Τα φώτα στα... ουδέτερα

Αφού πήραν την... κρυάδα της πρεμιέρας οι ομάδες της Α2 ρίχνονται αύριο (Σάββατο) στη μάχη της 2ης αγωνιστικής, όπου μπορεί να απουσιάζει το μεγάλο ντέρμπι όμως δεν λείπουν τα άκρως ενδιαφέροντα και αμφίρροπα ματς. Τα φώτα του ενδιαφέροντος πέφτουν στα δύο... ουδέτερα γήπεδα όπου θα υποχρεωθούν να αγωνιστούν η ΑΕΚ και το Λαύριο, ενώ η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί τη Κυριακή (20/10) με τη συνάντηση του Ιβανώφειου. Αναλυτικά:

ΛΑΥΡΙΟ - ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ: Το παιχνίδι που ανοίγει χρονικά την αυλαία της 2ης αγωνιστικής είναι αυτό στο κλειστό

της Βούλας. Οι τυπικά γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυναμικά τη σεζόν και φιλοδοξούν να πετύχουν τη δεύτερη σερί νίκη τους, κόντρα σε μια νεόκτιστη ομάδα που ακόμη δείχνει να... ψάχνεται. Ουδείς δυσκολότερος αντίπαλος όμως από αυτόν που δεν ξέρεις και γι' αυτό τον λόγο το ματς παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, αφού οι Σερραίοι θα προσπαθήσουν να ρεφάρουν την ήττα της πρεμιέρας από το Ψυχικό. Το Λαύριο αναμένεται να παραταχθεί πλήρες, ενώ από τους Ικάρους εξαιρετικά αμφίβολη είναι η συμμετοχή του τραυματία Μαυροκεφαλίδη.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ - ΚΑΒΑΛΑ: Δυνατή μονομαχία αναμένεται στη Βόρειο Ελλάδα όπου ο γηπεδούχος θέλει να συνδυάσει τον πρώτο του αγώνα στην Α2 μπροστά στον κόσμο του με μια μεγάλη νίκη. Οι νεοφώτιστοι έχουν τον ενθουσιασμό, όμως η Καβάλα διαθέτει την εμπειρία να πάρει το παιχνίδι, κάτι που έδειξε και στην άνετη επικράτηση της επί του Ηρακλή. Πλήρης αναμένεται να παραταχθούν οι δύο αντίπαλοι καθώς ξεπεράστηκαν κάποια μικροπροβλήματα, ενώ σημαντικό ρόλο στο ματς θα παίξει ο έλεγχος του ρυθμού, μιας και οι δύο ομάδες έχουν σημαντικές μονάδες στη περιφέρεια που μπορούν να καθορίσουν την εξέλιξη του αγώνα.

ΚΟΡΟΙΒΟΣ - ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ: Με τον αέρα του αδιαφιλονίκητου φαβορί, ο Κόροιβος έχει σαν μοναδικό στόχο το "δύο στα δύο". Η ομάδα της Ηλείας ξεκίνησε δυναμικά με τη δύσκολη νίκη στον Λαγκαδά και μπροστά στο κοινό της θέλει να προσφέρει θέαμα και τη κατάκτηση δύο ακόμη πολύτιμων βαθμών. Το γεγονός ότι οι Αρκάδες θα παραταχθούν με τον τίτλο του αουτσάιντερ, τους απαλλάσσει από ένα σημαντικό μέρος του άγχους καθώς βασικός τους στόχος είναι η πραγματοποίηση μιας καλής εμφάνισης. Εκτός θα μείνει και σε αυτό το ματς ο ανέτοιμος Γιάννης Αντωνιάδης και έτσι θα χάσει την... ευκαιρία να τεθεί αντιμέτωπος με την μέχρι πέρσι ομάδα του.

ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ: Στο κλειστό του Ζωγράφου ο Φιλαθλητικός κοντράρεται με τον Ερμή, σε ένα ματς όπου η μία ομάδα θα παραταχθεί πλήρης και η άλλη με μεγάλες απουσίες. Οι "κόκκινοι" θα έχουν και πάλι στη σύνθεση τους τους Θανάση Αντετοκούνμπο, Λάκκα και Μουρίκη, οι οποίοι εξέτισαν τη ποινή της μίας αγωνιστικής που τους είχε επιβληθεί. Η επιστροφή των τριών, ενισχύει σημαντικά τους γηπεδούχους που έχουν τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Στην αντίπερα όχθη ο Ερμής θα παραταχθεί με ουκ ολίγα προβλήματα. Εκτός μάχης έχουν τεθεί οι Πατρίκης, Σίμος Ιωακειμίδης και Καικλής, ενώ αμφίβολη είναι η παρουσία του επίσης τραυματία Σιγκούνα.

ΨΥΧΙΚΟ - ΟΦΗ: Στο Ψυχικό η ομώνυμη ομάδα αντιμετωπίζει τον ΟΦΗ και έχει σαν στόχο τη κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου "ροζ φύλλου". Το συγκρότημα του Γιώργου Ρεμεντέλα έρχεται με τον αέρα της νίκης στις Σέρρες και είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί. ΟΦΗ έχει αποδείξει πάντως ότι είναι... σκληρό καρύδι και δεν πρόκειται να παραδοθεί αμαχητί. Πρόβλημα για τους Κρητικούς ο τραυματισμός του Τόζιου που αν δεν καταφέρει να αγωνιστεί θα αποδυναμώσει την ομάδα του Φώτη Τακιανού κάτω από τα καλάθια.

ΑΕΚ - ΠΑΓΚΡΑΤΙ: Αθηναϊκή "μονομαχία" σε ουδέτερο έδαφος θα είναι η συνάντηση της ΑΕΚ με το Παγκράτι, στο κλειστό της Καισαριανής. Σε ουδέτερο (λόγω του γνωστού γηπεδικού προβλήματος που την ταλανίζει εδώ και καιρό) και χωρίς τη συμπαράσταση του κόσμου της ("κουβαλάει" από πέρσι ποινή μίας αγωνιστικής), η ΑΕΚ καλείται να αντιπαρέλθει τις δυσκολίες και να ζευγαρώσει τις επιτυχίες της. Η αποστολή της μόνο εύκολη δεν είναι καθώς η παρέα των Βασιλόπουλου και Κουτρούλια βρίσκεται σε καλή κατάσταση, όπως φάνηκε και στην άνετη νίκη επί του Φίλιππου και χωρίς άγχος και πίεση θα επιδιώξει να κάνει τη ζημιά...

ΗΡΑΚΛΗΣ - ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής κλείνει τη Κυρακή, με μια ημέρα καθυστέρηση, στο Ιβανώφειο. Εκεί ο Ηρακλής υποδέχεται την Αγία Παρασκευή σε ένα άκρως ενδιαφέρον ματς. Μπροστά στο "ζεστό" κοινό του, ο "Γηραιός" θέλει να σπάσει το... ρόδι και να πετύχει τη πρώτη του νίκη, όμως το έμπειρο συγκρότημα του Νίκου Χατζηπανηγύρη δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος. Η "Αγία" έδειξε τα... δόντια της στο ματς με τον Φιλαθλητικό και αποτελεί μεγάλη πρόκληση γι' αυτή να καταφέρει να σταθεί όρθια σε μια από τις πλέον δυνατές έδρες του πρωταθλήματος.

Όλα τα παιχνίδια ξεκινούν στις 5 μ.μ., εκτός από τις αναμετρήσεις του Λαυρίου (2.30 μ.μ.) και της Καισαριανής (7 μ.μ.).
Ο αγώνας Ηρακλής - Αγία Παρασκευή θα γίνει τη Κυριακή (20/10) στις 5 μ.μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα