Ίαν Βουγιούκας στο Basketblog: «Ήθελα ομάδα με μεγάλο όνομα»

Είναι ένας από τους πιο «τεχνίτες» ψηλούς της Ευρώπης. Οι ικανότητες του στο ένας εναντίον ενός είναι πολλές και το… ρεπερτόριο στις κινήσεις του στο παιχνίδι με πλάτη είναι πλουσιότατο. Ο Ίαν Βουγιούκας στην φετινή Ζαλγκίρις μοιάζει με... όαση στην έρημο, καθώς είναι μακράν ο καλύτερος και ο πιο σταθερός της παίκτης στην φετινή Ευρωλίγκα, μετρώντας 12,2 πόντους και 5,4 ριμπάουντ ανα αγώνα. Παρά την καλή του παρουσία όμως η ομάδα από το Κάουνας είναι και μαθηματικά εκτός από τα «νοκ άουτ» παιχνίδια.

Ο 30χρονος σέντερ, μιλώντας στο basketblog,

αναλύει την ήττα από τον Ολυμπιακό, ενώ εξηγεί και το γιατί η Ζαλγκίρις δεν μπόρεσε να συνεχίσει στην διοργάνωση. Ακόμα μας μιλά για την ζωή στο Κάουνας και το λόγο που επέλεξε να αγωνιστεί εκεί καθώς και για την Εθνική. Τέλος μας αποκάλυψε πως δεν υπάρχει ενδεχόμενο μετακίνησης του στον Άρη αυτή τη περίοδο.

-Που κρίθηκε το σημερινό (σ.σ χτεσινό) παιχνίδι με τον Ολυμπιακό;
«Κοίτα ο Ολυμπιακός ξέρει να κερδίζει τα ματς που χρειάζεται, ειδικά αυτά στην έδρα του. Πήραν αρκετά επιθετικά ριμπάουντ, έβαλαν κάποιοι παίκτες που ρισκάραμε τα σουτ τους κάποια τρίποντα και μην ξεχνάς πως επιθετικά βάλαμε 59 πόντους. Με τέτοια συγκομιδή δεν έχεις τύχη».

-Τι έχει φταίξει για την πορεία της Ζαλγκίρις στο Top-16 φέτος;
«Καταρχήν ο όμιλος είναι αυτός που είναι. Εδώ βλέπεις και ολόκληρος Ολυμπιακός δεινοπαθεί να κερδίσει κάποια ματς, ενώ έχει χάσει και πολλά. Έχουμε κάποιους τραυματισμούς, έχουμε και κάποιους νέους παίκτες που είναι άπειροι. Αυτά πιστεύω».

-Πάντως από προσωπικής άποψης εσύ κάνεις εξαιρετική χρονιά…
«Βάση στατιστικών στην Ευρωλίγκα ναι, είναι καλή η χρονιά για μένα».

-Πως είναι για έναν Έλληνα η ζωή στο Κάουνας;
«Για τον οποιονδήποτε, πόσο μάλλον για έναν Έλληνα, χρειάζεται προσαρμογή. Είσαι εκεί για έναν σκοπό, μια δουλειά. Το γήπεδο είναι εκπληκτικό, οι εγκαταστάσεις το ίδιο και όλα αυτά κάνουν την ζωή σου πολύ πιο εύκολη».

-Τι σε έκανε και επέλεξες την Ζαλγκίρις στην αρχή της χρονιάς;
«Ήθελα να πάω σε μια ομάδα με μεγάλο όνομα, γιατί ήθελα να επιστρέψω στην Ευρωλίγκα και να παίξω όσο καλύτερα γινόταν ώστε να αγωνιστώ του χρόνου κάπου ακόμα καλύτερα».

-Φέτος με την απόδοση που έχεις πιστεύεις πως είναι χρονιά Εθνικής για εσένα;
«Ίσως ναι. Τι να πω θα το δούμε αυτό όταν έρθει η ώρα…»

-Υπάρχει μια φημολογία ότι ο Άρης ενδιαφέρεται για εσένα…
«Δεν υπάρχει κάτι με τον Άρη. Δουλειά μου τώρα είναι η Ζαλγκίρις».

Keywords
Τυχαία Θέματα