Πρίφτης: «Ήταν δύσκολη η διαχείριση»

Ανακουφισμένος μετά την εμφάνιση και την νίκη των παικτών του κόντρα στους Μπάκεν Μπέαρς, εμφανίστηκε ο Δημήτρης Πρίφτης. Ο προπονητής του Άρη, απέδωσε τα εύσημα στους παίκτες του κι έκανε ιδιαίτερη μνεία στον Ντέβιν Μαρμπλ, ενώ είπε... με νόημα πως πρέπει να υπάρχει χαρά στις νίκες.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε:

«Συγχαρητήρια για τη νίκη. Ήταν δύσκολες οι τρεις μέρες στην διαχείριση της ήττας από τον ΠΑΟΚ, πνευματικά

και ψυχολογικά. Είχαμε καλές στιγμές, είχαμε μομέντουμ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και κάποια κενά στην τρίτη περίοδο, χάνοντας εύκολα καλάθια και αμυντικά ριμπάουντ. Αυτό έγινε επειδή οι Μπέαρς είναι ιδιαίτερη ομάδα, είναι κάθετη σαν ομάδα, σουτάρουν την μπάλα με αυτοπεποίθηση. Στο τέλος είχαμε καθαρό μυαλό και καλό μακρινό σουτ, που μας έδωσε μια καθαρή νίκη. Είμαστε ικανοποιημένοι από αυτό και προετοιμαζόμαστε για ένα δύσκολο παιχνίδι εκτός έδρας».

Για το βαθμό θα έδινε σήμερα στην προσπάθεια της ομάδας του: «Θα έδινα 10, όχι για την απόδοση, αλλά για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες παίζουμε το οποιοδήποτε παιχνίδι. Και μετά από την ήττα από τον ΠΑΟΚ και γιατί έχουμε να διαχειριστούμε σοβαρούς τραυματισμούς. Είτε μας λείπουν παίκτες, είτε αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε το ρόστερ. Με βάση τις συνθήκες, είμαι ικανοποιημένος που κερδίσαμε. Το τι πρέπει να βελτιώσουμε και ότι έχουμε αρκετά πράγματα που έχουμε να διορθώσουμε το ξέρω εγώ, το ξέρουν και οι παίκτες, αλλά πρέπει να αισθανθούμε εμείς καλύτερα, να αλλάξουμε την ψυχολογία μας και όταν κερδίζουμε να χαιρόμαστε. Να μην πηγαίνουμε στα σπίτια μας μη προβληματισμένοι, αλλά όχι μόνο προβληματισμένοι».

Για το ενδεχόμενο αλλαγών: «Αυτή τη στιγμή έχω αυτή την ομάδα, αυτούς βλέπω και με αυτούς θα συνεχίσω να παίζω μέχρι να προκύψει κάτι που θα θεωρήσουμε ότι πρέπει να το κάνουμε. Δεν σκεφτόμαστε κάτι άμεσα, κυρίως γιατί δεν είναι εύκολο να αντικαταστήσουμε κάποιον παίκτη. Και πρέπει να βρούμε κάποιον καλύτερο και οικονομικά να μπορούμε να τον πάρουμε. Πρέπει να στρέψω το βλέμμα μου περισσότερο μέσα στην ομάδα παρά έξω».

Για την απόδοση του Ντέβιν Μαρμπλ: «Ήταν πιο αποφασιστικός και αρκετά παραγωγικός, πρέπει να βελτιώσει πολλά, κυρίως την προσαρμογή του, στην εξυπνάδα που χρειάζεται για να κερδίσει ένα παιχνίδι μια ομάδα” και πρόσθεσε: «Το ρόστερ αυτό είναι και πρέπει να το βοηθήσουμε και όχι να είμαστε μακριά, αλλά κοντά τους. Μόνο έτσι θα μας δώσουν κάτι πίσω. Ο Μαρμπλ είχε βοήθεια σήμερα και περισσότερες δυνατότητες για πρωτοβουλίες».

Για το τι εννοεί με το να είναι χαρούμενοι με τις νίκες: «Προφανώς δεν πείθουμε αρκετά με τον τρόπο που παίζουμε και έχουμε αυτά τα αποτελέσματα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Χρειαζόμαστε βελτίωση, αλλά πολλές φορές η ψυχολογία παίζει ρόλο και αυτή τη στιγμή έχει κλονιστεί και επειδή και σήμερα σε ένα σημείο του παιχνιδιού πιεστήκαμε ψυχολογικά, ίσως γι’ αυτό κάποιοι να πιστεύουν ότι πρέπει να κερδίζουμε με 30 πόντους. Εμένα με ενδιαφέρει να κερδίζουμε την συγκεκριμένη περίοδο. Η μη ικανοποίηση που υπάρχει πρέπει να φύγει, για να μπορέσουμε να αισθανθούμε λίγο καλύτερα. Αυτό θα εκφραστεί μέσα από την απόδοσή μας. Κάποιοι χαρακτήρες είναι πιο δυνατοί, αλλά η τριβή σε κάνει πιο καλό στο να διαχειριστείς τέτοιες καταστάσεις. Αυτό είναι και η εμπειρία».

Keywords
Τυχαία Θέματα