Η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου – Δεν πέρασε πάνω από την Ιαπωνία

07:42 3/11/2022 - Πηγή: NewsIt

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε νωρίτερα σήμερα σε δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM), η οποία όμως κατά τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν ήταν αποτυχημένη. Αυτό δήλωσε, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, ανώτερος αξιωματικός των ένοπλων δυνάμεων της Νότιας Κορέας.

«Η δοκιμή ενός ICBM από τη Βόρεια Κορέα μοιάζει να κατέληξε σε αποτυχία», δήλωσε στο Yonhap ο ανώτερος αξιωματικός των ένοπλων δυνάμεων της Νότιας Κορέας. «Ακολουθήθηκε από δύο εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς», πρόσθεσε.

Ο

ανώτερος αξιωματικός των ένοπλων δυνάμεων της Νότιας Κορέας διευκρίνισε πως η αποτυχία της δοκιμής σημειώθηκε κατά το δεύτερο στάδιο αποκόλλησης τμήματος του πυραύλου.

Σημειώνεται ότι αν οι πληροφορίες αυτές είναι ακριβείς, θα πρόκειται για την έβδομη δοκιμαστική εκτόξευση τέτοιου όπλου από την Βόρεια Κορέα φέτος και την πρώτη από τον Μάιο.

Διηπειρωτικοί χαρακτηρίζονται οι βαλλιστικοί πύραυλοι με δραστικό βεληνεκές 5.500 χιλιομέτρων ή μεγαλύτερο, που συχνά έχουν τη δυνατότητα να φέρουν πυρηνική γόμωση.

Δεν πέρασε πύραυλος πάνω από την Ιαπωνία

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Άμυνας της Ιαπωνίας διευκρίνισε ότι βαλλιστικός πύραυλος που εκτοξεύθηκε από τη Βόρεια Κορέα δεν πέταξε πάνω από το έδαφος της Ιαπωνίας, παρά τις προειδοποιήσεις του συστήματος επείγουσας ειδοποίησης σε κατοίκους ορισμένων τομέων του αρχιπελάγους. 

«Ο πύραυλος (…) θα μπορούσε να πετάξει πάνω από το ιαπωνικό αρχιπέλαγος και εστάλη (επείγουσα) ειδοποίηση (σε κατοίκους), όμως αφού επαληθεύσαμε τις πληροφορίες μας, επιβεβαιώσαμε ότι ο πύραυλος δεν διαπέρασε (τον εναέριο χώρο) του αρχιπελάγους, κατέπεσε στη θάλασσα της Ιαπωνίας», γνωστή στην κορεατική χερσόνησο ως ανατολική θάλασσα, είπε ο υπουργός Άμυνας της Ιαπωνίας, Γιασουκάζου Χαμάντα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

To άρθρο Η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου – Δεν πέρασε πάνω από την Ιαπωνία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βόρεια Κορέα, Ιαπωνία,voreia korea, iaponia