Στοίχημα: Χαμηλό σκορ στον τελικό

Κυριαρχούν τα παιχνίδια Κυπέλλου στο κουπόνι μπάσκετ του Σαββάτου (18/02). Ο τελικός ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άρη θα μας απασχολήσει κατά κύριο λόγο, ενώ προτάσεις προκύπτουν τόσο από την Ισπανία, όσο και από τη Γερμανία. Πάμε να δούμε αναλυτικά τα προγνωστικά του Betarades.gr.

Ο τίτλος κρίνεται από τις άμυνες

Ξεκινάμε από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, ΠαναθηναϊκόςΆρης,

ο οποίος διεξάγεται στο Αλεξάνδρειο. Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στο ίδιο γήπεδο στις 21 Νοεμβρίου για τη Stoiximan.gr Basket League και οι «πράσινοι» πήραν τη νίκη με 59-71, με ξέσπασμα μετά το 25ο λεπτό. Οι «κίτρινοι» εμφανίζονται ασταθείς το τελευταίο διάστημα, με προβλήματα στο σκοράρισμα – χαρακτηριστικά τα παιχνίδια με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ – ενώ η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ διανύει περίοδο καλής φόρμας, με έξι σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, οι οποίες τον έχουν εδραιώσει στην πρώτη πεντάδα της Euroleague και στην πρώτη δυάδα του εγχώριου πρωταθλήματος. Ο Παναθηναϊκός ποντάρει κατά κύριο λόγο στην άμυνά του και με τον ίδιο τρόπο θα αντιμετωπίσει σήμερα και τον Άρη, στοχεύοντας στην κατάκτηση του πρώτου τροπαίου της χρονιάς. Από την άλλη, η άμυνα αποτελεί το «δυνατό» σημείο του Άρη. Αυτή του έδωσε τις νίκες 71-52 με Στρασβούργο, 80-64 με Προμηθέα, 98-50 με ΑΓΟΡ, ενώ η επίθεσή του «ευθυνόταν» για τις ήττες 62-58 από τον ΠΑΟΚ, 69-55 από τον Ολυμπιακό, 78-62 από τα Τρίκαλα. Η κρισιμότητα του σημερινού αγώνα θα ωθήσει τις ομάδες σε άκρως αμυντικό παιχνίδι, όσο χαμηλό και αν φαίνεται το όριο των 142.5 πόντων, μόνο το Under είναι σοφή επιλογή.

Μπορεί η Μπασκόνια

Συνεχίζουμε με τον ημιτελικό του Κυπέλλου Ισπανίας, Ρεάλ Μαδρίτης – Μπασκόνια. Η Μπασκόνια είναι ουσιαστικά η γηπεδούχος, καθώς το Final-8 διεξάγεται στην έδρα της. Στον ημιτελικό εκμεταλλεύτηκε το γεγονός αυτό και προκρίθηκε εις βάρος της εξαιρετικής Τενερίφης, ενώ η Ρεάλ ήταν κακή και δεν άξιζε τη νίκη απέναντι στη μαχητική Ανδόρα, η οποία έχει δικαιολογημένα παράπονα από τη διαιτησία. Οι δύο ομάδες δεν έχουν να κρύψουν τίποτα η μία από την άλλη, καθώς έχουν αναμετρηθεί ήδη τρεις φορές φέτος. Η Μπασκόνια επικράτησε στα δύο πρώτα ματς, 87-91 για τον πρώτο γύρο της Euroleague και 77-62 για τον πρώτο γύρο της ACB, ενώ στο πιο πρόσφατο μεταξύ τους παιχνίδι, πριν από 15 ημέρες, η Ρεάλ επιβλήθηκε 71-79 στο ίδιο γήπεδο που θα γίνει η σημερινή αναμέτρηση, στο πλαίσιο του δευτέρου γύρου της Euroleague. Η Ρεάλ δείχνει να κάνει «κοιλιά» τελευταία και η Μπασκόνια στην έδρα της έχει την ευκαιρία να τη νικήσει ξανά, κάτι το οποίο έχει καταφέρει ήδη δύο φορές φέτος. Με το πλεονέκτημα των 2.5 πόντων, η επιλογή «μονόδρομος» είναι υπέρ της Μπασκόνια.

Εξαιρετική αμυντικά η Μπάγερν

Η τελευταία πρόταση προκύπτει από τον ημιτελικό του Κυπέλλου Γερμανίας ανάμεσα στην Μπάγερν Μονάχου και την «οικοδέσποινα» του Final-4, Άλμπα Βερολίνου. Η Άλμπα προσφερόταν στο +5.5 την Κυριακή και πλέον έχει φτάσει να προσφέρεται με 13.5 πόντους πλεονέκτημα. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία αξία στο να ποντάρει κανείς υπέρ της. Αντίθετα, αξίζει να ασχοληθεί κανείς με το Under 159.5, το οποίο επιβεβαιώθηκε στο προ έξι ημερών 56-80 μεταξύ των δύο ομάδων στο ίδιο γήπεδο, αλλά και στην πολύ εύκολη νίκη της Μπάγερν με 97-58 για τον πρώτο γύρο της Μπουντεσλίγκα. Η Άλμπα είναι τραγική επιθετικά τελευταία - 73 πόντους με Ιένα, 56 με Μπάγερν, 73 με Βαλένθια, 72 με Βόννη – η αμυντική λειτουργία της Μπάγερν εξαιρετική - δέχθηκε 71 πόντους από Γκέτινγκεν, 56 από Άλμπα, 72 από Κίμκι, 70 από Φρανκφούρτη – και βελτιώνεται όταν παίζει εκτός έδρας! Επιλογή λοιπόν το Under 159.5.

Αυτές ήταν οι προτάσεις του Betarades.gr από τα παιχνίδια του Σαββάτου. Επισκεφθείτε το κορυφαίο στοιχηματικό σάιτ της Ελλάδας, διαβάστε καθημερινά τις αναλύσεις και δείτε τα προγνωστικά για τους αγώνες της ημέρας στο NBA και στις κορυφαίες διοργανώσεις στην Ευρώπη και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα