Πολυτιμότερος της Ισπανικής λίγκας ο Μπουρούσης (pic)

Σίγουρα η χρονιά που φεύγει αποτελεί μια σεζόν ορόσημο για τον Γιάννη Μπουρούση, ο οποίος δεν σταματάει να κερδίζει διακρίσεις, με την μεγαλύτερη να έρχεται από το πρωτάθλημα Ισπανίας, όπου ο Έλληνας σέντερ αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του πρωταθλήματος.

Έτσι, ο 32χρονος Καρδιτσιώτης σέντερ, ο οποίος οδήγησε την Λαμποράλ Κούτσα στο final four της Ευρωλίγκας, στην οποία αναδείχθηκε μέλος της καλύτερης πεντάδας, ψηφίστηκε MVP της κανονικής περιόδου

στο καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης, που δεν είναι άλλο από την ACB League. Ο Μπουρούσης συγκέντρωσε 80 βαθμούς στη σχετική ψηφοφορία αφήνοντας δεύτερο και με διαφορά τον Τζάστιν Χάμιλτον της Βαλένθια (45), ενώ ακολούθησαν ο Γκουστάβο Αγιόν της Ρεάλ (33), ο Ντάριους Άνταμς της Λαμποράλ (30) και ο Φακούντο Καμπάτσο της Μούρθια (3). Επίσης ήταν ο πρώτος σε ψήφους από τους προπονητές, τους παίκτες και τους εκπροσώπους του τύπου, και τέταρτος στην ψηφοφορία των φιλάθλων.

Ο Μπουρούσης ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα όντας δεύτερος στην αξιολόγηση (18,9), 15ος σκόρερ (12,9) και τέταρτος συνολικά στα ριμπάουντ (7,1).

Keywords
Τυχαία Θέματα