Τελικό εσείς; Α2 με... ματσάρες εμείς!

Σε μια χώρα όπου τίποτα δεν δουλεύει λογικά και η τρέλα επικρατεί σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής, πολιτικής και αθλητικής ζωής, μόνο εντύπωση δεν προκαλεί ότι σήμερα στις 5 μ.μ., διεξάγεται η "γιορτή του μπάσκετ" που διοργανώνει η ΕΟΚ, δηλαδή ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας και την ίδια ακριβώς στιγμή έχει φουλ δράση στο "συναρπαστικό πρωτάθλημα της Α2 που χρήζει ακόμη μεγαλύτερης προβολής"...

Αφήνοντας

στην άκρη το γελοίο του πράγματος, να μην μπορεί κανείς από όσους ασχολούνται με το δεύτερο τη τάξη πρωτάθλημα να παρακολουθήσει έστω και τηλεοπτικά τον τελικό του Κυπέλλου ανάμεσα σε δύο μεγαθήρια του Ελληνικού μπάσκετ, ας επικεντρωθούμε στην σημερινή 18η αγωνιστική, από την οποία απουσιάζουν τα μεγάλα παιχνίδια (όπως καταλάβατε ο τίτλος ήταν ειρωνικός...). Τα φαβορί για την άνοδο φέρονται να έχουν και πάλι τον πρώτο λόγο, ενώ το πιο αμφίρροπα παιχνίδια διεξάγονται σε Υμηττό και Τρίπολη. Αναλυτικά:

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΨΥΧΙΚΟ: Συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα φιλοδοξεί να δώσει ο Πανιώνιος, ο οποίος υποδέχεται στο κλειστό της Νέας Σμύρνης το ανεβασμένο τον τελευταίο καιρό Ψυχικό. Οι "κυανέρυθροι" έχουν σαφώς τον πρώτο λόγο, όμως οι "σκίουροι" δεν θα είναι εύκολο εμπόδιο ειδικά εάν υποτιμηθούν. Δεν έχουν να χάσουν απολύτως τίποτα και στόχος τους είναι η καλύτερη δυνατή εμφάνιση...

ΑΜΥΝΤΑΣ - ΑΙΟΛΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ: Ένα από τα αμφίρροπα παιχνίδια της ημέρας διεξάγεται στο κλειστό του Υμηττού. Ο Αμύντας φημίζεται για την εντός έδρας δυναμική του στην οποία έχει βάλει δύσκολα σε όλους τους "μεγάλους" της κατηγορίας. Ο Αίολος από την άλλη, προέρχεται από μια πικρή ήττα στη παράταση από τον Φάρο και ψάχνει ένα καλό "διπλό" για να καλύψει το χαμένο έδαφος και να διατηρηθεί στη πρώτη πεντάδα. Λεπτές οι ισορροπίες με τις άμυνες να αναμένεται να παίξουν πρωταρχικό ρόλο.

ΧΟΛΑΡΓΟΣ - ΜΑΧΗΤΕΣ: Με ανεβασμένη ψυχολογία μετά το εμφατικό "διπλό" στη Λάρισα, ο Χολαργός υποδέχεται τους Μαχητές Δόξας Πεύκων με μοναδικό στόχο να συνεχίσει το σερί των επιτυχιών του. Κόντρα σε μια ομάδα που δείχνει να... παραλύει όταν απομακρύνεται από τη Θεσσαλονίκη, οι γηπεδούχοι είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί.

ΔΟΥΚΑΣ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Ξεκάθαρο φαβορί και στο κλειστό του Αγίου Θωμά στο Μαρούσι, όπου κατ' ανάγκη θα αγωνιστεί ο Δούκας λόγω κωλύματος του "Δαίς". Οι "μπλε" υποδέχονται το Ηράκλειο που αγνοεί τη χαρά της νίκης μακριά από την έδρα του και φιλοδοξούν να πάρουν το ένατο σερί "ροζ φύλλο" τους προκειμένου να διατηρηθούν στη δεύτερη θέση και σε απόσταση... βολής από τη κορυφή.

ΓΣΛ - ΗΡΑΚΛΗΣ: Ο τρίτος της βαθμολογίας Ηρακλής δοκιμάζεται στη Λάρισα, κόντρα στον τοπικό Γυμναστικό. Η διαφορά ποιότητας και εμπειρίας που χωρίζει τις δύο ομάδες είναι μεγάλη και λογικά ο "Γηραιός" δεν θα έχει πρόβλημα να προσθέσει ακόμη μια νίκη στο ενεργητικό του.

ΦΑΡΟΣ - ΚΑΒΑΛΑ: Η παραμονή του στη πρώτη πεντάδα τη βαθμολογίας αποτελεί το ζητούμενο για τον Φάρο Κερατσινίου στο σημερινό παιχνίδι στο Κερατσίνι με αντίπαλο τη Καβάλα. Οι Πειραιώτες με ψυχολογία στο... ζενίθ μετά το "διπλό" στον Αστακό θα προσπαθήσουν να "καθαρίσουν" γρήγορα το ματς και να μην μπλέξουν σε... περιπέτειες κόντρα σε μια ομάδα που θα αγωνιστεί χωρίς καμία πίεση και άγχος.

ΕΘΝΙΚΟΣ - ΠΑΓΚΡΑΤΙ: Μετά από πέντε σερί ήττες, η επιστροφή στις επιτυχίες είναι επιβεβλημένη για τον Εθνικό ο οποίος φιλοξενεί στη Καλλιθέα το ουραγό Παγκράτι. Σίγουρα οι Πειραιώτες είναι το φαβορί της αναμέτρησης, κόντρα σε μια ομάδα που δεν θυμίζει σε τίποτα το συγκρότημα - φόβητρο των τελευταίων ετών και η οποία βρίσκεται με το ένα πόδι στη Β΄ Εθνική.

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ - ΑΕΛ: Το πρόγραμμα συμπληρώνει το δεύτερο αμφίρροπο παιχνίδι της ημέρας, στο κλειστό της Τρίπολης, ανάμεσα σε δύο ομάδες που έχουν δείξει ότι έχουν υψηλές δυνατότητες. Αρκαδικός και Λάρισα είναι φαινομενικά δύο ισοδύναμοι αντίπαλοι και οι φίλαθλοι αναμένεται να παρακολουθήσουν ένα συναρπαστικό σε εξέλιξη παιχνίδι, με τους γηπεδούχους να "καίγονται" περισσότερο για τη νίκη προκειμένου να απομακρυνθούν από τη ζώνη των πλέι άουτ.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 18ης αγωνιστικής

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου

Υμηττού 17.00 Αμύντας-Αίολος Αστακού Παντελίδης, Μάλαμας, Πιτσίλκας Β.

Αντ. Τρίτσης 17.00 Χολαργός-Μαχητές Δόξας Πεύκων Βαρδάλος, Δαρλαμήτσος, Λιότσος

Τρίπολης 17.00 ΣΕΦΑ Αρκαδικός-ΑΕ Λάρισας Ψαριανός, Διαμαντής, Θεοδωρόπουλος

Νεάπολης Λάρ. 17.00 ΓΣ Λαρισαίων 1928-Ηρακλής Μπήτης, Τσιαπλής, Παπαγερίδης

Αγ. Θωμά 17.00 Δούκας-Ηράκλειο Αναστόπουλος Α., Κωνσταντινόπουλος, Ξέρας

Εσπέρου 17.00 Εθνικός-Παγκράτι Ανδρικόπουλος, Τσαχάκης, Μαραμής

Ν. Σμύρνης 17.00 Πανιώνιος-Ψυχικό Καλδίρης, Καρδάρης, Μηλαπίδης

Π. Νικολαϊδη 17.00 Φάρος-Καβάλα Σταματόπουλος, Καρακάσης, Κώτσου

Η βαθμολογία:
1. Πανιώνιος 33 (16-1)
2. Δούκας 32 (15-2)
3. Ηρακλής 31 (14-3)
4. Φάρος Κερατσινίου 29 (12-5)
5. Αίολος Αστακού 27 (10-7)
6. Ψυχικό 26 (9-8)
7. ΑΕΛ 26 (9-8)
8. Εθνικός 25 (8-9)
9. Χολαργός 25 (8-9)
10. Αμύντας 24 (7-10)
11. Μαχητές Δόξας Πεύκων 23 (7-10)
12. Αρκαδικός 23 (6-11)
13. Καβάλα 22 (5-12)
14. ΓΣΛ 20 (4-13)
15. Ηράκλειο 20 (4-13)
16. Παγκράτι 19 (2-15)

Keywords
Τυχαία Θέματα