Πρίφτης: "Υπάρχει ένα κρίμα"

Ο Άρης αποκλείστηκε από την συνέχεια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, παρά την νίκη του επί της Αρμάνι Μιλάνο και ο Δημήτρης Πρίφτης στη συνέντευξη Τύπου έκανε ένα μίνι απολογισμό της πορείας τους.

Αναλυτικά:

«Θέλω να πω συγχαρητήρια στους παίκτες για όλη αυτή τη διαδρομή στην Ευρώπη και να τους ευχαριστήσω από καρδιάς. Ήταν πολύ ωραία εμπειρία για όλους μας. Εάν εξαιρέσουμε ελάχιστες στιγμές, όπως το παιχνίδι στην Ιταλία, παντού σταθήκαμε με μεγάλη αξιοπρέπεια και πολλές φορές κάναμε υπερβατικές νίκες. Φυσικά,

υπάρχει και ένα κρίμα, γιατί ουσιαστικά χάσαμε την πρόκριση για ένα ματς, για ένα σουτ, για ένα λάθος, για μία στιγμή. Αυτό φυσικά δεν πρέπει να αφαιρέσει το μπράβο που πρέπει να πούμε στα παιδιά. Τώρα, πρέπει να συγκεντρωθούμε στο πρωτάθλημα. Για τις επόμενες δύο εβδομάδες, η αλληλουχία των παιχνιδιών είναι σε ευρωπαϊκούς ρυθμούς. Θα πρέπει να εστιάσουμε εκεί και να δουλέψουμε καλύτερα. Ευχαριστούμε και τον κόσμο, τόσο για την παρουσία του στο «Nick Galis Hall» όσο και μακριά από αυτό. Ήταν πολύ σημαντική». Είπε ακόμα…

Για την ευρωπαϊκή εμπειρία του Άρη: «Κάθε ημέρα, που ζεις, μαθαίνεις. Ήταν καλή εμπειρία για όλους μας και ένα καλό πρώτο βήμα ύστερα από τρία χρόνια απουσίας από την Ευρώπη. Ένα πρώτο βήμα που κάναμε με μεγάλη αξιοπρέπεια και μία εμφατική νίκη απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο. Έπαιξε δυνατά και φάνηκε από τον τρόπο που αγωνίστηκε».

Για τη χαμένη ευκαιρία του Άρη να εξασφαλίσει την πρόκρισή του στους «16»: «Είχαμε τρεις ευκαιρίες. Το παιχνίδι στην Άλμπα Βερολίνου και κυρίως τα τελευταία λεπτά. Εδώ είχαμε την ευκαιρία με την Άλμπα, σε ένα σουτ που εάν έμπαινε τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Στη Νεπτούνας κάναμε την προσπάθειά μας, αλλά μία-δύο φάσεις έκριναν το αποτέλεσμα. Όταν τα σκέφτομαι λέω «κρίμα», από την άλλη όμως λέω «δόξα το Θεό». Εάν θυμηθώ τις σκέψεις μου όταν ξεκινούσαμε δεν πίστευα ότι μπορούσαμε να κάνουμε κάτι τέτοιο. Να φθάσουμε μέχρι εδώ. Ελάχιστοι από εμάς είχαν εμπειρία. Ήταν μια ομάδα που φτιάχτηκε με έντονο κίνητρο και το στοιχείο της δίψας».

Για την απουσία των ευρωπαϊκών αγώνων από εδώ και στο εξής και κατά πόσο θα βοηθήσει αγωνιστικά την ομάδα: «Τώρα, θα έχουμε την ευκαιρία να βελτιώσουμε κάθε παίκτη και όλα αυτά να ενταχθούν στο ομαδικό παιχνίδι. Θα μας βοηθήσει να ξεκουραστούμε. Είναι μέρος της προπόνησης. Ο παίκτης πρέπει να ξεκουράζεται για να αποδώσει. Όλα αυτά, όμως, ύστερα από δεκαπέντε ημέρες».

Για το Σλάβεν Τσούπκοβιτς και την αλλαγή στην απόδοσή του: «Αυτό το ερώτημα πρέπει να το απευθύνετε στον εαυτό σας. Σε κάθε ρόστερ υπάρχουν κάποια δεδομένα το καλοκαίρι, Προσωπικά έχω αποδείξει πως ό,τι κάνω είναι με αρκετή σκέψη, ανάλυση, αλλά και λάθη. Δεν μπορείς να είσαι 100% εύστοχος σε ό,τι κάνεις. Εκεί, όμως, έρχεται το στοιχείο της εμπιστοσύνης. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Τσούπκοβιτς και όλοι οι παίκτες προπονούνται, έχουν καλή νοοτροπία και όταν χρειάζεται να παίξουν είναι έτοιμοι. Με χαροποιεί το γεγονός ότι παίζει καλά κι αυτό ισχύει για όλους τους παίκτες».

Από την πλευρά του ο Σπύρος Μούρτος συμπλήρωσε: «Ήταν ένα παιχνίδι που ξέραμε ότι είχαμε αποκλειστεί, αλλά ήταν με σημασία για εμάς, για την υπερηφάνεια μας, επειδή όλοι ξέρετε πόσο άσχημα χάσαμε από την Αρμάνι στο Μιλάνο. Επίσης, ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο ξυπνούν οι αναμνήσεις του παρελθόντος. Στο πρώτο ημίχρονο έγινε ανοικτό ματς, με χαλαρές άμυνες. Είπαμε ότι πρέπει να παίξουμε πολύ καλή άμυνα κι αυτό κάναμε. Φαίνεται αυτό από τους δώδεκα και εννέα πόντους που έβαλε η Αρμάνι στο τρίτο και το τέταρτο δεκάλεπτο. Δώσαμε χαρά στον κόσμο, αν και αποκλειστήκαμε, με νίκη επί ενός δυνατού αντιπάλου».

Για την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών τους στα ευρωπαϊκά παρκέ, συμπλήρωσε: «Υπάρχει πικρία, κάναμε κάποια λάθη στα τελευταία λεπτά στα προηγούμενα παιχνίδια. Έτσι είναι η ζωή, συνεχίζουμε… Αντικειμενικά ο στόχος ήταν να περάσουμε στον πρώτο γύρο, οριακά δεν περάσαμε. Πάντα υπάρχει ο εγωισμός. Δεν μπορώ να πω ότι είναι γεμάτη η ομάδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα