Στον τελικό η Μονακό με MVP τον Κούπερ! (vid)

Με πολυτιμότερο παίκτη της αναμέτρησης τον πρώην παίκτη της ΑΕΚ, Ντι Τζέι Κούπερ, ο οποίος "άγγιξε" το triple double (7π., 9 ριμπ., 9 ασ.), η Μονακό νίκησε με 82-65 τη Στρασμπούρ και προκρίθηκε στον τελικό του Leaders Cup.

Η Μονακό μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και πήρε από νωρίς τα ηνία

του αγώνα, καταφέρνοντας, μάλιστα, να προηγηθεί με +15 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου (48-33, 20'). Στην επανάληψη, η Στρασμπούρ προσπάθησε για την ανατροπή πλησιάζοντας μέχρι και στους 5 (65-60) 7:45'' πριν το τέλος, ωστόσο οι Μονεγάσκοι διατήρησαν τη ψυχραιμία τους, πάτησαν ξανά γκάζι και πήραν τη νίκη-πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Γαλλίας, όπου θα αντιμετωπίσουν τη Σαλόν/Σαονέ.

Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Ουαταρά με 18 πόντους, με τον Σι να προσθέτει 16 και τους Σούλερ, Γκλαντίρ να ακολουθούν με 12 πόντους έκαστος. Κορυφαίος, ωστόσο, των Μονεγάσκων ήταν ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ, Ντι Τζέι Κούπερ, ο οποίος είχε 7 πόντους, 9 ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ σε 32 λεπτά συμμετοχής και αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης. Από τη Στρασμπούρ, μόνος του πάλευε ο Ροντρίγκ Μπομπουά με 16 πόντους.

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών: Βιλερμπάν-Σαλόν/Σαονέ 70-91Μονακό-Στρασμπούρ 82-65
Leaders Cup - Monaco rejoint Chalon en finale ! από MaChaineSport
Keywords
Τυχαία Θέματα