Σκιαθίτης: «Γύρισα στο σπίτι μου»

Μέσα από τον Άρη Νικαίας αναδείχθηκε ο Μάριος Σκιαθίτης, ο οποίος μίλησε για την επιστροφή του στην πρώην του ομάδα, τονίζοντας ότι επέστρεψε στο «σπίτι» του, με την επιστροφή του να στηρίζεται κυρίως στο συναίσθημα:

«Γύρισα σε μια ομάδα που νιώθω σαν να είναι το σπίτι μου. Μια ομάδα με την οποία δέθηκα, μια ομάδα από την οποία ποτέ δεν έκοψα τους δεσμούς. Η ζωή του αθλητή κάνει κύκλους, όμως υπάρχει το συναίσθημα κι η επιστροφή στον Άρη στηρίχθηκε κυρίως στο συναίσθημα. Έζησα πολύ όμορφες στιγμές και θέλω να ζήσω ακόμα περισσότερες».

Οι λόγοι που σε έκαναν να πάρεις

αυτήν την απόφαση: «Ο σεβασμός με τον οποίο με προσέγγισαν οι άνθρωποι του Άρη ήταν ο κυριότερος. Μου έδειξαν ότι με θέλουν πραγματικά πολύ κι αυτό ήταν καθοριστικό για μένα. Είχα προτάσεις από υψηλότερες κατηγορίες, και δεν σου κρύβω επειδή έχω στόχους και όνειρα ήταν αρκετά προχωρημένες συζητήσεις, όμως -σε αυτή τη φάση της καριέρας μου- και επειδή όλα θέλουν μια διαδικασία, ήθελα να πάω εκεί που θα μου έδειχναν ότι με εκτιμούν περισσότερο. Έκατσα τα έβαλα κάτω, το συζήτησα με τους δικούς μου ανθρώπους και πιστεύω έκανα την καλύτερη επιλογή. Από την πρώτη συζήτηση είδα ότι ότι ο coach Μαης Κωνσταντινίδης και οι άνθρωποι της ομάδας έχουν υψηλούς στόχους. Έχουν όραμα και αυτό είναι για μένα βασική αρχή επιτυχίας».

Τι γεύση σου άφησε η άνοδος με το Μαρούσι: «Κάθε ομαδική επιτυχία είναι κι ατομική. Είμαι εγωιστής (με την καλή έννοια) και θέλω να κερδίζω. Η σκέψη ότι είχα συμβολή στην επιτυχία, μου αφήνει γλυκιά γεύση. Είναι τιμή μου που ήμουν κομμάτι από την ιστορική ομάδα του Αμαρουσίου και που βοήθησα να ξεκινήσει η ανοδική πορεία, η οποία ελπίζω να συνεχιστεί. Θα μου λείψει ο κόσμος και η τρέλα του για την ομάδα, το κέφι του Μπαλαμπάνη, η εμπειρία του Μπαλάφα, το πάθος του Ξύδα και του Κανέλλη, η αυταπάρνηση του Γεωργίου στην άμυνα. Από καθέναν από αυτούς πήρα κάτι. Πιστεύω ότι μπορούσα να βοηθήσω ακόμα περισσότερο, αλλά δεν φτάνει να το πιστεύω μόνο εγώ, έπρεπε να με πιστεύουν κι άλλοι. Παρόλαυτα ειδικά στον δεύτερο γύρο που είχα ρόλο "βασικού" θεωρώ ότι η ομάδα πήρε παραπάνω πράγματα από μένα σε σχέση με τις πρώτες αγωνιστικές. Δεν κρατώ κακία, σημασία έχει ότι τα καταφέραμε, πετύχαμε τον στόχο μας. Ακόμα και συμπεριφορές που ξεπερνούσαν τη γραμμή, που θα μπορούσα να τις ερμηνεύσω αρνητικά τις προσπερνώ. Σημασία έχει ότι πετύχαμε, όλα τα άλλα μπαίνουν στο κουτί των εμπειριών, έχουν διδακτικό χαρακτήρα, με πεισμώνουν να γίνω καλύτερος».

Οι νέοι στόχοι με Άρη: «Μετά από δύο σερί ανόδους, που έχω στο ενεργητικό μου, είναι αλήθεια πως… καλόμαθα. Είμαι εγωιστής όπως σου είπα(χαχ). Ατομικός μου στόχος είναι να βελτιώνομαι καθημερινά και να έχω μεγαλύτερη επίδραση στο παιχνίδι της ομάδας. Όσο για τους ομαδικούς στόχους, θα τους θέσει ο προπονητής κι η διοίκηση, στους οποίους έχω εμπιστοσύνη. Σημασία έχει να μπαίνουμε στο γήπεδο και να μην βγαίνουμε ηττημένοι, ακόμα κι αν το ταμπλό δείχνει ότι χάσαμε…Ελπίζω να έχουμε μια χρονιά γεμάτη υγεία πάνω από όλα και να καταφέρουμε τους στόχους μας»

Keywords
Τυχαία Θέματα