Πήρε τον «εμφύλιο» η Εφές (vid)

Η Αναντολού Εφές ήταν όσο... σοβαρή χρειαζόταν για να κυριαρχήσει στο τουρκικό ντέρμπι με αντίπαλο την Νταρουσάφακα, υποτάσσοντάς τη με 84-71. Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς, πέτυχαν έτσι τη δεύτερη νίκη τους σε τρία παιχνίδια στον όμιλο του Top-16 της Ευρωλίγκα, εκμεταλλευόμενοι με ευχαρίστηση το «δώρο» του Ερυθρού Αστέρα που είχε πάρει χθες (14/1) «διπλό» στο Κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

«Καταλύτης» για την ομάδα του αποδείχθηκε ο Τζέισον Γκρέιντζερ με 15 πόντους, πέντε ριμπαόυντ και οκτώ ασίστ σε ένα από τα πιο μεστά φετινά του παιχνίδια στην Ευρωλίγκα, ενώ

πολύτιμος ήταν ο Ντέρικ Μπράουν με 13 πόντους και οκτώ ριμπάουντ. 12 πόντους με έξι ριμπάουντ είχε ο Τσεντί Οσμάν, ενώ 11 με πέντε ριμπάουντ πρόσθεσε ο Τζον Ντίμπλερ. Οι 20 πόντοι με 4 ασίστ του Σκότι Ουίλμπεκιν, όπως και οι 14 του Εντέρ Αρσλάν δεν αρκούσαν για να γίνει ανταγωνιστική η ομάδα του Οκτάι Μαχμούτι, ο οποίος πάντως είδε τον Μετίν Τουρέν να είναι εξαιρετικός με 10 πόντους.

Ο Ερτέλ ξεκίνησε ευδιάθετος και ήταν εκείνος που σέρβιρε και σκόραρε για να βάλει μπροστά την ομάδα του με 8-6 στα μέσα μίας νευρικής πρώτης περιόδου. Η συνέχεια της θα ανήκε στον Ερντέν, ο οποίος πήρε τη «σκυτάλη» από τον Τουρέν και έχοντας ήδη έξι πόντους με ισάριθμα ριμπάουντ, την οδήγησε σε προβάδισμα 5 πόντων (10-15 στο 9'). Γκρέιντζερ και Οσμάν θα γίνονταν οι «αυτουργοί» ενός γρήγορου 4-0 που θα σήμανε την αντεπίθεση των γηπεδούχων. Ο Αμερικανός, μαζί με τον Ντίμπλερ έκαναν «πάρτι» στο δεύτερο δεκάλεπτο, σκοράροντας «ακατάπαυστα» και με βοήθειες σποραδικά από τους Ντάνστον και Μπράουν, «έχτισαν» το «μομέντουμ» για την Εφές, για να φτάσει η διαφορά στη μεγαλύτερη τιμή της για το πρώτο μέρος, στη λήξη του (36-27).

Μπορεί η Νταρουσάφακα να ξεκίνησε καλύτερα το δεύτερο μέρος, με τον Τουρέν να μειώνει με τρίποντα για το 36-30, αλλά μέχρι τα μέσα της τρίτης περιόδου θα... εξαφανιζόταν. Οι παίκτες του Ίβκοβιτς πραγματοποίησαν σερί 12-0, στο έκαναν «θραύση» οι Οσμάν, Μπατούκ και Ντάστον και το +18 έμοιαζε να απλοποιεί για τους ίδιους την κατάσταση (48-30). Το θράσος του Ουίλμπεκιν, ωστόσο, σε συνδυασμό με την εμπειρία και την εκτελεστική δεινότητα του Αρσλάν, έδωσαν στους φιλοξενούμενους τη δυνατότητα να ελπίζουν για την ανατροπή, φτάνοντας στο σημείο να μειώσυν στο -4, καθώς ο Τούρκος σουτέρ ευστοχούσε στο τέταρτο τρίποντό του σε έξι προσπάθειες για το 61-57, στις αρχές της τελευταίας περιόδου.

Όπως και νωρίτερα, Γκρέιντζερ και Μπράουν είχαν τις απαντήσεις για την Εφές και «εν ριπή οφθαλμού» έφεραν ξανά την απόσταση σε διψήφιο νούμερο, με το 7-0 σερί των γηπεδούχων να είναι ουσιαστικά καταδικαστικό για τους αντιπάλους τους, την ώρα που είχαν πλησιάσει (68-57 στο 32'). Ο Τάιους αποκατέστησε επίσης... την τάξη στο «ζωγραφιστό» για να επικυρώσει την κυριαρχία της η ομάδα του, διαμορφώνοντας το 76-62 στα τέσσερα λεπτά πριν την εκπνοή. Το υπόλοιπο της αναμέτρησης αποδείχθηκε διαδικαστικό, με την «μπίλια» να κάθεται στο +13, αφού η Εφές έκανε επίθεση και ο Γκρέιντζερ πρόλαβε στο λέι-απ του το χρονόμετρο.

Δεκάλεπτα: 14-15, 36-27, 61-51, 84-71

Αναντολού Εφές (Ίβκοβιτς): Τάιους 9, Μπράουν 13, Οσμάν 12 (2), Μπατούκ 6 (2), Σάριτς 4, Κορκμάζ, Γκρέιντζερ 15 (2), Ερτέλ 3, Ντίμπλερ 11 (1), Ντάνστον 9, Ντουβερίογλου 2

Νταρουσάφακα (Μαχμούτι): Ουίλμπεκιν 20 (3), Ρέντινγκ 5 (1), Τουρέν 10 (2), Ερντέν 6, Μαρκοϊσβίλι, Αλντεμίρ 5, Γκόρντον 6, Αρσλάν 14 (4), Σλότερ, Μπιέλιτσα 5 (1), Πρέλντζιτς

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα