Συγκρούσεις ισχυρών σε Ν. Σμύρνη και Μαρούσι

Βρισκόμαστε κοντά στην ολοκλήρωση του ενός τρίτου του φετινού πρωταθλήματος της Α2 και πλέον το ενδιαφέρον αρχίζει να φουντώνει, όπως και η ανάγκη για την κατάκτηση βαθμών, τόσο για τις ομάδες που προβάλουν ως φαβορί για την άνοδο όσο και γι' αυτές που θα παλέψουν για την αποφυγή του υποβιβασμού. Η σημερινή 10η αγωνιστική θα διεξαχθεί σε δύο δόσεις καθώς υπάρχει παιχνίδι και την Κυριακή (11/12), ενώ από το πρόγραμμα ξεχωρίζουν οι συναντήσεις σε Νέα Σμύρνη, "Δαίς" και Παγκράτι.

Αναλυτικά:

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

- ΦΑΡΟΣ: Στη Νέα Σμύρνη συγκρούονται δύο από τις ισχυρότερες ομάδες της κατηγορίας. Ο πρωτοπόρος και αήττητος Πανιώνιος υποδέχεται τον Φάρο Κερατσινίου και φιλοδοξεί να κάνει το "δέκα στα δέκα", ξεπερνώντας ακόμη ένα υψηλό εμπόδιο στο δρόμο του για την επιστροφή στη Basket League. Οι γηπεδούχοι είναι το φαβορί στη συγκριμένη συνάντηση, η οποία όμως κρύβει... παγίδες για αυτούς αφού οι Πειραιώτες θα παρουσιαστούν ανανεωμένοι ως προς τον προπονητή τους. Ο Σάββας Συμεωνίδης θα ντεμπουτάρει στην άκρη του πάγκου του Φάρου και φιλοδοξεί να κάνει εντυπωσιακό ξεκίνημα, κόντρα σε μια ομάδα που δεν πρόλαβε να αντιμετωπίσει όσο ήταν τεχνικός του Δούκα. Συνήθως η αλλαγή προπονητή ανεβάζει τη δυναμική μιας ομάδας και μένει να δούμε στο παρκέ εάν ο Φάρος θα βάλει... δύσκολα στους "κυανέρυθρους", από τους οποίους είναι εξαιρετικά αμφίβολος ο Φάχρο Αλίχοτζιτς λόγω τραυματισμού στη μέση.

ΨΥΧΙΚΟ - ΑΙΟΛΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ: Πολύ ενδιαφέρον και αμφίρροπο παιχνίδι στο κλειστό του Ψυχικού. Οι "σκίουροι" έχασαν έδαφος με την ήττα στα Πεύκα και καλούνται να εκμεταλλευτούν την έδρα τους και να κάνουν την... υπέρβαση κερδίζοντας μια πολύ ισχυρή ομάδα. Ο Αίολος έδειξε και στο ματς με τον Πανιώνιο το οποίο έχασε στον πόντο, ότι διαθέτει ένα άκρως ποιοτικό και έμπειρο σύνολο που μπορεί να κερδίσει τον οποιονδήποτε. Από το Ψυχικό θα απουσιάσει ο τραυματίας Μπαμπά, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Σακελλαρίου. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η ομάδα του Αστακού, έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα για τη νίκη, λόγω κυρίως του "βάθους" του ρόστερ της.

ΔΟΥΚΑΣ - ΧΟΛΑΡΓΟΣ: Ντέρμπι με άρωμα... Βορείων Προαστίων στο κλειστό "Δαίς" στο Μαρούσι. Ο Α.Σ.Ε. Δούκα θέλει να κάνει... restart μετά την ήττα στον Υμηττό από τον Αμύντα και την αλλαγή προπονητή, τη στιγμή που ο Χολαργός που δείχνει σημάδια ανόδου, χρειάζεται μια μεγάλη νίκη για να φωνάξει "παρών". Με τον πολύπειρο Γιάννη Τζήμα να κάθεται για πρώτη φορά στην άκρη του πάγκου, ο Δούκας δεν έχει την... πολυτέλεια για νέα απώλεια και αναμένεται να παλέψει με όλες τις δυνάμεις του το παιχνίδι. Ο Χολαργός έχει σαφώς λιγότερο άγχος και αυτό θα αποτελέσει και το... όπλο του.

ΕΘΝΙΚΟΣ - ΑΜΥΝΤΑΣ: Δυνατή αναμέτρηση αναμένεται στο κλειστό της Καλλιθέας, ανάμεσα σε δύο ομάδες που αποτελούν τις ευχάριστες εκπλήξεις μέχρι στιγμής. Οι Πειραιώτες αντλούν μεγάλη δύναμη από την έδρα τους η οποία παραμένει αλώβητη και έχουν τον πρώτο λόγο... Από την άλλη, ο Αμύντας δείχνει φέτος ικανός για να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο, ενώ προέρχεται από μια τεράστια νίκη επί του Δούκα που έχει ανεβάσει κατακόρυφα την ψυχολογία του. Οι άμυνες θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στο συγκεκριμένο ματς το οποίο - εκτός απροόπτου - θα κριθεί στις λεπτομέρειες.

ΠΑΓΚΡΑΤΙ - ΜΑΧΗΤΕΣ ΔΟΞΑΣ ΠΕΥΚΩΝ: "Τελικός" στο Μετς, τουλάχιστον όσον αφορά στο Παγκράτι. Με μόλις μία νίκη στο ενεργητικό τους, οι "ροσονέρι" πρέπει πάση θυσία να νικήσουν τους Μαχητές εάν δεν θέλουν να βουλιάξουν ακόμη περισσότερο βαθμολογικά, ενώ χρειάζονται απεγνωσμένα το "δίποντο" και για ψυχολογικούς λόγους. Με τον Κώστα Κατωπόδη να επιστρέφει στην άκρη του πάγκου, το Παγκράτι φιλοδοξεί να πάρει τη δεύτερη νίκη του, κόντρα στο σκληροτράχηλο σύνολο του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη. Οι Μαχητές δείχνουν μια σχετική αδυναμία όταν αγωνίζονται μακριά από την έδρα τους, όμως στη παρούσα φάση είναι πιο οργανωμένοι και ξέρουν τι ζητάνε στο παρκέ. Εξαιρετικά αμφίρροπη συνάντηση όμως το Μετς συνήθως... μιλάει σε αυτά τα παιχνίδια.

ΗΡΑΚΛΗΣ - ΚΑΒΑΛΑ: Χωρίς την παρουσία φιλάθλων του για δεύτερο σερί παιχνίδι (αφού απορρίφτηκε η έφεση για μείωση της ποινής των δύο αγωνιστικών "κεκλεισμένων των θυρών"), ο Ηρακλής υποδέχεται στο Ιβανώφειο τη Καβάλα. Ασφαλώς και δεν τίθεται θέμα για το ποιός είναι το φαβορί μιας και είναι δεδομένη η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων. Οι φιλοξενούμενοι θα είναι ικανοποιημένοι με μια ανταγωνιστική εμφάνιση...

ΓΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ - ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ: Με μοναδικό στόχο τη νίκη, ο Γυμναστικός Σύλλογος Λαρισαίων φιλοξενεί στο κλειστό της Νεάπολης τον Αρκαδικό. Οι Θεσσαλοί βρίσκονται με τη... πλάτη στο τοίχο και χρειάζονται οπωσδήποτε μια βαθμολογική ανάσα, όμως το έργο τους κόντρα στους Αρκάδες θα είναι δύσκολο. Η ομάδα της Τρίπολης προέρχεται από ήττα στη Καβάλα και θέλει στο δεύτερο σερί εκτός έδρας παιχνίδι της να επιστρέψει στις επιτυχίες και να διατηρηθεί σε απόσταση από τη ζώνη των πλέι άουτ.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΑΕΛ: Το πρόγραμμα συμπληρώνει ο αγώνας της Κυριακής (11/12), στο κλειστό "Δύο Αοράκια". Οι Κρητικοί αποκτούν άλλον... αέρα όταν αγωνίζονται στην έδρα τους και καλούνται να κλείσουν την παρένθεση της βαριάς ήττας στο Ιβανώφειο και να πετύχουν μια πολύτιμη νίκη. Η Λάρισα δείχνει να ξεπερνά την αγωνιστική... κοιλιά της και θα "χτυπήσει" το ματς προκειμένου να δώσει συνέχεια στην καλή εμφάνιση με το Παγκράτι και κυρίως για να διατηρηθεί σε κοντινή απόσταση με την πρώτη πεντάδα.

Αναλυτικά η 10η αγωνιστική (10-11/12):*

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου:

Ψυχικού 17.00 Ψυχικό-Αίολος Αστακού Παντελίδης-Κατραχούρας-Πιτσίλκας Β. (Ντίνος)

Μετς Α 17.00 Παγκράτι-Μαχητές Δόξα Πεύκων Παναγιώτου-Δαρλαμήτσος-Κυριακόπουλος (Ντάβαρης)

Ιβανώφειο (κθ) 17.00 Ηρακλής-Καβάλα Παγώνης-Τσιαπλής-Ταρενίδης Κ. (Παραλικίδης)

Ν. Σμύρνης 17.00 Πανιώνιος-Φάρος Κερ. Μαγκλογιάννης-Τσαρούχα-Θεοδωρόπουλος (Άκελ)

Εσπέρου 17.00 Εθνικός-Αμύντας Τσώνος-Θεονάς-Τσαχάκης (Τεφτίκης)

Δαϊς 17.00 Δούκας-Χολαργός Καλδίρης-Μπίκας-Κάρδαρης (Μαύρος)

Νεάπολης 17.00 ΓΣ Λαρισαίων 1928-Αρκαδικός Γεωργιάδης-Κοτσίμπος-Τζιοπάνος (Μπεκιάρης)

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου

Δύο Αοράκια 17.00 Ηράκλειο-ΑΕΛ Συμεωνίδης-Λόρτος-Σιμητόπουλος (Μαχαιριανάκη)

Η βαθμολογία (Σε 9 αγώνες):

1. Πανιώνιος 18 (9-0)
2. Ηρακλής 17 (8-1)
3. Δούκας 16 (7-2)
4. Φάρος Κερατσινίου 15 (6-3)
5. Εθνικός 14 (5-4)
6. ΑΕ Λάρισας 14 (5-4)
7. Αίολος Αστακού 14 (5-4)
8. Ψυχικό 13 (4-5)
9. Αρκαδικός 13 (4-5)
10. Χολαργός 13 (4-5)
11. Αμύντας 13 (4-5)
12. Μαχητές Δόξας Πεύκων 13 (4-5)
13. Ηράκλειο 12 (3-6)
14. Καβάλα 12 (3-6)
15. Παγκράτι 10 (1-8)
16. ΓΣ Λάρισας 10 (1-8)

Keywords
Τυχαία Θέματα