίας, Γεωλογικό Τμήμα, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Παπαρηγόπουλος Θωμάς  Καθηγητής Ψυχιατρικής, Ιατρική Σχολή,  Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών,  Α’ Ψυχιατρική Κλινική,  Αιγινήτειο Νοσοκομείο,

Λαζαράτου Ελένη  Ομότιμη Καθηγήτρια  Παιδοψυχιατρικής,  Ιατρική Σχολή,  Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Δικαίος Γιώργος  Διδάσκων και μεταδιδακτορικός ερευνητής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Κύριος Ερευνητής  UNESCO για την Κλιματική Διπλωματία & Ερευνητής ΕΛΙΑΜΕΠ.

Καψιμάλλη Ευσταθία Ψυχίατρος Παιδιών και Εφήβων, Μέλος της ΑΜΚΕ Πρωτοβουλία για την Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων

Μαγκλάρα Νάντια Επίκουρη Καθηγήτρια Παιδοψυχιατρικής, Ιατρική Σχολή, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Β’ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική – Π.Γ.Ν. «Αττικόν»

Λιαράκου Γεωργία Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία, ΤΕΑΠΗ, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Πρόγραμμα

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου

16.00 – 16.15 Χαιρετισμοί 

16.15 – 17.00  Παπαγεωργίου Χαράλαμπος:  Ο άνθρωπος στο  περιβάλλον του. Εγκλιματισμός και κοσμογονία: εξελικτική θεώρηση 

17.00 – 18.40  Φυσικές καταστροφές 

Κουσκουνά Βασιλική: Φυσικές καταστροφές: χθες-σήμερα-αύριο 

Παπαρηγόπουλος Θωμάς:  Ψυχολογικές επιπτώσεις των φυσικών καταστροφών  

Λαζαράτου Ελένη : Τα παιδιά και οι  έφηβοι απέναντι στις φυσικές καταστροφές 

18.40 – 19.00  διάλλειμα

19.00 – 20.40  Κλιματική  κρίση 

Δικαίος Γιώργος: Κλιματική αλλαγή: Η μεγάλη εικόνα, τα προβλήματα και οι προτάσεις διαχείρισης 

Καψιμάλη Έφη: Κλιματική κρίση: Μια νέα πρόκληση για τους ειδικούς ψυχικής υγείας  

Μαγκλάρα Νάντια: Βιοηθική, περιβάλλον και κλιματική κρίση.

To άρθρο Ημερίδα με θέμα: «Ψυχολογικές επιπτώσεις των φυσικών καταστροφών και της κλιματικής αλλαγής» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ημερίδα, Ψυχολογικές,imerida, psychologikes