Ο «Kill Bill» αποφάσισε 3-0!

Με τρίποντη… βόμβα του Βασίλη Σπανούλη στην εκπνοή της παράτασης, ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε του Πανιωνίου με 93-90 (79-79 κ.α.) και έκανε το 3-0 στη μεταξύ τους σειρά παίρνοντας την πρόκριση τους τελικούς του πρωταθλήματος. Ο αρχηγός των Πειραιωτών ήταν ο κορυφαίος παίκτης για τους νικητές, ενώ ο Βαγγέλης Μάντζαρης ήταν αυτός που έστειλε το παιχνίδι στην παράταση στην κανονική διάρκεια με λέι απ.

Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να πάρουν το πάνω χέρι στο παιχνίδι από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, αλλά ο Πανιώνιος

έφερε το ματς στα ίσα στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, το οποίο ολοκληρώθηκε με 16-16. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 29-21 με τρίποντο του Ματ Λοτζέσκι, αλλά η αντίδραση ήταν άμεση και πάλι από τους γηπεδούχους που κατάφεραν να περάσουν μπροστά στο τέλος του ημιχρόνου με 39-37.

Μάλιστα, ο Πανιώνιος επέβαλλε πλήρως τον ρυθμό του στο τρίτο δεκάλεπτο, όπου προηγήθηκε ακόμα και με 14 πόντους διαφορά (60-46 στο 28’), ενώ η περίοδος ολοκληρώθηκε με 60-55, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» έτρεξαν ένα σερί 9-0. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με ένα σερί 6-0 και προηγήθηκαν με 66-55, αλλά ο Ολυμπιακός αντέδρασε και το ματς έγινε ντέρμπι στο τέλος. Σπανούλης και ΜακΚόλουμ έπαιρναν τις επιθέσεις των δύο ομάδων, ενώ ο Πανιώνιος είχε το πάνω χέρι 23’’ πριν το τέλος (79-77), με τον αρχηγό των Πειραιωτών να χάνει την μπάλα προς στιγμήν, να την ξανακερδίζει και τον Μάντζαρη να στέλνει το ματς στην παράταση ισοφαρίζοντας με 79-79.

Στο εξτρά πεντάλεπτο, ο Γιώργος Πρίντεζης πήρε την ομάδα του Πειραιά στις πλάτες του επιθετικά, με τον Πανιώνιο πάντως να μην τα παρατάει και να το παλεύει μέχρι το τέλος. Στην τελευταία επίθεση του αγώνα, ο Βασίλης Σπανούλης πήρε την μπάλα και με την γνωστή του κίνηση έξω από την γραμμή του τριπόντου, χάρισε τη νίκη στον Ολυμπιακό και την πρόκριση στους τελικούς.

Τα δεκάλεπτα: 16-16, 39-37, 60-55, 79-79 (κ.α.), 90-93.

Keywords
Τυχαία Θέματα