Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

Αγωνιστική… κόλαση!
Χαμός στον πέμπτο όμιλο, καθώς μετά τη μεγάλη νίκη της Λιθουανίας επί της Ισπανίας (61-59) στο ντέρμπι του πέμπτου ομίλου προέκυψε τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή ανάμεσα στις Κροατία, Λιθουανία κι Ισπανία (11 βαθμοί). Η "Λιέτουβα" ήταν η κερδισμένη από αυτό καθώς βρέθηκε στην πρώτη θέση του ομίλου της, με τους Ισπανούς να ακολουθούν και τη "χρβάτσκα" να είναι τρίτη.

Οι Λιθουανοί ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα χάρη στην εξαιρετική άμυνά τους, η οποία εγκλώβισε τα αστέρια των αντιπάλων της και τους κράτησε πολύ χαμηλότερα από τα συνηθισμένα στάνταρ τους.

Μπορεί οι Ισπανοί να μην βρέθηκαν σε καλή μέρα επιθετικά, μέσα από την άμυνά τους όμως κι αυτοί κατάφεραν να μη χάσουν την επαφή τους με το σκορ και να κάνουν την αντεπίθεσή τους στο δεύτερο μέρος.

Η Κροατία, η οποία εκμεταλλεύτηκε στάθηκε… άτυχη στην τριπλή ισοβαθμία, είχε εύκολο έργο κόντρα στον Ιράν, το οποίο και συνέτριψε με 81-60, χάρη σε 27 πόντους και 9 ριμπάουντ του Σάριτς. Πολύ καλή εμφάνιση κι από τον Γκάμπριτς με 20 πόντους και 4/5 τρίποντα. Από το Ιράν ξεχώρισε ο Φορουτάνικ με 17 πόντους σε 35 λεπτά συμμετοχής.

Τέλος, στο τρίτο ματς του ομίλου, ο Καναδάς επιβλήθηκε της Αργεντινής με 78-62, παραμένοντας έτσι μόνος τέταρτος εξασφαλίζοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση, όπου θα αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ. Κορυφαίος για τους νικητές, αν κι αρκετά άστοχος (5/15 δίποντα) ήταν ο Λάιλς με 21 πόντους και 12 ριμπάουντ. Από την Αργεντινή ξεχώρισε ο Τόρες με 16 πόντους σε 27 λεπτά αγώνα.

Στα του έκτου ομίλου, σπουδαία νίκη πέτυχε η τελευταία Βραζιλία κόντρα στην Κίνα με 77-87. Στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, η αναμέτρηση ήταν ντέρμπι, με τη Βραζιλία να ξεκινάει δυνατά παίρνοντας διαφορά 14 πόντων, αλλά την Κίνα να επιστρέφει, κλείνοντας το ημίχρονο προηγούμενη με 2 πόντους. Στο τέλος οι Βραζιλιάνοι, έχοντας για κορυφαίους τους Ράμος (17π, 10ρ, 4ας) και Ντεμέτριο (15π) ήταν καλύτεροι και δίκαια έφτασαν στη νίκη, παρά τους 30 πόντους του Γκάο για την Κίνα.

Τη νίκη - πρόκριση για τα προημιτελικά της διοργάνωσης πανηγύρισε η Αυστραλία, η οποία υπέταξε τη Ρωσία με 78-61. Τα "καγκουρό" στηρίχθηκαν επιθετικά στον Έξουμ (20 πόντους), αλλά και στην καθολική τους υπεροχή σε δεύτερο και τέταρτο δεκάλεπτο. Στην αντίπερα όχθη, οι 17 πόντοι που πέτυχε ο Κανίγκιν δεν είχαν αντίκρισμα για τη "ρώσικη αρκούδα", η οποία θα συμβιβαστεί με τους αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 9-12.

Όσο για τις ΗΠΑ; Η ομάδα του Μπίλι Ντόνοβαν ήταν για πρώτη φορά… γήινη καθώς κέρδισε τη Σερβία μόνο με 71-62! Οι "πλάβι" αποδείχθηκαν σκληρά καρύδια και αν δεν έχαναν κατά κράτος τη μάχη των αιθέρων (46 έναντι 27 τα ριμπάουντ), θα μπορούσαν να κάνουν την έκπληξη. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές αναδείχθηκε ο Όκαφορ, ο οποίος πέτυχε 16 πόντους, ενώ ο Σουλαϊμόν πρόσθεσε άλλους 15.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Ε' ΟΜΙΛΟΣ:
Ιράν - Κροατία 60-81
Λιθουανία - Ισπανία 61-59
Αργεντινή - Καναδάς 62-78

ΣΤ' ΟΜΙΛΟΣ:
ΗΠΑ - Σερβία 71-62
Κίνα - Βραζιλία 77-87
Ρωσία - Αυστραλία 61-78

Η βαθμολογία:

Ε' ΓΚΡΟΥΠ:
Ισπανία 11
Λιθουανία 11
Κροατία 11
Καναδάς 9
Αργεντινή 7
Ιράν 7

ΣΤ' ΓΚΡΟΥΠ:
ΗΠΑ 12
Σερβία 11
Κίνα 9
Αυστραλία 9
Ρωσία 8
Βραζιλία 8

Τα ζευγάρια των προημιτελικών είναι τα εξής:
Ισπανία - Αυστραλία
Σερβία - Κροατία
ΗΠΑ - Καναδάς
Λιθουανία - Κίνα

Keywords
Τυχαία Θέματα