Β' Εθνική (Νότος): Οι κορυφαίοι της 3ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 3η αγωνιστική του συναρπαστικού πρωταθλήματος της Β' Εθνικής, και το basketblog.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα και τον καλύτερο προπονητή του Νοτίου ομίλου.

1)Φίλιππος Μοσχοβίτης (Νέα Κηφισιά)

Ο Πολύπειρος γκαρντ αποτέλεσε την πρώτη μεταγραφική κίνηση της Νέας Κηφισιάς, στη νέα…δύσκολη εποχή της ομάδας των Βορείων προαστίων, και δείχνει από το ξεκίνημα να έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο, έχοντας αγωνιστεί και στο παρελθόν στις Αδάμες, πανηγυρίζοντας μαζί της την άνοδο στην Α1. Ο Μοσχοβίτης στην

σπουδαία νίκη με αντίπαλο τον Πανελευσινιακό είχε 23 πόντους, οργανώνοντας άριστα την ομάδα του.

2)Μιχάλης Φρουσκλιάς (Κρόνος Αγίου Δημητρίου)

Δείχνει να ριζώνει στον Άγιο Δημήτριο ο 29χρονος Βολιώτης γκαρντ, ο οποίος βρίσκεται για 3η διαδοχική χρονιά στην ομάδα. Στο συγκλονιστικό παιχνίδι με το Κορωπί ο ηγέτης της ομάδας του Νίκου Χατζηπανυγήρη πέτυχε 12 πόντους, με τους 2 εκ αυτών να έρχονται στα τελευταία 8’’, με το σουτ του να αποδεικνύεται ικανό να χαρίσει στην ομάδα του στην πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

3)Δημήτρης Λεγκίκας (ΕΦΟΑΖ)

Αν ένας αθλητής μπορεί να στρέψει τα βλέμματα πάνω του, ως ένας από τους παίκτες που θα μας απασχολήσουν τα επόμενα χρόνια, αυτός είναι ο 21χρονος ψιλόλιγνος φόργουορντ της ομάδας του Ζωγράφου, ο οποίος βρίσκεται για δεύτερη χρονιά στην ομάδα του Τάκη Ζήβα. Στο παιχνίδι με την αήττητο Τρίτωνα εκτός από απολαυστικός (21 πόντους) ήταν και καθοριστικός καθώς εκτός από τα τρίποντα που πέτυχε, ισοφάρισε με 2 βολές στο τελείωμα της αναμέτρησης στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση, και δίνοντας την ευκαιρία στην ομάδα του να φτάσει στην πρώτη της νίκη στην σεζόν.

4)Μιχάλης Παραγυιός (Πρωτέας Βούλας)

Μετά από ταλαιπωρία δυο ετών λόγω τραυματισμού ο 34χρονος πολύπειρος πάουερ φόργουορντ επέστρεψε στα παρκέ, προσδίδοντας ποιότητα στην ομάδα του Μάνου Μανουσέλη. Στο παιχνίδι με τον Ιωνικό Νικαίας ήταν καθοριστικός στην ανατροπή του σκορ από την ομάδα του, και με 20 πόντους την οδήγησε στην πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα.

5)Διονύσης Μουστόπουλος (Μανδραϊκός) – Γιώργος Δέλλιος (Πανερυθραϊκός)

Θα ήταν άδικο να μην μοιράσουμε την θέση ανάμεσα σε δυο παίκτες που εντυπωσίασε ο καθένας με τον δικό του τρόπο την 2η αγωνιστική. Ο 25χρονος Διονύσης Μουστόπουλος έμοιαζε ασταμάτητος στο παιχνίδι του Μανδραϊκού με τον Παπάγου, πετυχαίνοντας 33 πόντους, εκ των οποίων οι 28 στο δεύτερο ημίχρονο, και δείχνοντας ότι βρίσκεται πλέον σε ώριμη ηλικία, έχοντας κάνει το άλμα από την Γ’ Εθνική και την Πεντέλη στην ομάδα του Θεόφιλου Μπεκέ. Ο 34χρονος σέντερ Γιώργος Δέλλιος από την πλευρά του, βρίσκεται στην δεύτερη του χρονιά στον Πανερυθραϊκό, κάνοντας εξαιρετικές εμφανίσεις. Ο αθλητής που έφτασε να παίζει μπάσκετ ως και την Μ.Βρετανία, στη νίκη της ομάδας του το Μαρούσι ήταν εξαιρετικός, φτάνοντας σε double-double με 11 πόντους και 15 ριμπάουντ, εκ των οποίων 9 επιθετικά.

Προπονητής

Δημήτρης Λιόγας (Νέα Κηφισιά)

Μόνο ένας τεχνικός με την παρουσία και το πείσμα του Δημήτρη Λιόγα θα μπορούσε να έχει αναλάβει το δύσκολο έργο να στήσει και να κουβαλήσει μια ομάδα, η οποία από την 5η θέση της Basket League υποβιβάστηκε εθελούσια στην Β’ Εθνική. Η παρουσία της ομάδας του ως τώρα είναι εξαιρετική, έχοντας 2 νίκες σε 3 παιχνίδια, και κερδίζοντας με δύσκολη ανατροπή τον πολύ δυνατό Πανελευσινιακό.

Keywords
Τυχαία Θέματα