Πέτγουεϊ: «Ελπίδες από Βασίλη, ο Βαγγέλης τη νίκη»

Ο Ολυμπιακός δεν εντυπωσίασε με την εμφάνισή του στον αγώνα με αντίπαλο τη Ζιέλονα Γκόρα, αλλά εντυπωσίασε με τον τρόπο που πήρε τη νίκη και παρέμεινε αήττητος για 13ο συνεχόμενο παιχνίδι στην αρχή της φετινής σεζόν. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης έβαλε το buzzer beater στην εκπνοή, αλλά ο Μπρεν Πέτγουεϊ τονίζει μέσω του Basketblog.gr

ότι εξίσου σημαντικός ήταν και ο Βασίλης Σπανούλης νωρίτερα.

Οι «ερυθρόλευκοι» κατάλαβαν αργά τα λόγια του Γιώργου Μπαρτζώκα πως δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι στην Ευρωλίγκα, κάτι που παραδέχτηκε και ο Μπρεντ Πέτγουεϊ μετά το τέλος του παιχνιδιού: «Ήταν ένα σκληρό και δύσκολο όπως κάθε παιχνίδι της Ευρωλίγκας, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο όπου η ζώνη τους μας έβγαλε λίγο εκτός ρυθμού. Ήταν όμως καλό ότι καταφέραμε να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και να επιστρέψουμε παίζοντας δυνατά».

Ο Ολυμπιακός στα τέσσερα τελευταία λεπτά του αγώνα, ευστόχησε σε όλα τα σουτ που επιχείρησε (2/2 δίποντα, 5/5 τρίποντα) με τον Αμερικανό φόργουορντ να εξηγεί: «Βρήκαμε ρυθμό από την άμυνα, κάναμε κάποια μπλοκ και μετά το παιχνίδι εξελίχθηκε σαν πινγκ πονγκ, έβαζαν αυτοί, βάζαμε κι εμείς αλλά είναι πολύ καλό που βάλαμε εμείς το τελευταίο καλάθι».

Το τελευταίο καλάθι του αγώνα το σημείωσε ο Βαγγέλης Μάντζαρης με τρίποντο στην εκπνοή, χαρίζοντας στην ομάδα του Πειραιά τη νίκη, αλλά ο Πέτγουεϊ υπογράμμισε πως ο Σπανούλης ήταν αυτός που κράτησε ζωντανές τις ελπίδες της ομάδας του Πειραιά λίγο νωρίτερα: «Ήταν καλός, αλλά ο Σπανούλης επίσης έβαλε ένα δύσκολο καλάθι που μας έδωσε ελπίδες και ο Μάντζαρης στο τέλος ευστόχησε σε ένα πολύ δύσκολο σουτ».

Το «13Χ13» είναι πλέον γεγονός και οι Πρωταθλητές Ευρώπης σκέφτονται τα επόμενα παιχνίδια, από τα οποία ξεχωρίζει αυτό με τη Μάλαγα στην Ισπανία: «Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι γιατί όλοι θέλουν να μας κερδίσουν. Μετά το Ρέθυμνο θα πάμε στην Ισπανία, όπου είναι σίγουρα ένα σκληρό ματς καθώς θα παίξουμε μακριά από την έδρα μας. Έχασε (σ.σ. η Μάλαγα) το τελευταίο της παιχνίδι συνεπώς θα θέλει να κερδίσει γι’ αυτό θα πρέπει να παρουσιαστούμε έτοιμοι μέσα από την προπόνηση».

Keywords
Τυχαία Θέματα