Θρίαμβος του Ερυθρού Αστέρα επί της... λειψής Μπαρτσελόνα

Ο Ερυθρός Αστέρας κυριάρχησε της Μπαρτσελόνα και τη νίκησε άνετα και δίκαια με 76-65 εκμεταλλευόμενος και την λειψανδρία της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα που έχασε μέσα στο ματς και τον Ρίμπας, πέραν των απουσιών που προϋπήρχαν και... ξεκληρίζεται. Σπουδαίο δίδυμο από τους Γκούντουριτς και Σιμόνοβιτς για τους Σέρβους που εκαναν το 2-1, η Μπαρτσελόνα έμεινε στο 1-2 και... ψάχνει παίκτες εναγωνίως.

Νευρικές και εξαιρετικά άστοχες άρχισαν το ματς και οι δύο ομάδες. Το 6-6 στα μέσα της πρώτης περιόδου είχε έρθει με 3/7 σουτ των γηπεδούχων και 3/8 της Μπαρτσελόνα,

η οποία όμως πρώτη βρήκε λύσεις στο πρόσωπο του Μπραντ Ολεσον. Δέκα συνεχόμενοι πόντοι του Αμερικανού έφεραν το 9-16 στο δεκάλεπτο.


Η Μπαρτσελόνα έειχνε να έχει βρει ρυθμό, ο Ρίμπας παρέλαβε τη σκυτάλη από τον Ολεσον και με δύο δικά του τρίποντα κρατήθηκε μπροστά με 22-29, αλλά ο Σιμόνοβιτς είχε δώσει τα πρώτα σημάδια επιθετικής ανάκαμψης του Αστέρα. Οταν δίπλα του προστέθηκε και ο Γκούντουριτς, άρχισε ένα απίστευτο πάρτι στο γήπεδο.
Οι δύο τους σκόραραν 23 πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο ενώ ήταν άποντοι στο πρώτο, και το 24-31 στο 16' έγινε 40-31 στην λήξη του ημιχρόνου, με ένα σερί 18-0, την Μπαρτσελόνα να έχει κάνει 15 λάθη, να χάνει και τον Ρίμπας που γύρισε άσχημα το πόδι του γλιστρώντας, τον κόσμο να έχει βάλει... φωτιά στο γήπεδο και τους Σέρβους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια σε ρόλο απόλυτου αφεντικού.

Η Μπαρτσελόνα επιχείρησε να επανέλθει και πάλι με την συνταγή Ολεσον, αλλά ο Αστέρας είχε ποικίλες απαντήσεις. Και τον Σιμόνοβιτς από μακριά και τον Κούζμιτς από κοντά που πήρε μπάλες και τελείωσε φάσεις.
Οι Σέρβοι διατηρούσαν σταθερά τη διαφορά περίξ της διψήφια τιμής της και παρότι στο 28'30'' η Μπαρτσελόνα είχε μείωσει σε 53-45 μετά από σερί της 7-2, το δεκάλεπτο έληξε με 60-48 και τους Σέρβους να δείχνουν ότι κρατάνε στα χέρια τους τη νίκη.

Η Μπαρτσελόνα έχοντας ξεμείνει από λύσεις, με απόντες Ναβάρο και Ντόελμαν και μέσα στο ματς τον Ρίμπας και μοιραία και από δυνάμεις, επιχείρησε την ύστατη αντεπίθεση με μακρινά σουτ, αλλά αυτά πλέον δεν έβρισκαν τον στόχο. Ο πιο "φρέσκος" Αστέρας αφού είχε περιθώρια αλλαγών έφτανε σε εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό, κρατούσε την διαφορά ψηλά, πανηγυρίζοντας μια μεγάλη και δίκαιη νίκη.

ΕΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ (Ράντονιτς): Ρέμπιτς, Ντάνγκουμπιτς 2, Μίτροβιτς 1, Λάζιτς 9(1), Σιμόνοβιτς 13(3), Τζένκινς 8(1), Γκούντουριτς 21(1), Γιόβιτς 4, Κούζμιτς 6, Μπιέλιτσα 12


ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Μπαρτζώκας): Ράις 9(1), Ντόρσεϊ 3, Ρίμπας 9(3), Κλαβέρ 12, Βεζένκοφ 4, Πένιο, Ερικσον 3(1), Ολεσον 15(3), Περπέρογλου 2, Τόμιτς 8

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Keywords
Τυχαία Θέματα