Σφαιρόπουλος: "Πρέπει να είμαστε υποψιασμένοι"

Την άποψη ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κατέβει στον αγώνα με την Γαλατάσαραϊ υποψιασμένος για να μην υποπέσει σε λάθη και χάσει εξέφρασε στην συνέντευξη Τύπου ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει την προετοιμασία του για τον αυριανό (17/03) αγώνα με την Γαλατάσαραϊ όπου θέλει να πάρει το θετικό αποτέλεσμα για να διεκδικήσει μέχρι τέλους μία από τις υψηλότερες θέσεις του βαθμολογικού

πίνακα. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα και αναφέρθηκε τόσο στον αυριανό αγώνα όσο και στις απουσίες που θα έχουν οι "ερυθρόλευκοι".

Αναλυτικά:

"Παίζουμε ένα παιχνίδι και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να μπούμε με το σωστό σκεπτικό, όσον αφορά την αντιμετώπιση του αντιπάλου. Δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα πως είναι ένα εύκολο παιχνίδι. Στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια η Γαλατάσαραϊ έχει νικήσει την Ρεάλ εντός και την Μπαρστελόνα εκτός. Με το καλό της επιθετικό παιχνίδι μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο στον αντίπαλο, κάτι που το βιώσαμε στο πρώτο παιχνίδι. Είναι μία επιθετική ομάδα και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι αμυντικά για να εξουδετερώσουμε το παιχνίδι της και επιθετικά να βρούμε τις αδυναμίες της. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι πνευματικά, γιατί θεωρώ πως είναι ένα πιο σημαντικά παιχνίδια της σεζόν. Περιμένουμε τον κόσμο δίπλα μας, μακάρι να γεμίσει το γήπεδο και οι φίλαθλοι να μας βοηθήσουν να πάρουμε τη νίκη".

Για την ήττα του πρώτου γύρου: «Σίγουρα κανείς δεν ξεχνά το ματς του α' γύρου. Δεν μπορούμε να μείνουμε σε αυτό. Πρέπει να είμαστε υποψιασμένοι».

Για το πλεονέκτημα έδρας: «Το πρώτο που θέλαμε ήταν να περάσουμε στην επόμενη φάση. Το επόμενο βήμα είναι να δούμε το πλεονέκτημα έδρας. Αν τα καταφέρουμε μαθηματικά, θα πούμε ότι κυνηγάμε το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα. Αυτή την στιγμή το μόνο που υπάρχει στο μυαλό μας είναι το πλεονέκτημα έδρας».

Για την κατάσταση του Σπανούλη: «Δεν θέλαμε να τον πιέσουμε. Εκατσε περίπου 28 ημέρες εκτός. Είναι λογικό να μην έχει ρυθμό, σιγά σιγά θα βρει τον ρυθμό του και θα ανεβάσει στροφές. Αυτή την στιγμή έχει πυρετό, οπότε θα δούμε τι θα γίνει».

Για τη διαφορά που χάθηκε με τη Νταρουσάφακα: «Υπάρχουν σε πολλά παιχνίδια τέτοια σκαμπανεβάσματα. Υπάρχουν ομάδες που κάνουν σερί και ξαφνικά δέχονται εκείνες σερί. Λόγω του ρυθμού που έχει αυξηθεί, είναι πιο εύκολο να γίνουν σερί σε σύγκριση με τα παλαιότ»ερ. Θέλουμε να παίξουμε μοντέρνο μπάσκετ με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Η Γαλατά π.χ. είναι μία ομάδα που παίρνει εύκολα διαφορές και τις χάνει. Π.χ. στο παιχνίδι με την Ρεάλ, η Γαλατά κέρδιζε 18 πόντους στο τέλος της τρίτης περιόδου, μετά η Ρεάλ πέρασε μπροστά και τελικά νίκησε η Γαλατάσαραϊ. Μην το εντοπίζουμε σαν πρόβλημα του Ολυμπιακού. Ο Ολυμπιακός είναι μία πολύ σταθερή ομάδα κι έχει αποδείξει το μπάσκετ που μπορεί να παίξει».

Για την κατάσταση των Ματ Λοτζέσκι και Ντόμινικ Ουότερς: «Θα τους δει ο γιατρός τώρα. Θα τους δούμε κι εμείς στο γήπεδο. Θα έχουμε περισσότερη πληροφόρηση κάτω (σ.σ. στη σάλα). Ο Λοτζέσκι θεωρώ πως δεν έχει κάτι το σοβαρό. Ο Ουότερς είχε πάθει ένα διάστρεμμα με την Νταρουσάφακα. με την ΑΕΚ δεν ήταν 100% έτοιμος. Ηθελε να παίξει και μπράβο του, για αυτό άλλωστε η συμμετοχή του ήταν μικρή. Δεν ήθελα να ρισκάρω. Αν δεν κάνει σήμερα προπόνηση, τότε δεν νομίζω πως θα είναι έτοιμος».

Για τον Πάτρικ Γιανγκ: "Ο Πάτρικ πέρασε μία δύσκολη δοκιμασία. Δεν είναι εύκολο να έχεις έναν τέτοιο τραυματισμό. Για τους γκαρντ είναι διαφορετικά από ό,τι για τους σέντερ. Εχει κάνει μεγάλη προσπάθεια να επανέλθει. Οταν μπήκε να παίξει δεν ήταν καλός. Αρχισε να παίζει για να βρει τον ρυθμό του και έπαθε την τενοντίτιδα. Χρειάζεται προπονήσεις και αγώνες. Στόχος για μένα είναι να είναι έτοιμος στα πλέι οφ. Χρειάζεται υπομονή, είναι άπειρος στο πώς πρέπει να διαχειριστεί τον τραυματισμό. Καμιά φορά τα νεαρά παιδιά βιάζονται. Είναι μία διαδικασία που χρειάζεται στήριξη και υπομονή».

Keywords
Τυχαία Θέματα