Στα χνάρια του "Greek Freak" ο εκρηκτικός Ντόρσεϊ! (vids)

Όταν το “σχολείο” του Όρεγκον χρειάστηκε να ξεπεράσει τις δυσκολίες και τα εμπόδια του “Τρελομάρτη”, αλλά και του σύνολο της χρονιάς του NCAA, υπήρξε μία τρομερά αξιόπιστη προσωπικότητα που ηγήθηκε των προσπαθειών και ακούει στο όνομα Τάιλερ Ντόρσεϊ.

Η επιθετική φιλοσοφία και παραγωγικότητα του Ντόρσεϊ είναι εντυπωσιακή, όπως και ο τρόπος να παίρνει επιθέσεις και πρωτοβουλίες, εκτελώντας από παντού. Ο ύψους 1,93μ. Τάιλερ είναι τρομερά αθλητικός με εξαιρετική φυσική κατάσταση, ώστε να ελίσσεται ανάμεσα

από κοντύτερους παίκτες σε στενούς χώρους. Έχει αποδείξει την ικανότητα του να ξεφεύγει από τον αμυντικό είτε με step back είτε με crossover. Η απίστευτη αλτικότητα και δεξιοτεχνία με γρήγορες και ταχείες κινήσεις στα πόδια, τον κάνουν να αλλάζει δραματικά το μομέντουμ υπέρ του. Όλες αυτές οι δεξιότητες που ανέπτυξε ο Ντόρσεϊ δεν προήλθαν από την μία μέρα στην άλλη. Η ικανότητα του να παίρνει τόσες προσπάθειες διαφορετικού τρόπου εκτέλεσης, προήλθαν από ανάγκη!

Ο Ντόρσεϊ είναι ένα γνήσιο παιδί του L.A. Από το εναλλακτικό χτένισμα που προέρχεται από το Cali, μέχρι την θρασύτητα των παιδιών της περιοχής που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά δεν υπάρχει αμφιβολία από που έχει καταβολές ο γκαρντ του Όρεγκον. Ο Ντόρσεϊ θα μπορούσε να έχει γεννηθεί στην Αμερική, οι ρίζες και τα ίχνη του όμως είναι ελληνικά, μιας και η οικογένεια της μητέρας του Σάμια είναι ελληνική. Ως αποτέλεσμα αυτού, η ελληνική εθνική ομάδα U19 κάλεσε τον Ντόρσεϊ ν’ αγωνιστεί με τα γαλανόλευκα, όταν αποφοίτησε το καλοκαίρι του 2015 από το λύκειο. Ο Τάιλερ όχι μόνο δέχτηκε να εμφανιστεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της FIBA με τα γαλανόλευκα, αλλά έκλεψε και την παράσταση. Η Ελλάδα έφτασε μέχρι το Final 4 με τον Ντόρσεϊ να διακρίνεται μπαίνοντας στην καλύτερη 5αδα του τουρνουά, παρέα με τους γνώριμους Τζέιλεν Μπράνσον του Βιλανόβα, και Χάρι Γκιλς του Ντιουκ.

Την διαφορά στο “χτίσιμο” της ηγετικής μπασκετικής φυσιογνωμίας του Ντόρσεϊ, που έχουμε την χαρά να απολαμβάνουμε και να δοξάζουμε κατά την διάρκεια του March Madness έκανε ο άνθρωπος που αγκαλίαστηκε όσο κανένας Έλληνας στην Αμερική και ακούει στο παρατσούκλι “Greek Freak”. O ίδιος ο Ντόρσεϊ μιλώντας σε δίκτυο του Σαν Φρανσίσκο είχε αναφέρει: “Εάν μπορείς να δουλέψεις και ν’ αντιμετωπίσεις τον Γιάννη, μπορείς να αντιμετωπίσεις τον οποιονδήποτε. Τον μάρκαρα αρκετές φορές. Είναι πολύ δυνατός, αθλητικός και μπορεί να ντριπλάρει με μεγάλη ευκολία. Είναι ένα κτήνος! Εγώ τον προκάλεσα όμως, και δεν υποχωρώ σε τίποτα.”

Ο Τάιλερ δημιούργησε μια άριστη σχέση με τον σταρ των Μπακς, Γιάννη Αντετοκούνμπο. Παρότι δεν κατάφερε να επιλεχθεί στην Εθνική ομάδα για τους Ολυμπιακούς τους Ρίο το 2016, τα διδάγματα και τα μαθήματα που πήρε ήταν καθοριστικά στην εξέλιξη του. Μετά το τέλος αυτής της ενότητας στην μπασκετική του ζωή, ο Τάιλερ επέστρεψε ξανά στην Ευρώπη αυτή την φορά με το κολλέγιο του Όρεγκον που ταξίδεψε στην Ισπανία για δύο φιλικά παιχνίδια με επαγγελματικές ομάδες της ACB!

Η επιστροφή των Ντακς για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στους “Elite 8” του NCAA ήταν ένα σπουδαίο κατόρθωμα για τον Ντόρσεϊ που πολλές φορές πήρε την ομάδα στις πλάτες του φτάνοντας την πλέον στην ελίτ του NCAA και το Final Four του Φοίνιξ. “Όταν αντιμετωπίζεις σπουδαίους επαγγελματίες είναι αρκετά δύσκολο γιατί αυτή είναι η δουλειά τους. Το κάνουν αυτό κάθε μέρα. Αυτή είναι η ζωή τους. Αυτή είναι η δουλειά τους. Εγώ απλώς προσπάθησα να πάρω κάποιες γνώσεις και εμπειρίες από αυτούς. Το μπάσκετ είναι η ζωή, το γνωρίζετε;”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκρηκτικός γκαρντ των Ντακς.

Πλέον ο Ντόρσεϊ μετά την τελευταία καθηλωτική εμφάνιση κόντρα στο μεγάλο φαβορί για τον τίτλο, Κάνσας δικαιούται να ονειρεύεται τα πάντα! Στην ομάδα υπάρχουν άλλοι δύο εξαιρετικοί παίκτες, που θα πρωταγωνιστήσουν τα επόμενα χρόνια στο ΝΒΑ και είναι ο Ντίλιον Μπρουκς και Τζόρνταν Μπελ. Μεγάλος άτυχος ο Κρις Μπάουτσερ που αποκόμισε πρόβλημα στο γόνατο μένοντας εκτός από τις αρχές της σεζόν. Ενδεικτικά ο Τάιλερ στα τελευταία 7 παιχνίδια, που ήταν και τα κρισιμότερα για το Όρεγκον σημείωσε 20+ μ.ο. Όταν μάλιστα, η ομάδα πέρασε του στο Μarch Madness o εντυπωσιακός γκαρντ σε 4 παιχνίδια είχε 24.5 πόντους μ.ο με 65.3% στα τρίποντα (17/26) όντας και πρώτος σκόρερ του θεσμού! Μεγάλες στιγμές για τον Έλληνα γκαρντ του Όρεγκον που θα διεκδικήσει το Σάββατο την πρόκριση στον τελικό κόντρα στο παραδοσιακά δυνατό κολλέγιο της Βόρειας Καρολίνας!

Keywords
Τυχαία Θέματα