Βασκικό «σόου» με το «φάντασμα» της Φενέρ (vid)

Στην «Fernando Buesa Arena» μία ήταν η ομάδα που... εμφανίστηκε στο παρκέ και αυτή προέρχεται από την χώρα των Βάσκων. Η Μπασκόνια, έκανε «φύλλο και φτερό» με 86-52 την Φενέρμπαχτσε κι έφτασε στην τέταρτη νίκη της στην φετινή Ευρωλίγκα, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ των Τούρκων και οι δύο ομάδες είναι πια μαζί στη δεύτερη θέση, μαζί με Παναθηναϊκό και Ρεάλ Μαδρίτης. Μετά από ένα «μουδιασμένο» πρώτο δεκάλεπτο, όταν οι παίκτες του Σίτο Αλόνσο βρήκαν ρυθμό, κυριάρχησαν απόλυτα απέναντι σε μία... αγνώριστη και απογοητευτική ομάδα που παρουσίασαν οι δευτεραθλητές Ευρώπης, οι οποίοι για ακόμη μία φοράν προβλημάτισαν

με την απόδοσή τους και προκαλούν αρκετά ερωτήματα, αναφορικά με την φετινή τους δυναμική.

Σε ένα ματς που δεν χρήζει ιδιαίτερης κριτικής, όλοι οι παίκτες των νικητών ξεχώρισαν με τους Σέιν Λάρκιν, Αντρέα Μπαρνιάνι και Γιοχάνες Βόιγκτμαν να σκοράρουν από 13 πόντους, αν και ο πρώτος ήταν εκείνος που έδωσε το «σύνθημα» για το θρίαμβο, συμπληρώνοντας με 6 ασίστ. Από το σύνολο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, μάλλον μπορεί να ξεχωρίσει μόνο το... φιλότιμο που έδειξαν οι αναπληρωματικοί του παίκτες που χρησιμοποίησε στην τελευταία περίοδο, αν και δεν κατάφεραν να γλιτώσουν το διασυρμό.

Το φιλμ

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν μάλλον «υποτονικά» και έψαχναν έναν παίκτη που θα έδινε τη «σπίθα» στους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Αυτός θα ήταν τελικά ο Μπομπουά, που με το σκορ στο 6-6, σκόραρε δύο τρίποντα που ανάγκασαν τον Ομπράντοβιτς σε τάιμ-άουτ (12-6 στο 8'). Βέσελι και Κάλινιτς επιχείρησαν να προσφέρουν στον προπονητή τους την αντίδραση που έδειχνε, αλλά η Φενέρ δεν έμοιαζε πειστική (14-11).

Κάτι τέτοιο επιβεβαιώθηκε στη δεύτερη περίοδο, όπου ο Λάρκιν ξεκίνησε... με φόρα και μέσα σε 3.5 λεπτά «οδήγησε» την ομάδα του σε σερί 8-0, με το οποίο έφτασε σε «διπλό» σκορ (22-11). Ο Ούντο προσέφερε τους πρώτους τουρκικούς πόντους στα μέσα του δεκαλέπτου, αλλά δε θα βελτίωνε την κατάσταση, καθώς όταν ήρθαν και οι Βόιγκτμαν, Τιλί και Μπούντινγκερ να προσφέρουν έστω και παροδικές λύσεις στο «σόου» του Λάρκιν, η Μπασκόνια εκμεταλλεύτηκε άλλο ένα «μπλακ άουτ» της αντιπάλου της, ώστε να πάρει «αέρα» 16 πόντων (35-19 στο 18'). Η Φενέρ δεν μπορούσε να αλλάξει κάτι μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, με το τρίποντο του Λουζ να δείχνει πως είχε «βουνό» να ανέβει (41-24).

Το «σόου» συνεχίστηκε για τους Βάσκους στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Μπλάζιτς να ευστοχεί σε σουτ τριών πόντων και τους Βόιγκτμαν-Μπαρνιάνι να ακολουθούν, ώστε μόλις σε τρία λεπτά να φτάσει η απόσταση στο +25, επιβεβαιώνοντας τον Ομπράντοβιτς για τη δήλωση του ημιχρόνου, στην οποία είπε «καλύτερα να φύγουμε, δεν ξέρω γιατί έχουμε έρθει εδώ» (51-26). Η τρομερή ευστοχία έξω από τη γραμμή των 6.75, αρχικά αντιστάθμισε την προσπάθεια των Σλούκα, Άντιτς και Ντίξον να βρουν λύσεις από το ίδιο σημείο κι έπειτα έμελλε να φέρει την Μπασκόνια στα «πρόθυρα» των 30 πόντων, καθώς οι ψηλοί συνέχισαν το «πάρτι» στη ρακέτα και τα σουτ από την περίμετρο ανήλθαν σε 10/19 στο τέλος της τρίτης περιόδου (67-40).

Ο Ομπράντοβιτς, έχοντας απαυδήσει με τους βασικούς του παίκτες, αποφάσισε να παίξει με τα δεύτερα, ου μην και... τα τρίτα, στο τελευταίο δεκάλεπτο, αψηφώντας το ενδεχόμενο ακόμη μεγαλύτερου διασυρμού με τη διαφορά ήδη στο -27. Οι αναπληρωματικοί, πάντως, έδειξαν μεγαλύτερη συνέπεια τουλάχιστον στην άμυνα, με τους γηπεδούχους βέβαια να έχουν χαλαρώσει, αφού και ο αντίπαλος είχε πετάξει «λευκή πετσέτα». Εν ολίγοις, ολόκληρο αυτό το διάστημα ήταν μία τυπική διαδικασία, που επιβεβαίωσε μία από τις πιο όμορφες βραδιές των Βάσκων, καθώς και μία από τις πιο «βαριές» ήττες στην ιστορία της Φενέρ και του προπονητή της.

Δεκάλεπτα: 14-11, 41-24, 67-40, 86-52

Μπασκόνια (Αλόνσο): Λάρκιν 13 (1), Μπαρνιάνι 13, Βόιγκτμαν 13 (2), Χάνγκα 6 (1), Σεντεκέρσκις 4, Μπομπουά 6 (2), Μπλάζιτς 11 (2), Ντιοπ 2, Τιλί 6, Σενγκέλια, Μπούντινγκερ 6, Λουζ 6 (2)

Φενέρμπαχτσε (Ομπράντοβιτς): Χερσέκ 4, Ούντο 8, Μαχμούτογλου, Άντιτς 4 (1), Σλούκας 9 (1), Νάναλι 6, Μίντσεφ, Ουγκουρλού 2, Βέσελι 2, Κάλινιτς 7, Ντίξον 8 (2), Ντατόμε 2

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα