Στο χέρι του... «κλέφτη» Άρη η πρόκριση!

Με άμυνα για σεμινάριο ο Άρης έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους "16" του Champions League, επικρατώντας της Στρασμπούρ με 71-52 στο «Nick Galis Hall». Το +19 παίζει σημαντικό ρόλο για τον επαναληπτικό στην Γαλλία (22/2) με την Βιλερμπάν να περιμένει τον νικητή του ζευγαριού. Οι φίλοι του Άρη, όντας ενθουσιασμένοι από την εμφάνιση

της ομάδας τους, φώναζαν συνθήματα, ζητώντας επιτακτικά την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Στα του ματς, οι «κίτρινοι» έκλεψαν όχι μία, όχι δύο, αλλά 16 φορές την μπάλα από τους Γάλλους, οι οποίοι έκαναν 26(!) λάθη και έβαζαν καλάθι με το σταγονόμετρο. Κορυφαίος για την ελληνική ομάδα ο Ουίλ Κάμινγκς με 21 πόντους και 5 ασίστ ενώ 13 πρόσθεσε ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς. Για την Στρασμπούρ ο Λακόμπ είχε 16 πόντους.

Το φιλμ του αγώνα

Ο Δημήτρης Πρίφτης επέλεξε τους Τζένκινς, Κάμινγκς, Γιάνκοβιτς, Ντραγκίσεβιτς και Τζάκσον ενώ ο Βενσάν Κολέ ξεκίνησε με τους Γουόκερ, Σλότερ, Σι, Τράβις και Χάουαρντ. Συνομιλία πριν την έναρξη του αγώνα είχαν οι Γιάνκοβιτς και Σλότερ που ήταν συμπαίκτες στον Παναθηναϊκό.

Εντυπωσιακό ξεκίνημα στην άμυνα για τον Άρη, που μετά το 0-2 του Τράβις, έφτασε στο 13-2 με την Στρασμπούρ να συμπληρώνει πολύ νωρίς τα πέντε ομαδικά φάουλ και να δίνει την ευκαιρία στους Θεσσαλονικείς να πάρουν πόντους από τις ελεύθερες βολές. Ο Κάμινγκς είχε ήδη 6 πόντους ενώ με ενάμισι λεπτό για την λήξη του πρώτου δεκαλέπτου ο Ζάρας έκανε το 16-4 για το +12 των γηπεδούχων. Πολύ καλή αμυντική προσπάθεια μέχρι στιγμής από τους παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη, που πίεζαν κάθε επαναφορά των Γάλλων και καθυστερούσαν τις επιθέσεις τους. Η περίοδος τελείωσε με τον Τζάκσον να παίρνει το ριμπάουντ από άστοχο τρίποντο του Ξανθόπουλου και να πετυχαίνει ένα δύσκολο καλάθι ανάμεσα από τους παίκτες της Στρασμπούρ (19-8).

Ο Τσαϊρέλης έκανε το 21-8 για την μεγαλύτερη διαφορά του Άρη στην αρχή του δευτέρου δεκαλέπτου. Στους 12 μείωσαν οι Γάλλοι με δύο βολές του Τράβις (23-11). Αξιοσημείωτη αστοχία των δύο ομάδων από τα 6.75 με τους γηπεδούχους να έχουν 0/5 και τους φιλοξενούμενους 0/3. Τα ρόδι στα τρίποντα έσπασε ο Τζένκινς για το 26-13 με την Στρασμπούρ να απαντάει στο 14’ με σουτ του Σλότερ (26-15). Στην συνέχεια ο Γκόρντον κέρδισε το αντιαθλητικό φάουλ του Λελούπ, ευστοχώντας σε μία από τις δύο βολές. Ακολούθησαν δύο τρίποντα από τους Γκόρντον και Γουόκερ για το 32-21. Με λέι απ ο Σλότερ κατέβασε στους 9 (32-23), σε μια προσπάθεια αντίδρασης των Γάλλων. Καββαδάς και Κάμινγκς επανέφεραν την διαφορά σε διψήφια νούμερα για το 36-23 με δύο λεπτά για το ημίχρονο. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε 38-28 για τον Άρη.

Οι γηπεδούχοι ήταν πολύ καλοί στην άμυνα αλλά χρειάζονταν μια ώθηση στο επιθετικό κομμάτι (11/24 σουτ). Αρκετές χαμένες βολές (14/20), 10 λάθη αλλά και 8 κλεψίματα με την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη να κυνηγάει κάθε μπάλα. Πονοκέφαλος για τον Έλληνα τεχνικό τα 3 φάουλ του Τζάκσον (7π.).

Αποφασισμένοι να ανοίξουν το σκορ και να καθαρίσουν το παιχνίδι, μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Άρη. Καββαδάς και Γιάνκοβιτς έκαναν το 45-28 για την μεγαλύτερη διαφορά στον αγώνα. Ο «Βλάντο» έκανε το 49-30 ύστερα από ένα ακόμα κλέψιμο και αιφνιδιασμό των γηπεδούχων, αλλά λίγο αργότερα δέχθηκε τεχνική ποινή ύστερα από διαμαρτυρία προς τους διαιτητές για φάουλ στον Μέρφι. Ο παίκτης της Στρασμπούρ ευστόχησε και στις δύο βολές και στην επίθεση των Γάλλων ο Λακόμπ μείωσε στους 13 (51-38) με τέσσερα λεπτά για την λήξη του τρίτου δεκαλέπτου. Κακό νέο για τον Άρη ήταν το τέταρτο φάουλ του Τζάκσον αλλά και τα πέντε ομαδικά που συμπληρώθηκαν έτσι. Στον εναπομείναντα χρόνο ο Άρης δεν άφησε την γαλλική ομάδα να πλησιάσει, διατηρώντας ψηλά την διαφορά. Η εκπληκτική άμυνα των γηπεδούχων οδηγούσε σε λάθη την Στρασμπούρ, με τους παίκτες του Κολέ να έχουν κάνει 20! Τέλος περιόδου με τον Άρη στο 55-39.

Με τρίποντο του Κάμινγκς ξεκίνησε το τέταρτο δεκάλεπτο (58-39) ενώ αμέσως μετά ήρθε ακόμα ένα λάθος για την Στρασμπούρ, με τον Σλότερ να κάνει βήματα. Εκ νέου τρίποντο για τον Άρη, αυτή τη φορά του Γιάνκοβιτς για το 61-39. Ο Τράβις μείωσε για τους Γάλλους αλλά ο Κάμινγκς ήταν εκεί για το 65-45. Από το 35’ κι έπειτα ο ρυθμός έπεσε αλλά ποσώς ενδιέφερε αυτό την ελληνική ομάδα, που κυριάρχησε στο παρκέ. Η πρόκριση βρίσκεται πλέον στα χέρια του Άρη μετά το τελικό 71-52.

Δεκάλεπτα: 19-8, 38-28, 55-39, 71-52.

Άρης (Πρίφτης): Τζάκσον 9, Ξανθόπουλος, Τσαϊρέλης 5, Τζένκινς 9(1), Κάμινγκς 21(1), Ζάρας 1, Μούρτος, Σίμτσακ, Γκόρντον 4(1), Γιάνκοβιτς 13(2), Καββαδάς 5, Ντραγκίσεβιτς 4.

Στρασμπούρ (Κολέ): Λακόμπ 16(1), Σλότερ 6, Λελούπ 2, Σι 2, Γουόκερ 6(2), Γιάιτε 2, Ντιλίκινα 5, Τράβις 7, Μέρφι 6, Χάουαρντ 0.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα