Η Χίμκι έριξε στο καναβάτσο τη Λαμποράλ

Η Χίμκι κράτησε αλώβητη την έδρα της, νίκησε τη Λαμποράλ Κούτσα με 76-68 και πέτυχε τη δεύτερη νίκη της σε τρεις αγώνες, αφήνοντας τους Βάσκους στη μία στον όμιλο... της φωτιάς που συμμετέχει και ο Ολυμπιακός.

Το πρώτο ημίχρονο του αγώνα ήταν απόλυτα ισορροπημένο, με μικρά ξεσπάσματα και προβαδίσματα εκατέρωθεν. Η Λαμποράλ άρχισε με δυνατή άμυνα και κράτησε άπονους τους γηπεδούχους για τρία λεπτά, διάστημα όμως στο οποίο και οι Βάσκοι σκόραραν μόνο τέσσερις

πόντους.
Ο Σβεντ με τρίποντα έδωσε επιθετικό ρυθό στην Χίμκι που έκλεισε το δεκάλεπτο προηγούμενη με 17-12.
Το σκορ έγινε 19-12 στην έναρξη του δεύτερου δεκαλέπτου, όμως, η είσοδος του Μπουρούση δυνάμωσε κάτω από τα καλάθια τη Λαμποράλ που απέκτησε εύκολο ριμπάουντ και ευκαιρία να τρέξει και με τους Τζέιμς και Χάνγκα να σκοράρουν προσπέρασε με 20-19 στο 12'.
Το παιχνίδι μεταφέρθηκε και από τις δύο πλευρές κοντά στο καλάθι, οι Βάσκοι κράτησαν για κάποια λεπτά το προβάδισμα, αλλά ο εντυπωσιακός στο πρώτο ημίχρονο Ογκοστιν που σκόραρε 16 πόντους, διαμόρφωσε το ισόπαλο 39-39 του ημιχρόνου.

Το σκηνικό έμεινε αναλλοίωτο στα πρώτα πέντε λεπτά του δεύτερου μέρους, με τις δύο ομάδες να είναι νευρικές στην επίθεση και το σκορ είναι στο 46-48 στο 25'30'' με το 7-9 της Κάχα σε αυτό το διάστημα. Από εκείνο το σημείο, άρχισε το ξέσπασμα των γηπεδούχων. Με τον Χάνεϊκατ να επιβάλλει έναν ρυθμό που οι Βάσκοι δε μπορούσαν να ακολουθήσουν, αντίθετα που τους οδήγησε σε συνεχόμενα αβίαστα λάθη, οι γηπεδούχοι έκαναν ένα σερί 13-0 μέχρι τη λήξη του δεκαλέπτου που τους βρήκε να προηγούνται με 59-48 και να έχουν πάρει το πάνω χέρι στον αγώνα.

Η Λαμποράλ ήταν υποχρεωμένη πλέον να τρέξει για να προλάβει, μείωσε στο 33'30'' σε 63-57, αλλά οι Ρώσοι είχαν πολλές λύσεις και με τον Σβεντ να ξαναπαίρνει τα ηνία ανέβασαν γρήγορα τη διαφορά σε διψήφια τιμή, 68-57 στο 35', και πλέον φάνηκε ότι δεν υπήρχε επιστροφή αφού οι Βάσκοι δεν είχαν δυνάμεις για άλλη μια επιστροφή.

ΧΙΜΚΙ (Κουρτινάιτις): Ράις 7(1), Σβεντ 24(5), Ντράγκιτς 2, Ογκουστιν 22(1), Κοπόνεν, Βιάλτσεφ 2, Σοκόλοφ 4, Μόνια 6(2), Τοντόροβιτς 2, Χάνεϊκατ 7

ΛΑΜΠΟΡΑΛ (Περάσοβιτς): Τζέιμς 7, Κοζέρ 9(1), Πλάνινιτς 4, Σενγκέλια 9(1), Χάνγκα 9, Μπουρούσης 3(1), Μπλάζιτς 9(1), Ντιοπ 4, Τιλί 6, Ανταμς 8(2)

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα