«Θρίλερ» και... repeat για το Ελληνικό! (62-61)

Μία ακόμη μεγάλη στιγμή προστίθεται στη βραχύβια μέχρι τώρα ιστορία του Ελληνικού, το οποίο χρειάστηκε να... επιβιώσει από ένα συγλονιστικό τελικό, προκειμένου να επικρατήσει με 62-61 επί του Παναθηναϊκού και να επαναλάβει τον περσινό θρίαμβο της κατάκτησης του νταμπλ! Η Λικέντρι Τζόνσον ήταν συγκλονιστική για την ομάδα της Ελένης Καπογιάννη, σημειώνοντας τα απίστευτα σταατιστικά των 22 πόντων και των 21 ριμπάουντ, ωστόσο αυτή που είχε τον τελευταίο λόγο, ήταν η Ανθή Μπαλτά, η οποία με κρίσιμα καλάθια

«επισφράγισε» την επιτυχία, συγκεντρώνοντας τελικά 15 πόντους. Για τις «πράσινες», Όλιβερ και Κυριακοπούλου ξεχώρισαν, με 17 και 15 πόντους αντίστοιχα, για να προσθέσει η Σλούκα 11 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Στα πρώτα 15 του αγώνα, πάντως, οι «οιωνοί» ήταν υπέρ των παικτριών του Πέτρου Πρέκα, οι οποίες με το εκπληκτικό τους ξεκίνημα έδειχναν ικανές για άλλη μία υπέρβαση, «σπάζοντας» την έδρα του αντιπάλου τους. Μπορεί το αρχικό 8-13, να μειώθηκε σε 10-13 για το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου από τις γηπεδούχες, αλλά αμέσως ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε. Με επιμέρους σκορ 2-12, στα πρώτα τέσσερα λεπτά του δευτέρου δεκαλέπτου, προηγήθηκαν με 12-25, αλλά η αντίδραση ήταν άμεση. Με δικό του επιμέρους σκορ 14-1, το Ελληνικό πέτυχε την ανατροπή, ισοφαρίζοντας σε 26-26 τέσσερα λεπτά αργότερα, για να προηγηθεί αμέσως μετά με 28-26 και να θέσει, πλέον, διαφορετικά δεδομένα στην εξέλιξη της αναμέτρησης, με το ημίχρονο πάντως να κλείνει υπέρ του στη μικρότερη δυνατή τιμή (31-30).

Στο τρίτο δεκάλεπτο, βέβαια, οι επιθέσεις δεν είχαν και... τον πρώτο λόγο, με το Ελληνικό πάντως να προηγείται για πρώτη φορά με πέντε πόντους διαφορά στο 23ο λεπτό (39-34), αλλά το γρήγορο 0-4 του Παναθηναϊκού να «φουντώνει» εκ νέου το ενδιαφέρον, για να τελειώσει η περίοδος με τις παίκτριες της Καπογιάννη προηγούμενες με τέσσερις πόντους.

Αυτό δεν πτόησε τις φιλοξενούμενες και ασφαλώς δεν εγγυόταν τίποτα για τις γηπεδούχες, με την τελευταία περίοδο να είναι... μία πραγματική μάχη μεταξύ των δύο ομάδων. Το Ελληνικό ήταν μόνιμα μπροστά στο σκορ, αλλά ο Παναθηναϊκός πάντα έβρισε τον τρόπο να είναι σε απόσταση «βολής», με τη Λικέντρα Τζόνσον όμως να κάνει τη διαφορά σε εκείνο το σημείο, κυριαρχώντας στη ρακέτα και κρατώντας... με νύχια και με δόντια την ομάδα της στην πρωτοκαθεδρία. Σειρά πήρε η Μπαλτά, η οποία με κρίσιμα καλάθια στο τέλος, διατήρησε το προβάδισμα του Ελληνικού, με την προσπάθεια των παικτριών του Πρέκα να μη... βρίσκει ανταπόκριση στο ηλεκτρονικό ταμπλό. Το Ελληνικό, έτσι, προέβη σε άλλον ένα θρίαμβο, ολοκληρώνοντας το μεγάλο όνειρο της κατάκτησης του νταμπλ, τίτλος που τον είχε από πέρυσι και που τον διατήρησε με μεγάλη επιτυχία.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 62-61
Διαιτητές: Μάνος-Σώμος
Δεκάλεπτα: 10-13, 31-30, 46-42, 62-61
Ελληνικό (Καπογιάννη): Γκοτζή, Σταμάτη 4, Καλογήρου 2, Κοσμά 2, Παπαμιχαήλ 3, Μπαλτά 15 (5), Νικολαΐδου 2, Χαλιβέρα 12, Τζόνσον 22 (21ρ), Μπόνη, Β. Φουράκη, Σ.Φουράκη.
Παναθηναϊκός (Πρέκας): Καλέντζου 9 (1), Δανούση, Αυτζή 5, Κόνιαλη, Ολιβερ 17 (9ρ), Σλούκα 11 (2τρ, 10ρ), Έιβερι 4, Γλυνιαδάκη, Κυριακοπούλου 15 (1).

Keywords
Αναζητήσεις
ελληνικο παναθηναικος 62-61 επεισοδια
Τυχαία Θέματα