Χαμένος ο Ολυμπιακός με Γαλατά…

Ο Μάκης Δρόσος γράφει πως ο Ολυμπιακός μετά από το παιχνίδι με την Γαλατά αντί να πανηγυρίζει, βγήκε χαμένος και πως πρέπει να τιμωρήσει και αυστηρά τον Μπέγκιτς.

Ο Ολυμπιακός έκανε μία ακόμα νίκη, αυτό δεν αποτελεί είδηση άλλωστε για τον πρωταθλητή Ευρώπης, αντίθετα είδηση θα είναι όταν θα χάσει, αφού ακόμα έχει το απόλυτο στην Ευρωλίγκα και στην Α1. Είδηση δεν αποτελεί

ότι κέρδισε και την Γαλατά και εύκολα μάλιστα, το αντίθετο θα ήταν αυτό που θα προκαλούσε εντύπωση. Αλλά εκεί που όλοι θα περίμεναν ότι ο Ολυμπιακός θα είχε να ασχολείται μόνο με το αγωνιστικό κομμάτι και ότι σε αυτό το ματς, κατάφερε να έχει πιο μικρά νεκρά διαστήματα στο παιχνίδι του, μάλλον προβληματισμένος πρέπει να είναι και χαμένος να νοιώθει μετά από το τέλος της αναμέτρησης.

Πρώτα από όλα έχασε τον Πέτγουεϊ, ο οποίος έβγαλε τον ώμο του, και δεν ξέρουμε για πόσο θα μείνει εκτός. Η αλήθεια είναι ότι τον αφήνει πίσω αυτός ο τραυματισμός, με τον παίκτη να είναι φανερό ότι ακόμα δεν έχει προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και σίγουρα μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα, αλλά από την άλλη θέλει χρόνο. Ο τραυματισμός τον φέρνει αρκετά πίσω και εδώ χάνει ο Ολυμπιακός.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει εκτός και τον Σίμονς, που θα επιστρέψει σύντομα σχετικά, αλλά και αυτός έχει κάνει πισωγύρισμα, είναι ρούκι άλλωστε στην ομάδα. Και ενώ αποκτήθηκε ο Καββαδάς και υπήρχε ένα θέμα προς συζήτηση αυτές τις ώρες του τύπου.. θα εξελιχθεί ο παίκτης με τον Μπαρτζώκα, θα βρει χώρο στην ομάδα, ακόμα και στην αποστολή, θα μπορέσει να αρπάξει μία ακόμα μεγάλη ευκαιρία που έχει μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα, μετά από την κλήση του το καλοκαίρι στην Εθνική ομάδα, πλέον έχουμε να ασχολούμαστε με όλα αυτά που έγιναν στο ΣΕΦ, που η αλήθεια είναι ότι με την έκβαση της αναμέτρησης κανείς δεν περίμενε ότι θα γίνουν.

Από ένα ολόκληρο παιχνίδι λοιπόν, αυτό που μας μένει και με αυτό που είναι να ασχοληθούμε είναι με το ξύλο… και δεν θα μιλήσω καθόλου για τον κόσμο και για όλα τα παρελκόμενα. Αυτά τα έχουμε συνηθίσει πλέον σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορεί να μας κάνει εντύπωση, από την στιγμή που δεν τα έχουμε λύσει μόνοι μας, δεν μπορεί παρά να μην τα σχολιάζουμε κάθε φορά. Πως το είπε άλλωστε ο Σπανούλης… Παιδιά να πέσουμε 10,000 να πλακώσουμε έναν… Δυστυχώς υπάρχουν αρκετοί «τιμωροί».. που το βλέπουν αλλιώς το θέμα, διαφορετικά δεν εξηγείται… Και δεν αντέχετε αυτό στο μπάσκετ..

Ο Μπέγκιτς στην επιεική έκδοση κάνει τεράστια ανοησία… τον καυγά τον ξεκινάει ο Σλοβένος. Δεν ξέρω τι έχει μεσολαβήσει νωρίτερα, δεν έχω προσέξει που μπορεί να τον έχει προκαλέσει ή να του την έχει χώσει ο Μπονσού, αλλά ο Μπέγκιτς είναι αυτός που πάει από πίσω και την ρίχνει στον Μπονσού με τον αγκώνα του και το βλέπει ο διαιτητής.. Στην συνέχεια αντιδρά ο Μπονσού και το παρκέ μετατρέπεται σε ρινγκ για μερικά δευτερόλεπτα (αυτές οι κλισέ φράσεις δεν αντέχονται...), με τα κροσέ και τα άπερκατ να δίνουν και να παίρνουν. Και η ανοησία από πλευρά του Ολυμπιακού συνεχίζεται, με τον Πρίντεζη να εμπλέκεται και αυτός σε ένα καυγά, που δεν είχε πάρει χαμπάρι όμως ότι τον προκάλεσε ο συμπαίκτης του. Με συνέπεια να αποβληθούν και οι δύο παίκτες. Αυτό δεν είχε κανένα αντίχτυπο στην ομάδα τους, σε ότι έχει να κάνει καθαρά με το σημερινό παιχνίδι. Στο να κρίνω τον Μπονσού και το μερίδιο ευθύνης του, δεν με απασχολεί, αυτό θα το κάνει κάποιος από Τουρκία μεριά.

Σίγουρα ο Ολυμπιακός, πρέπει να τιμωρήσει και να τιμωρήσει και παραδειγματικά τον Μπέγκιτς. Τώρα που είναι νωρίς για να μην έχει χειρότερα στο μέλλον..Έγινε σε ένα παιχνίδι αδιάφορο για τον Ολυμπιακό και σε μία περίοδο, που όλα πάνε καλά… Αλλά να τα λέμε και από την άλλη μεριά, ο Ολυμπιακός είναι σε ένα όμιλο που και εύκολος είναι και συν της άλλης τον έχουν ευνοήσει και αρκετές συγκαιρίες. Στην συνέχεια δεν θα είναι και όλα τόσο ρόδινα και ένα ανάλογο περιστατικό, σε κανένα ματς, προς Μάρτιο μεριά ή ακόμα και με τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ για την Α1 σε κανένα μήνα και κάτι από τώρα, μπορεί να του στοιχίσουν πολλά περισσότερα…

Ο Ολυμπιακός είναι σε σωστό δρόμο και φέτος, αλλά από την άλλη μεριά δείχνει να παρασύρεται κιόλας. Το λέμε τώρα για να μην το πούμε μετά και μας πουν μετά Χρηστό προφήτες, αν έχει στραβώσει κάτι, που το απευχόμαστε… Η Μπάγερν, δεν είναι η Μπάγερν του ποδοσφαίρου, άρα δεν είναι κανένα θηρίο που το έχει σκοτώσει ο Ολυμπιακός και δεν έδινε καμία μάχη μαζί της. Η Γαλατά, δεν έχει καμία σχέση με την Γαλατά στο ξεκίνημα (ακόμα από εκείνη ήταν ανώτερος ο Ολυμπιακός), οι τραυματισμοί και μερικά άλλα πράγματα την έχουν αποδυναμώσει σημαντικά. Η Ζιέλονα είναι η νέα Πρόκομ… θα σου κάνει την ζημιά αν την υποτιμήσεις, αλλά αν την αντιμετωπίσεις σοβαρά θα την κερδίσεις εύκολα, το έδειξε η Μάλαγα σήμερα και όχι μόνο, ενώ ο Ολυμπιακός έδειξε ότι μπορεί να την κερδίσει και όταν είναι πραγματικά κακός. Και τέλος η Σιένα, δεν έχει καμία σχέση με την Σιένα που ξέραμε, δεν είναι Ζιέλονα, αλλά δεν είναι και Ρεάλ..

Συνεπώς ο Ολυμπιακός αντί να γιορτάζει, έχει θέματα που μπορεί να τον κάνουν σκεπτικό τουλάχιστον, μετά από το σημερινό παιχνίδι. Μπορεί να είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό, η κακιά στιγμή που λέμε και να μην γίνει ξανά ποτέ. Αλλά καλό θα είναι να τιμωρήσει τον Μπέγκιτς, για να μην αφήσει το παραμικρό περιθώριο στο μέλλον, σε κανένα από τους νεοφερμένους, να θεωρήσουν ότι μπορεί να πράξουν το ίδιο, γιατί είπαμε ότι μπορεί να στοιχίσει ανεπανόρθωτα. Εδώ παρασύρθηκε ο Πρίντεζης, που δεν θυμάμαι να έχει δώσει τέτοια δείγματα και δικαιώματα στο παρελθόν…

Ο Μπαρτζώκας πρέπει πάρει μία δύσκολη απόφαση, ίσως την πιο δύσκολη του από τότε που ήρθε στον Ολυμπιακό. Αυτός είναι που πρέπει να εισηγηθεί την τιμωρία του Μπέγκιτς. Αν οι ερυθρόλευκοι έχουν πάρει δύο Ευρωλίγκες και ένα πρωτάθλημα την τελευταία διετία, ένας από τους βασικούς λόγους ήταν ότι πέρα από οποιαδήποτε διαφορά μπορεί να είχαν μεταξύ τους ενδεχομένως, μέσα στο παρκέ έδειχναν, μία γροθιά, μία ομάδα και πάνω από όλα πειθαρχημένη και με σεβασμό στους κανόνες. Αν χαθούν αυτά, θα χαθούν και οι ελπίδες για τους στόχους που έχουν οριοθετηθεί φέτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα