"Στραπάτσο" και στους Καβαλίερς οι Μάβερικς! (videos)

Οι Ντάλας Μάβερικς πραγματοποιούν φέτος τραγική πορεία, όμως έγιναν για δεύτερη συνεχόμενη βραδιά... πρωτοσέλιδο, καθώς μετά τους Σαν Αντόνιο Σπερς, "κατάπιαν" και τους Κλίβελαντ Καβαλίερς!

Ο Αϊζάια Τόμας συνέχισε τα "όργιά" και οδήγησε την ομάδα του στη δύσκολη επικράτηση επί των Μπόστον Σέλτικς, αφήνοντάς πίσω του και τον Τζον Χάβλιτσεκ, με αποτέλεσμα να είναι πλέον ο παίκτης με τις περισσότερες συνεχόμενες 20άρες στην ιστορία των Μπόστον Σέλτικς.

Αποτελέσματα:

Σίξερς-Κινγκς 122-119

Χιτ-Νετς 104-96

Σέλτικς-Πίστονς 113-109

Τίμπεργουλβς-Μάτζικ

111-105

Μάβερικς-Καβαλίερς 104-97

Σανς-Γκρίζλις 96-115

Ανάλυση:

Αδιόρθωτοι είναι οι Κλίβελαντ Καβαλίερς, οι οποίοι γνώρισαν μια ακόμη απρόσμενη ήττα, με "θύτες" αυτή τη φορά τους Ντάλας Μάβερικς, οι οποίοι ήρθαν με κεκτημένη ταχύτητα από τη νίκη-έκπληξη κόντρα στους Σαν Αντόνιο Σπερς.

Η απουσία του Κέβιν Λαβ κοντά στο καλάθι ήταν σοβαρή, ειδικά από τη στιγμή που ο Κάιρι Ίρβινγκ δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά στην περιφέρεια, έχοντας 18 πόντους με 1/8 σουτ τριών πόντων.

Έτσι, λοιπόν, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έμεινε να παλεύει σχεδόν μόνος του, έχοντας 23 πόντους με 9/19 σουτ εντός πεδιάς, 9 ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ. Στον αντίποδα, ο Χάρισον Μπαρνς ήταν... αγριεμένος, έχοντας 24 πόντους και 11 ριμπάουντ, με τον Γιόγκι Φερέλ να προσθέτει 19 πόντους και 4 κλεψίματα.

Πολύ μεγάλο ντέρμπι είχαμε στο γεμάτο από 19.000 άτομα "TD Garden", όπου οι Μπόστον Σέλτικς είχαν αμυντικά προβλήματα, αλλά έφτασαν ψηλά στην επίθεση και έκαμψαν την αντίσταση των Ντιτρόιτ Πίστονς.

Σταρ της βραδιάς ήταν και πάλι ο Αϊζάια Τόμας, ο οποίος έβαλε 41 πόντους, αφήνοντας πλέον πίσω του τον Τζον Χάβλιτσεκ, καθώς πλέον είναι ο παίκτης με τις περισσότερες συνεχόμενες 20άρες στην ιστορία των "Κελτών". Στον αντίποδα, πήγε στράφι η φοβερή εμφάνιση του Αντρέ Ντραμόντ, ο οποίος έβαλε 28 πόντους και μάζεψε 22 ριμπάουντ!

Οι Φιλαντέλφια Σίξερς παρέμειναν σε υψηλό επίπεδο και έκαμψαν την αντίσταση των Σακραμέντο Κινγκς, αποδεικνύοντας πως οι προηγούμενες νίκες τους δεν ήταν... φωτοβολίδες.

Μολονότι ο ΝτεΜάρκους Κάζινς συγκλόνισε με το ταλέντο του, έχοντας 46 πόντους (20/22 βολές, 11/16 σουτ εντός πεδιάς), 15 ριμπάουντ και 5 ασίστ, οι γηπεδούχοι είχαν πλουραλισμό με επτά παίκτες τους να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων.

Κορυφαίος ήταν ο Ρόμπερτ Κόβινγκτον με 23 πόντους, 10 ριμπάουντ και 4 κλεψίματα, ενώ ο ΜακΚόνελ έδωσε ρεσιτάλ δημιουργίας με 11 ασίστ. Η απουσία του Ζοέλ Εμπίντ καλύφθηκε ιδανικά από τους Σάριτς, Οκαφόρ και Νόελ, οι οποίοι σημείωσαν 17, 15 και 12 πόντους, αντίστοιχα, "πληγώνοντας" την αντίπαλη φροντ λάιν.

Οι Γκόραν Ντράγκιτς και Ντιόν Ουέιτερς ειχαν 20 και 19 πόντους, αντίστοιχα, ο Τζέιμς Τζόνσον ήρθε από τον πάγκο και πρόσθεσε 17, με τους Μαϊάμι Χιτ να κάμπτουν έστω και λίγο δύσκολα την αντίσταση των Μπρούκλιν Νετς.

Οι Μέμφις Γκρίζλις ανέβασαν στροφές στο κατάλληλο σημείο και με επικεφαλής τον Μάικ Κόνλεϊ, ο οποίος είχε 38 πόντους με 7/10 τρίποντα και 9 ασίστ, πήραν το σπουδαίο διπλό στην έδρα των Φίνιξ Σανς.

Μεγάλο ματς που κρίθηκε στην παράταση είχαμε στη Μινεσότα, με τους Τίμπεργουλβς να έχουν μεγαλύτερα ψυχικά αποθέματα, λυγίζοντας με κόπο τους μαχητικούς Ορλάντο Μάτζικ.

Ο Άντριου Ουίγκινς σταμάτησε στους 27 πόντους και οι Καρλ Άντονι Τάουνς και Ρίκι Ρούμπιο πρόσθεσαν 23 και 22, αντίστοιχα.

Keywords
Τυχαία Θέματα