Ζητούμενο η ενότητα

Σε 48 ώρες οι εκπρόσωποι των ΚΑΕ στο Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ θα συνεδριάσουν έκτακτα. Και μόνο το γεγονός ότι συγκλήθηκε εκτάκτως Διοικητικό Συμβούλιο μέσα στον Αύγουστο, δείχνει πως δεν πρόκειται για διαδικαστικού χαρακτήρα συνάντηση.

Το ζητούμενο δεν είναι αν θα κατατεθούν ή όχι εγγυητικές επιστολές, ποιο θα είναι το ύψος τους, αν οι ομάδες θα καταφέρουν να πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα. Το ζητούμενο είναι η ενότητα του ΕΣΑΚΕ,

η οποία είναι de jure και όχι de facto.

Συνήθως οι κόντρες των δύο "αιωνίων" χώριζαν τη λίγκα στα δύο (ενίοτε και σε τρία μέρη, αφού υπήρχαν και οι "αδιάφοροι", οι "αμέτοχοι"). Αυτή τη φορά υπάρχουν δύο τάσεις και ένα… μαύρο πρόβατο!

Από τη μια ο Γιώργος Χαλβατζάκης και οι πρόεδροι οι οποίοι είτε δεν υιοθέτησαν την επιστολή, είτε (έστω και την τελευταία στιγμή) έκαναν πίσω και δεν την υπέγραψαν. Από την άλλη οι τρεις (;) που έστειλαν την επιστολή (Παπακωνσταντίνου, Πρέλεβιτς και Γαμπιεράκης).

Μαύρο πρόβατο είναι ο Δημήτρης Αγγελόπουλος. Ο πρόεδρος του Ίκαρου Καλλιθέας με την δημόσια τοποθέτησή του και την υπερβολική αντίδρασή του, στοχοποιήθηκε από την πλευρά των… αντιρρησιών υποβολής της εγγυητικής επιστολής.

Πόσο ήρεμο θα είναι το συμβούλιο δεν το γνωρίζουμε. Ζητούμενο σε κάθε περίπτωση είναι η ενότητα, προαπαιτούμενο για να αντέξει το πρωτάθλημα της Α1 στην κρίση και στις επιπτώσεις του. Το κατά πόσο θα επιτευχθεί θα φανεί στο… χειροκρότημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα