Παπανικολάου στο basketblog: «Θα δώσουμε και την ψυχή μας»

Ο πρώτος από τους 4 «τελικούς» για τον Ολυμπιακό μπήκε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και οι «ερυθρόλευκοι» μετά την νίκη τους επί της Ζαλγκίρις, κοιτάνε τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα σε Ρεάλ Μαδρίτης, Χίμκι και ΤΣΣΚΑ, έχοντας μόνο στόχο την νίκη, με τον Κώστα Παπανικολάου μιλώντας στο basketblog, να αναφέρει πως οι παίκτες είναι έτοιμοι να δώσουν και την

ψυχή τους για την πρόκριση.

Ακόμα ο 25χρονος φόργουορντ μας εκμυστηρεύεται πως του είχε λείψει η Ευρωλίγκα με τον Ολυμπιακό, ενώ μας αναλύει το πώς έφτασε η ομάδα του Πειραιά στην νίκη κόντρα στους Λιθουανούς, αλλά και το πώς προετοιμάζεται για ένα τέτοιο παιχνίδι ένας παίκτης. Ακόμα κάνει έκκληση προς τον κόσμο να βοηθήσει την ομάδα και να είναι κοντά της, όπως έκανε και κόντρα στην Ζαλγκίρις.

-Ο πρώτος από τους 4 τελικούς για τον Ολυμπιακό τελείωσε νικηφόρα. Που κρίθηκε το παιχνίδι;
«Ήταν καθαρά θέμα συγκέντρωσης, μπήκαμε δυνατά στο παιχνίδι και στο τέλος του δευτέρου δεκαλέπτου και στις αρχές του ημιχρόνου και την κρατήσαμε μέχρι το τέλος. Δε ήταν εύκολο παιχνίδι, εμείς το κάναμε να φαίνεται. Σε αυτή τη φάση όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Ήταν μια σημαντική νίκη, αλλά εμείς κοιτάμε μπροστά και παίζουμε για το καλύτερο».

-Τι ειπώθηκε στο ημίχρονο και μπήκατε με τόση ενέργεια στο δεύτερο ημίχρονο;
«Δεν χρειάζεται να ειπωθεί κάτι. Ξέραμε πως πάνω από όλα πρέπει να έχουμε υπομονή στο παιχνίδι μας. Η Ευρωλίγκα δεν είναι έχει παιχνίδια που ξεκινάς και παίρνεις 20 πόντους διαφορά. Είναι πολύ σπάνιο αυτό. Πρέπει να έχεις υπομονή και εμείς δείξαμε αυτήν την απαιτούμενη υπομονή, κουράσαμε την Ζαλγκίρις και μετά είχαμε την ευκαιρία να τρέξουμε στο ανοιχτό γήπεδο αλλά και να τους χτυπήσουμε στα αδύνατα σημεία».

-Σου είχε λείψει η Ευρωλίγκα με τον Ολυμπιακό;
«Σίγουρα μου είχε λείψει. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ αλλά για να είμαστε όλοι χαρούμενοι θα πρέπει να καταφέρουμε κάτι όλοι μαζί».

-Έρχεται το παιχνίδι με την Ρεάλ. Τι θα πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός σε αυτόν τον αγώνα;
«Η συγκέντρωση στην άμυνα είναι το πιο βασικό κομμάτι και αυτό που οδηγεί τον Ολυμπιακό τόσα χρόνια. Θα πρέπει να τα δώσουμε όλα, είναι ακόμα ένας τελικός, ένα παιχνίδι χωρίς αύριο για εμάς. Θα θέλαμε τον κόσμο να είναι δίπλα μας, όπως ήταν και σήμερα εδώ για εμάς και να παλέψουμε όλοι μαζί για το καλύτερο δυνατό».

-Σήμερα ο κόσμος πράγματι ήταν ο έκτος παίκτης…
«Ήταν εκεί για εμάς, φώναζε, μας έδινε ενέργεια. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να έχουμε τον κόσμο μαζί μας, να βλέπουμε την αγάπη και να παίρνουμε τη στήριξη από αυτόν. Τους χρειαζόμαστε σε κάθε παιχνίδι όπως και σήμερα και ελπίζουμε πως και την επόμενη φορά θα είναι το ίδιο».

-Πόσο δύσκολο είναι να ξέρεις πως κάθε παιχνίδι που παίζεις είναι «χωρίς αύριο»;
«Κοίταξε, ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και έχει μάθει να παίζει δύσκολα παιχνίδια. Δεν νομίζω πως πρέπει να το σκεφτόμαστε έτσι. Αν μπαίνεις με αυτό το σκεπτικό έχεις χάσει πριν καν πατήσεις παρκέ. Πρέπει κάθε φορά να εμπιστεύεσαι τις δυνάμεις σου, το ταλέντο σου, την ομάδα σου και τους συμπαίκτες σου. Όλοι μαζί πρέπει να κάνετε την προσπάθεια για το καλύτερο».

-Έρχεστε από ένα παιχνίδι δύσκολο και ψυχοφθόρο στο Μπάμπεργκ και από ένα παιχνίδι με την ΑΕΚ που κρίθηκε στην δεύτερη παράταση. Πόσο δύσκολο είναι να προετοιμαστείς μετά από αυτά τα παιχνίδια για έναν «τελικό» όπως αυτός με την Ζαλγκίρις;
«Είμαστε επαγγελματίες αθλητές και πρέπει να είμαστε έτοιμοι και προετοιμασμένοι για κάθε αγώνα χωρίς να αναλογιζόμαστε ούτε την κούραση ούτε τίποτα. Για αυτό έχουμε τους προπονητές μας και τους γυμναστές μας που αναλαμβάνουν το θέμα της φυσικής κατάστασης και της κούρασης ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι την ώρα που πρέπει».

-Θα τα καταφέρει ο Ολυμπιακός να πάρει την πρόκριση;
«Το αν θα τα καταφέρει είναι μεγάλη κουβέντα. Το σίγουρα είναι πως η ομάδα θα παλέψει και όλοι θα δώσουμε και την ψυχή μας για να καταφέρουμε το καλύτερο δυνατό, όπως κάνουμε τόσα χρόνια άλλωστε…»

Keywords
Τυχαία Θέματα