Ευαγγελία Πλατανιώτη: Το χρυσό κορίτσι της καλλιτεχνικής κολύμβησης – Οι δυσκολίες, η πρόταση γάμου και η φήμη για ξυλοδαρμό

20:40 6/2/2024 - Πηγή: NewsIt

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη ίδρωσε, θυσίασε πολλά από την προσωπική της ζωή, πόνεσε σωματικά αλλά και ψυχολογικά, ωστόσο όλες οι προσπάθειες της άξιζαν τον κόπο. Τα δυο μετάλλια (ένα χρυσό και ένα ασημένιο) στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου στη Ντόχα αποτελούν τη μεγαλύτερη δικαίωση για την Ελληνίδα παγκόσμια πρωταθλήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης.

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη κατάφερε να περάσει στην ιστορία ως η πρώτη Ελληνίδα που κατακτά χρυσό μετάλλιο στην καλλιτεχνική κολύμβηση σε αυτό το επίπεδο.

Σήμερα (06.02.2024) έγραψε ξανά ιστορία.

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη χάρισε στην Ελλάδα ένα δεύτερο παγκόσμιο μετάλλιο: φόρεσε στο λαιμό της το αργυρό μετάλλιο στο ελεύθερο πρόγραμμα στο σόλο.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια “τρέλανε” κόσμο με τις επιδόσεις της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου, κάνοντας περήφανους όλους τους Έλληνες μα περισσότερο τον εαυτό της, βλέποντας όλες τις προσπάθειες της να δικαιώνονται.

Βλέπετε, η διάκριση ήρθε ως η καλύτερη επιβεβαίωση για την απόφασή της να μην παρατήσει τον πρωταθλητισμό, όπως είχε αρχίσει να σκέφτεται έναν χρόνο πριν.

Το πρόγραμμα που της έδωσε το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό του ελεύθερου προγράμματος στο σόλο

«Η αλήθεια είναι ότι οι λέξεις δε μπορούν να περιγράψουν το συναίσθημα. Είναι κάτι μαγικό, κάτι μοναδικό και είμαι πάρα πολύ συγκινημένη. Για να είμαι ειλικρινής, πέρυσι ήταν σκοπός μου να ήταν η τελευταία μου συμμετοχή στο σόλο. Δυστυχώς είχα πολύ ελλιπής προετοιμασία. Γνώριζα τις δυνατότητές μου και γι’ αυτό πείσμωσα και είπα ότι θα συνεχίσω μέχρι τη Ντόχα. Θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στις προπονήτριές μου, πέρυσι ήταν μαζί μου όπως και φέτος. Ήταν η δύναμή μου για να συνεχίσω» ήταν τα πρώτα της λόγια μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Ποια είναι η Ευαγγελία Πλατανιώτη

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη γεννήθηκε το 1994 στην Αθήνα και έχει καταγωγή από τον Πλάτανο Ορεινής Ναυπακτίας. Είναι πτυχιούχος του τμήματος διοίκησης επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά και ξεκίνησε τον αθλητισμό από μικρή ηλικία.

Μόλις πέντε ετών ήταν, όταν άρχισε να ασχολείται με το μπαλέτο και τη ρυθμική γυμναστική. Αργότερα στράφηκε στην καλλιτεχνική κολύμβηση μετά από παρότρυνση των γονιών της.

Οι γονείς της είχαν δίκιο, μιας και η Ευαγγελία Πλατανιώτη ερωτεύτηκε την καλλιτεχνική κολύμβηση και έβαλε σκοπό της ζωής της να κατακτήσει με αυτή τον κόσμο.

«Ζήλεψα και ζήτησα από τους γονείς μου να με γράψουν στην συγχρονισμένη κολύμβηση», είχε δηλώσει η Ελληνίδα παγκόσμια πρωταθλήτρια, η οποία βρήκε στην καλλιτεχνική κολύμβηση τις δύο μεγάλες αγάπες της, τον χορό και το νερό.

Το συγκεκριμένο άθλημα δεν παύει να είναι εξαιρετικό δύσκολο. «Το άθλημα μας απαιτεί πολλά ήδη προπόνησης καθώς και πολλές ικανότητες. Τόσο στο γυμναστήριο όσο και στο νερό κάνουμε σχεδόν τα πάντα. Ασκήσεις ενδυνάμωσης, φυσική κατάσταση, αντοχή, ευλυγισία, γιόγκα, μπαλέτο, ακροβατική, τρέξιμο, κολύμπι αερόβιας και αναερόβιας μορφής. Ανάλογα με την περίοδο προετοιμασίας και το τι χρειαζόμαστε περισσότερο τη δεδομένη χρονική στιγμή βγαίνει το πρόγραμμα προπόνησης», είχε αναφέρει η Ευαγγελία Πλατανιώτη.

Η ίδια είχε ομολογήσει μάλιστα ότι μία προπόνηση μπορεί να διαρκεί από 6 μέχρι και 12 ώρες την ημέρα.

     Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.           

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Evangelia Platanioti -OLY- (@evangelia.platanioti)

Η πρώτη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες σημειώθηκε το 2012 όπου μαζί με την Δέσποινα Σολωμού κατάφεραν να τερματίσουν στην 8η θέση. Τέσσαρα χρόνια μετά, το 2016 συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο μαζί με την Ευαγγελία Παπάζογλου, τερματίζοντας στη 10η θέση.

Η συμμετοχή στο Nomads του ΑΝΤ1 και η πρόταση γάμου

Το 2017 η Ευαγγελία Πλατανιώτη πήρε την απόφαση να σταματήσει για λίγο τις αθλητικές δραστηριότητες της και να πάρει μέρος στο ριάλιτι επιβίωσης Nomads, ταξιδεύοντας στις Φιλιππίνες.

Τότε, μάλιστα, ο -πρώην πλέον- σύντροφός της είχε αποφασίσει να της κάνει μια έκπληξη στέλνοντάς της ένα δαχτυλίδι με ένα τρυφερό γράμμα, κάνοντάς της πρόταση γάμου.

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη είχε συγκινηθεί πολύ, ωστόσο είχε εξηγήσει πως ήταν ακόμη πολύ μικρή για ένα τέτοιο βήμα. Και ίσως είχε δίκιο, αφού ο γάμος αυτός δεν έγινε ποτέ, μιας και το ζευγάρι χώρισε ύστερα από λίγους μήνες.

Οι δυσκολίες που την έκαναν πιο δυνατή

Το 2021 άφησε ανάμεικτα συναισθήματα στην Ευαγγελία Πλατανιώτη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο τεχνικό σόλο, και το χάλκινο μετάλλιο στο ελεύθερο σόλο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου, ωστόσο στους Ολυμπιακούς Αγώνες τα πράγματα δεν πήγαν καλά.

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη καθυστέρησε να πάει στο Tόκιο λόγω κορονοϊού, ωστόσο αγωνίστηκε στα προκριματικά του ντουέτου στο ελεύθερο πρόγραμμα, χωρίς να καταφέρει να συνεχίσει τις προσπάθειες καθώς βρέθηκε εκ νέου θετική σε τεστ!

«Αυτή η Ολυμπιάδα ήταν για εμένα ένα μάθημα ζωής και μια δοκιμασία. Έκλαψα παρά πολύ, πάθαινα κρίσεις πανικού, δεν μπορούσα να κοιμηθώ με κλειστό τηλέφωνο, καθώς ήθελα να μην νιώθω μόνη σε όλο αυτό, προσπάθησα με όλη μου την ψυχή να γίνω καλά έτσι ώστε να βρίσκομαι δίπλα στην ομάδα μου, πίνοντας πολλά λίτρα νερού, πολλούς χυμούς, βιταμίνες, καλό φαγητό, κάνοντας διαλογισμό και ότι άλλο μπορούσα να κάνω, αλλά ακόμη και τότε που όλα έμοιαζαν να πήραν το δρόμο τους σαν ένα μικρό θαύμα, μια ανώτερη δύναμη δεν ήθελε να μας αφήσει…».

     Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.           

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Evangelia Platanioti -OLY- (@evangelia.platanioti)

Οι σκέψεις να τα παρατήσει πέρασαν αρκετές φορές από το μυαλό της, ωστόσο δεν λύγισε.

«Έχω σκεφτεί να τα παρατήσω αρκετές φορές αλλά εάν το έκανα δεν θα είχα καταφέρει ούτε τα μισά από αυτά που έχω κάνει σήμερα. Ακόμη και με όσα είχα τραβήξει με την πανδημία επηρεάστηκα αρκετά ψυχολογικά, διότι για εμένα ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά. Έφτασα στα όρια μου αλλά εάν ήταν εύκολο δεν θα είχε αξία, δεν θα ήταν κατόρθωμα και σε καμία περίπτωση δεν θα λεγόταν πρωταθλητισμός. Για να τα παρατήσεις σημαίνει ότι δεν το θέλεις αρκετά και εάν δεν το θέλεις αρκετά καλύτερα να το αφήσεις» είχε πει η Ευαγγελία Πλατανιώτη.

Η επεισοδιακή Ρώμη και το μηνύσιμο δημοσίευμα για ξυλοδαρμό

To 2022 ξεκίνησε ιδανικά για την Ευαγγελία Πλατανιώτη, με την κατάκτηση δύο χάλκινων μεταλλίων στο τεχνικό σόλο γυναικών και στο ελεύθερο σόλο γυναικών.

Ωστόσο τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς, η Ευαγγελία Πλατανιώτη τερμάτισε στην τέταρτη θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου της Ρώμης, αποτέλεσμα το οποίο χαρακτήρισε ντροπιαστικό για το άθλημα, αφού όλοι έκαναν λόγο για μια κατάφορη αδικία σε βάρος της.

«Ήρθα στη Ρώμη για το χρυσό, γιατί ξέρω τι αξίζω. Το χθεσινό αποτέλεσμα ήταν ντροπιαστικό για το άθλημα.. Θέλω να πω μπράβο στην ομάδα της Ισπανίας που ξέρει την αξία της και προτίμησαν να δώσουν προσοχή στον σημαντικότερο διαγωνισμό της χρονιάς… το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Ας συγκρίνουμε..! Εδώ είναι το 3ο και 4ο. Δυστυχώς ο καμέραμαν ξέχασε “κατά λάθος” να δείξει καθαρά τα κάθετά μου. Αλλά και έτσι, μπορείς να δεις κάτι. Είμαι περισσότερο από υπερήφανη με την απόδοσή μου, γιατί ήδη γνωρίζω την αξία μου. Το #fairplay είναι μια άγνωστη λέξη για αυτό το άθλημα», είχε γράψει τότε σε ανάρτησή της η Ευαγγελία Πλατανιώτη.

     Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.           

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Evangelia Platanioti -OLY- (@evangelia.platanioti)

Μετά τα όσα έγιναν στη Ρώμη, η Ευαγγελία Πλατανιώτη είχε δώσει μία συνέντευξη στο Happy Day και την Όλγα Λαφαζάνη και είχε μιλήσει για τα αρνητικά σχόλια που έχει δεχτεί κατά καιρούς για τον χαρακτήρα της, τις αδικίες που έχει συναντήσει στον χώρο του αθλητισμού ενώ είχε απαντήσει και σε κάποιες κατηγορίες σε βάρος της, ότι είχε χτυπήσει συναθλήτριά της.

«Έχουν γραφτεί για μένα κακά σχόλια όσον αφορά στον χαρακτήρα και στο ήθος μου. Όταν είσαι καλός, θα προσπαθήσουν να σε βλάψουν. Αυτό που γράφτηκε για μένα, ότι πλάκωσα στο ξύλο μια συναθλήτριά μου, δεν ισχύει. Την κυρία που έγραψε το άρθρο για μένα δεν την γνωρίζω. 

Το άρθρο ήταν μηνύσιμο, πήρα τηλέφωνο τον δικηγόρο μου. Υπήρχαν μάρτυρες μπροστά για το συγκεκριμένο περιστατικό» είχε πει μεταξύ άλλων.

 

To άρθρο Ευαγγελία Πλατανιώτη: Το χρυσό κορίτσι της καλλιτεχνικής κολύμβησης – Οι δυσκολίες, η πρόταση γάμου και η φήμη για ξυλοδαρμό δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
ευαγγελια, φημη, ολυμπιακοί αγώνες, ολγα λαφαζανη, ελλαδα, συμμετοχή, αθηνα, πειραιας, συγκεκριμένο, ευλυγισία, instagram, ΑΝΤ1, σημαίνει, happy, newsit, κινηση στους δρομους, ομαδα διας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, νικος παπαζογλου, βασιλικος γαμος, αξια, newsit.gr, Καλή Χρονιά, ξανα, instagram, βημα, γαμος, γιογκα, ξυλο, προγραμμα, πτυχιουχος, ρωμη, τηλεφωνο, φυσικη, αγωνες, αδικια, αρθρο, βγαινει, βιταμινες, φαγητο, γονεις, γραμμα, δευτερο, δεσποινα, δυναμη, δυστυχως, δωσει, εγινε, ευκολο, ειλικρινης, ετων, ευλυγισία, ζωη, ζωης, ιδια, ηλικια, υπηρχαν, ισχυει, θαυμα, κυρια, κρισεις πανικου, λογια, λογο, μηνες, μικρο, μπορεις, μυαλο, νερο, ομαδα, παντα, ολγα, ορια, παπαζογλου, ψυχη, ριο, συγκεκριμένο, συμμετοχή, σκεψεις, σχολια, σολωμου, τρεξιμο, ψυχολογικα, ωρες, δαχτυλιδι, δικιο, happy, κλειστο, λαφαζανη, λεξεις, μπαλετο, μπροστα, ρυθμικη, σημαίνει, θελω να, ξεκινησε, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα
Ευαγγελία Πλατανιώτη,evangelia platanioti