Υποδοχή ηρώων στον Μπλατ και τα παιδιά του! (vid-photo gallery)

Το Ισραήλ υποδέχθηκε με… ανοικτές αγκάλες την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μακάμπι! Το πάρτι για την κατάκτηση του έκτου ευρωπαϊκού της «ομάδας του λαού» άρχισε στο Μιλάνο, συνεχίστηκε στην πτήση της επιστροφής και κορυφώθηκε στο Τελ Αβίβ, όπου ο… λαός αποθέωσε την «ομάδα του λαού»!

Η θριαμβευτική επιστροφή άρχισε το μεσημέρι της Δευτέρας (19/5), με την πτήση να μην έχει… σαμπάνιες, αλλά άφθονη καλή διάθεση και μεγάλο πρωταγωνιστή το Νίκολα Βούισιτς! Ο θρυλικός Κροάτης της Μακάμπι, ο οποίος πλέον είναι τιμ μάνατζερ, δεν αποχωρίστηκε στιγμή

το βαρύτιμο τρόπαιο, το οποίο πέρασε μία βόλτα και από το πιλοτήριο, ώστε να το αγγίξουν οι ευτυχείς πιλότοι που μετέφεραν την αποστολή στη «βάση» της.

Εκεί, στο αεροδρόμιο «Μπεν Γκουριόν» έφτασε η Μακάμπι το απόγευμα, με τα πυροσβεστικά οχήματα να σχηματίζουν με ρίψεις νερού αψίδα θριάμβου για να περάσουν οι πρωταθλητές. Ο αρχηγός, Γκάι Πνίνι ξεπρόβαλε πρώτος από το αεροσκάφος, με την κούπα ανά χείρας, για να γνωρίσει την αποθέωση από 400 οπαδούς, όπως συνέβη και με τους υπόλοιπους και κυρίως με τον Ντέιβιντ Μπλατ, ο οποίος αναφώνησε πως «είναι από τις καλύτερες στιγμές της καριέρας μου. Είναι ένα επίτευγμα των παιδιών, για όλους εσάς, τους οποίους ευχαριστούμε για το κουράγιο και τη συμπαράσταση που μας δείχνετε. Σας αγαπάμε»!

Στη συνέχεια, οι πρωταθλητές επισκέφθηκαν τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο οποίος σήκωσε κι αυτός το τρόπαιο, το οποίο του παρέδωσε ο «ισχυρός άνδρας» της Μακάμπι, Σιμόν Μιζράχι. «Ησασταν σπουδαίοι και ανυψώσατε το ηθικό του λαού του Ισραήλ. Μας δώσατε το καλύτερο παράδειγμα τι είναι η Μακάμπι. Κάνατε το Μιλάνο πρωτεύουσα το Ισραήλ», δήλωσε ο Νετανιάχου, με τον Μπλατ να του απαντά: «Σας ευχαριστούμε για την υποδοχή σας. Χαρήκαμε που μοιράσαμε χαρά σε όλους» και τον Μιζράχι να προσθέτει: «Η ομάδα μοιάζει στον λαό μας γιατί έχει μαχητικό πνεύμα. Δεν έχουμε σταρ στην ομάδα, αλλά μας διακρίνει η μαχητικότητα».

Η… κορύφωση ήρθε το βράδυ, με παίκτες και τεχνική ηγεσία να γίνονται δεκτοί με πρωτοφανή αποθέωση στην πλατεία «Ράμπιν» του Τελ Αβίβ, παρόντος του Δημάρχου της πόλης, από πολλές χιλιάδες κόσμου, οι οποίοι ήθελαν στην κυριολεξία να… σηκώσουν στα χέρια τον Μπλατ και τους παίκτες του…

Keywords
Τυχαία Θέματα