Η στιγμή που ένοπλοι ανοίγουν πυρ σε στάση λεωφορείου στην Ιερουσαλήμ σκορπίζοντας τον θάνατο - Η Χαμάς πίσω από την επίθεση

09:46 30/11/2023 - Πηγή: NewsIt

Σοκάρουν τα πλάνα που έρχονται από την Ιερουσαλήμ και δείχνουν δύο ένοπλους να βγαίνουν από ένα αυτοκίνητο και να ανοίγουν πυρ σε κόσμο που ήταν σε στάση λεωφορείου.  Οι υπηρεσίες ασφαλείας του Ισραήλ αναφέρουν ότι η Χαμάς βρίσκεται πίσω από την επίθεση. 

Από την επίθεση τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και έξι άλλοι τραυματίστηκαν σοβαρά σε επίθεση με πυροβόλο όπλο εναντίον ανθρώπων που ήταν σε στάση λεωφορείου στην Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της ισραηλινής αστυνομίας.

Στην στάση λεωφορείου έπεσε νεκρή μια γυναίκα, ενώ δύο άνδρες

υπέκυψαν στα τραύματά τους κατά την μεταφορά τους στο νοσοκομείο. 

«Δύο τρομοκράτες που επέβαιναν σε αυτοκίνητο και ήταν οπλισμένοι ο ένας με Μ-16 και ο άλλος με πιστόλι» άνοιξαν πυρ εναντίον πολιτών που περίμεναν σε στάση λεωφορείου γύρω στις 07:40 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), δήλωσε ο διευθυντής της αστυνομίας της Ιερουσαλήμ Ντορόν Τόργκεμαν στους δημοσιογράφους από το σημείο της επίθεσης.

 

BREAKING:

Terrorist attack in Jerusalem.

2 Israelis waiting at a bus stop killed by 2 shooters.

5 in critical condition.

The terrorists were quickly killed by 2 armed off duty Israeli soldiers and one armed civilian driving past. pic.twitter.com/UCKNvZBQRQ

— Visegrád 24 (@visegrad24) November 30, 2023

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο δράστες «εξουδετερώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας και έναν περαστικό», με τον Τόργκεμαν να διευκρινίζει ότι ήρθαν από την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

 

In #Jerusalem, terrorists shot people at a bus stop – one woman died, two people were in critical condition. Five more are hospitalized.
The attackers were detained. pic.twitter.com/ewPBv57d0U

Aurora Borealis (@aborealis940) November 30, 2023

Οι υπηρεσίες ασφαλείας του Ισραήλ ανέφεραν ότι οι δύο τρομοκράτες, που πραγματοποίησαν την επίθεση με πυροβολισμούς στην είσοδο της Ιερουσαλήμ το πρωί της Πέμπτης, είναι τα αδέρφια Murad και Ibrahim Namer, κάτοικοι της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, ηλικίας 38 και 30 ετών αντίστοιχα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι δυο τους συνδέονται με τη Χαμάς και στο παρελθόν είχαν εκτίσει ποινές φυλάκισης για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες. Ο Murad φυλακίστηκε από το 2010-2020, ως ύποπτος για συμμετοχή σε τρομοκρατία.

Ο Αμερικανός πρεσβευτής στο Ισραήλ Τζακ Λιου καταδίκασε την επίθεση. «Φρικτή τρομοκρατική επίθεση στην Ιερουσαλήμ σήμερα το πρωί. Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτή την ωμή βία».

 

To άρθρο Η στιγμή που ένοπλοι ανοίγουν πυρ σε στάση λεωφορείου στην Ιερουσαλήμ σκορπίζοντας τον θάνατο - Η Χαμάς πίσω από την επίθεση δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα