Πρίντεζης στο Basketblog.gr: «Η κακιά στιγμή…»

Ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν εκ των πρωταγωνιστών της χθεσινής (28/11) αναμέτρησης ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Γαλατάσαραϊ, αλλά και των επεισοδίων στα τελευταία λεπτά του αγώνα, με τον ίδιο να τονίζει στο Basketblog.gr πως ήταν «η κακιά στιγμή»...

Το επεισόδιο ανάμεσα στους Μίρζα Μπέγκιτς - Ποπς Μενσά-Μπονσού και Γιώργο Πρίντεζη άφησε πικρή γεύση στη… γιορτή που έστησαν πριν (με την βράβευση του Βασίλη Σπανούλη) και

κατά τη διάρκεια (με την ανακοίνωση του Βασίλη Καββαδά) του αγώνα οι Πρωταθλητές Ευρώπης: «Σίγουρα είναι πολύ άσχημο, είμαι κατά σε αυτό που έγινε, αλλά αυτά δυστυχώς συμβαίνουν, είναι ένα παιχνίδι επαφών το μπάσκετ που σε μερικούς αγώνες μπορεί να χρειαστεί πάνω στα νεύρα σου να γίνει αυτό. Δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς, να είσαι στο σημείο εκείνο την κακιά στιγμή, να βρίσκεσαι εκεί πέρα και να συμμετέχεις σε κάτι τέτοιο», δήλωσε αρχικά ο Πρίντεζης.

Ο διεθνής φόργουορντ στη συνέχεια αναφέρθηκε στην εξαιρετική αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού και απάντησε θετικά στην ερώτησή μας αν το γεγονός αυτό (η καλή άμυνα δηλαδή) έκανε τους Τούρκους να έχουν στο τέλος του αγώνα 2/14 τρίποντα: «Πιστεύω πως ναι! Ήμασταν πάρα πολύ καλοί στην άμυνα, μπήκαμε συγκεντρωμένοι από το πρώτο λεπτό, κάτι που δεν είχαμε κάνει στα προηγούμενα παιχνίδια, ειδικά στην έδρα μας. Ήμασταν συγκεντρωμένοι, παίξαμε ομαδικά και όταν τρέξαμε, νομίζω ότι φάνηκε η πραγματική διαφορά των δύο ομάδων».

Η εξέλιξη του αγώνα δεν ήταν σε καμία περίπτωση υπέρ της «Γαλατά», αλλά ήταν η εξέλιξη του ματς που έκανε τον Ποπς Μενσά-Μπονσού να έχει τόσα πολλά νεύρα και να αντιδράσει με αυτόν τον τρόπο στη φάση της σύρραξης; «Εντάξει, συμβαίνουν αυτά. Εγώ δεν θέλω να τον δικαιολογήσω, ούτε αυτόν, ούτε τον εαυτό μου, αλλά αυτά συμβαίνουν. Όλοι στην κακιά στιγμή μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο. Εγώ προσωπικά είμαι πολύ κατά στις συγκεκριμένες ενέργειες και ούτε έχω ξαναδώσει δικαίωμα σε κάτι τέτοιο, αλλά από κει και πέρα, από τη στιγμή που έγινε, ας περάσει».

Μέσα σε όλα αυτά, ο Ολυμπιακός έκανε και το «17Χ17», αλλά ο Γιώργος Πρίντεζης έδειξε και αυτός (όπως προ ημερών ο Γιώργος Μπαρτζώκας και άλλοι παίκτες) πως οι Πρωταθλητές Ευρώπης δεν σκέφτονται τα ρεκόρ: «Όχι, όχι κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να πάμε όσο καλύτερα μπορούμε».

Μετά από καιρό πάντως, οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν να βρίσκουν τα πατήματά τους για τα καλά και να… παρασέρνουν τον αντίπαλό τους, κάτι που είχαμε να δούμε από την περσινή χρονιά σε παιχνίδι Ευρωλίγκας με τον Γιώργο Πρίντεζη να υπογραμμίζει: «Βελτιώσαμε το να μπούμε συγκεντρωμένοι στον αγώνα από το πρώτο δεκάλεπτο και να μην κυνηγάμε στο σκορ, αυτό είναι ένα μεγάλο συν. Παίξαμε πάρα πολύ καλή άμυνα. Παίξαμε ομαδικά και όταν επιβάλαμε τον ρυθμό μας και παίξαμε με τρέξιμο και βγάλαμε ενέργεια, θεωρώ ότι φτάσαμε στο 100% σαν ομάδα. Αυτοί που μπορούμε να είμαστε».

Keywords
Τυχαία Θέματα