Τους τσίμπησε η... Durantula

Την κακή αγωνιστική κατάσταση των Σικάγο Μπουλς εν τη απουσία του ηγέτη τους, Ντέρικ Ρόουζ, φρόντισαν να εκμεταλλευτούν οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, οι οποίοι πέρασαν από την "πόλη των ανέμων" επικρατώντας των "Ταύρων" με 97-91 στο μεγάλο ντέρμπι της χθεσινής ημέρας. Στο άλλο παιχνίδι, οι Λος Άντζελες Κλίπερς δεν συνάντησαν ιδιαίτερο πρόβλημα στο Πόρτλαντ καθώς όντας ανώτεροι καθ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης άλωσαν την έδρα των Τρέιλ Μπλέιζερς με 103-90 συνεχίζοντας την ανοδική τους πορεία.

Τα αποτελέσματα:
Σικάγο Μπουλς - Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 91-97
Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς - Λος

Άντζελες Κλίπερς 90-103

Ανέλαβε δράση η… Durantula

Το "διπλό" των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ επί των Σικάγο Μπουλς δεν θα μπορούσε να έρθει, αν δεν αναλάμβανε δράση στα τελευταία λεπτά ο Κέβιν Ντουράντ. Ο "KD" ήταν το "Α" και το "Ω" της ομάδας του στην τελευταία περίοδο καθώς σκοράροντας έξι συνεχόμενους πόντους στο τέλος της αναμέτρησης έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των "Κεραυνών".

Οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν να κυνηγούν στο σκορ με την έναρξη του τέταρτου δωδεκαλέπτου, αλλά εκμεταλλευόμενοι τα πολλά λάθη των "Ταύρων" (21) και την ευστοχία τους από τη "γραμμή της φιλανθρωπίας" (20/21) κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα δικά τους μέτρα και, εν τέλει, δια χειρός Κέβιν Ντουράντ να πάρουν το "διπλό".

Η ομάδα του Τομ Θίμποντο προσπάθησε -με μπροστάρηδες τους Λουόλ Ντενγκ και "Ριπ" Χάμιλτον- να αντιστρέψει την κατάσταση, αλλά η μέτρια βραδιά στην οποία βρέθηκαν σχεδόν όλοι οι "ψηλοί" της δεν συνέβαλλε στην ανατροπή των δεδομένων στα τελευταία λεπτά με αποτέλεσμα να χάσει ακόμα περισσότερο έδαφος στη μάχη της κορυφής στην Ανατολή.

Πέραν του Κέβιν Ντουράντ που σημείωσε 24 πόντους για τους νικητές, ο Σερζ Ιμπάκα σκόραρε άλλους 21 μαζεύοντας και 9 "σκουπίδια", ενώ ο Ράσελ Ουέστμπρουκ έκανε νταμπλ νταμπλ με 16 πόντους και 12 ριμπάουντ. Τέλος, από πλευράς Μπουλς ο Λουόλ Ντενγκ είχε 27 πόντους και ο "Ριπ" Χάμιλτον 20 πόντους και 8 ριμπάουντ.

{video1}

Τους… πίκρανε ο πρώην

Χωρίς να δυσκολευτούν ιδιαιτέρως και με τον… πρώην Τζαμάλ Κρόφορντ να σκοράρει και πάλι αφειδώς, οι Λος Άντζελες Κλίπερς πέρασαν σαν σίφουνας από το Πόρτλαντ κερδίζοντας άνετα τους Τρέιλ Μπλέιζερς με 103-90. Η τέταρτη νίκη (σε έξι παιχνίδια) των "Κλιπς" καταδεικνύει πως οι άλλοτε losers του Λος Άντζελες απέκτησαν, πλέον, στόφα νικητή και είναι έτοιμοι να αναλάβουν πρωταγωνιστικό ρόλο τη φετινή σεζόν στον "μαγικό κόσμο".

Οι Καλιφορνέζοι φρόντισαν να βάλουν από νωρίς τις βάσεις για το "διπλό" αφού παίζοντας εντυπωσιακό μπάσκετ στο πρώτο ημίχρονο δεν άργησαν να προηγηθούν με διαφορά 21 πόντων (60-39) στην ανάπαυλα, κάνοντας πολύ πιο απλά τα πράγματα στην επανάληψη. Η εντυπωσιακή εμφάνιση του Τζαμάλ Κρόφορντ (25 πόντοι με 9/17 εντός παιδιάς) ήταν καταλυτική στην επικράτηση των Κλίπερς, οι οποίοι δεν προβληματίστηκαν ιδιαίτερα ούτε από τη δράση του Νικολά Μπατούμ (23 πόντοι, 9 ριμπάουντ), ούτε από την προσπάθεια αντεπίθεσης που έκαναν οι γηπεδούχοι στο τρίτο

Keywords
Τυχαία Θέματα