ΑΕΚ – Μπράιτον: Ματς... όλα τα λεφτά για την Ένωση στην «OPAP Arena»

10:09 30/11/2023 - Πηγή: NewsIt

Μεγάλο ματς στην OPAP Arena με την ΑΕΚ να υποδέχεται την Μπράιτον (19:45, Newsit.gr, CosmoteSport3) για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League, με στόχο να καθοριστικό βήμα, για την ευρωπαϊκή της παρουσία και το νέο έτος.

Η ΑΕΚ γνωρίζει πως

για να… διατηρηθεί στην Ευρώπη και το 2024, είτε παίζοντας στην επόμενη φάση του Europa League, είτε σε αυτή του Conference θα πρέπει να κάνει τουλάχιστον μία επιπλέον υπέρβαση.

Το βράδυ της Πέμπτης η ΑΕΚ υποδέχεται την Μπράιτον, λίγες ώρες πριν η Μαρσέιγ παίξει στο «Βελοντρόμ» με τον Άγιαξ, για την 5η αγωνιστική στον 20 όμιλο του Europa League/

Η ΑΕΚ έχει 4 βαθμούς και βρίσκεται στο -3 από τους «γλάρους», τους οποίους είχε κερδίσει στο ματς της Αγγλίας (3-2), μετά από συγκλονιστική εμφάνιση. Στην πρώτη θέση του ομίλου βρίσκεται η Μαρσέιγ (8β.) με τους Μασσαλούς να ψάχνουν νίκη κόντρα στον ουραγό Άγιαξ (2 β) για να εξασφαλίσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση, έχοντας και σαν στόχο την πρωτιά στον όμιλο.

Το ιδανικό «σενάριο» για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα θα ήταν να πάρει το “τρίποντο” και να ηττηθεί η ολλανδική ομάδα από τη Μαρσέιγ. Ακόμα όμως και αν έρθουν όλα… ανάποδα, θα υπάρχει ακόμα μία ευκαιρία, με την Ένωση να παίζει την τελευταία αγωνιστική στην έδρα του «Αίαντα», για ένα «εισιτήριο» για το Conference League.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας θέλουν να ολοκληρώσουν τους αγώνες τους στην OPAP Arena με την πρώτη τους διεθνή νίκη, καθώς δεν τα έχουν καταφέρει ούτε στους προκριματικούς του Αυγούστου με Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Αντβέρπ, ούτε στις δύο αναμετρήσεις του ομίλου με Άγιαξ και Μαρσέιγ.

Με… οδηγό τον θρίαμβο του Μπράιτον

Ήταν 21 Σεπτεμβρίου όταν η «αρμάδα» του Ματίας Αλμέιδα περνούσε με νίκη 3-2 από το Μπράιτον, προκαλώντας «ηλεκτροσόκ» στους «Γλάρους», στο παρθενικό ευρωπαϊκό ματς της ιστορίας τους. Τώρα, όμως, η ομάδα του Ντε Τσέρμπι θα είναι πολύ πιο προετοιμασμένη και αποφασισμένη να «καθαρίσει» την πρόκριση.

Από πλευράς απουσιών, η ΑΕΚ θα στερηθεί τον πολύτιμο σε ένα τέτοιο ματς, Γενς Γιόνσον, ενώ καλείται να αγωνιστεί και πάλι χωρίς τον Λιβάι Γκαρσία. Τις τελευταίες ημέρες ο Σέρχιο Αραούχο μπήκε στο κανονικό πρόγραμμα, υπολογίζεται από τον Ματίας Αλμέιδα και το μοναδικό ερωτηματικό είναι αν επιλεχθεί στο βασικό σχήμα.

Αρκετές απουσίες έχει και η Μπράιτον, ωστόσο θα ενισχυθεί από τον πρώτο σκόρερ της, Έβαν Φέργκιουσον ο οποίος δεν είχε παίξει στο πρώτο ματς.

Οι πιθανές ενδεκάδες του αγώνα:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς – Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί – Σιμάνσκι, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς, Άμραμπατ – Τσούμπερ – Πόνσε.

Μπράιτον (Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι): Στιλ – Φέλτμαν, Ντανκ, Ίγκορ, Γκρος – Νταχούντ, Γκίλμουρ, Μιτόμα – Αντίνγκρα, Πέδρο, Φέργκιουσον.

Διαιτητής: Σάντρο Σέρερ (Ελβετία)

Βοηθοί: Μπεκίμ Τσογκάι (Ελβετία), Γιόνας Έρνι (Ελβετία)

4ος: Γιοχάνες φον Μάνταχ (Ελβετία)

To άρθρο ΑΕΚ – Μπράιτον: Ματς... όλα τα λεφτά για την Ένωση στην «OPAP Arena» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΑΕΚ – Μπράιτον, Ματς, Ένωση, OPAP Arena,aek – braiton, mats, enosi, OPAP Arena