Πανιώνιος - Άρης 82-75

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, ο Πανιώνιος κατάφερε να επικρατήσει και του Άρη με 82-75 και να συνεχίσει την εξαιρετική του πορεία στο φετινό πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών. Οι γηπεδούχοι είχαν σε πολύ καλή μέρα τον Μίλμπουρν, ο οποίος σταμάτησε στους 21 πόντους, ενώ σημαντική ήταν και η βοήθεια των Παππά και Γιάνκοβιτς με 20 και 14 πόντους αντίστοιχα.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν από την αρχή να πάρουν το πάνω χέρι στο παιχνίδι και να αφήσουν την ομάδα της Θεσσαλονίκης

πίσω στο σκορ. Ο Νίκος Παππάς ξεκίνησε… κεφάτος, καθώς ήδη από το πρώτο δεκάλεπτο είχε πετύχει 11 πόντους για τον Πανιώνιο, ο οποίος πήρε μία μικρή διαφορά, που κράτησε μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου. Αυτή εξάλλου ολοκληρώθηκε με 18-15 για την ομάδα της Νέας Σμύρνης που ανέβασε ρυθμούς στη συνέχεια.

Η διαφορά ανέβηκε για τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου που συνέχισαν να είναι πολύ καλοί στον επιθετικό τομέα, ενώ από την πλευρά τους οι Θεσσαλονικείς δεν έβρισκαν εύκολα τον δρόμο προς το… πλεκτό. Μίμπουρν και Παππάς οδήγησαν τον Πανιώνιο επιθετικά και έτσι η ομάδα της Νέας Σμύρνης έκλεισε το πρώτο μισό του αγώνα προηγούμενη στο σκορ με 44-32. Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να είανι το ίδιο καλοί στον επιθετικό τομέα.

Ο Πανιώνιος δεν άφησε τον Άρη ούτε καν να πλησιάσει στο σκορ και συνέχισαν να αυξάνουν τη διαφορά και να φτάσουν ακόμα και στο +17. Ο τραυματισμός του Κώστα Χαρίση στο πόδι του, άφησε τους φιλοξενούμενους εκτός ανταγωνισμού, καθώς το συγκρότημα του Γιάννη Σφαιρόπουλου κατάφερε να πάρει μία καλή διαφορά και τον έλεγχο του αγώνα. Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 62-51 για τους γηπεδούχους και την ομάδα του Άρη να μειώνει στο τέλος.

Οι παίκτες του Βαγγέλη Αγγέλου προσπάθησαν να γυρίσουν το παιχνίδι και να ξαναμπούν στο… κόλπο της νίκης, αλλά ο Μίλμπουρν και ο Γιάνκοβιτς κράτησαν τη διαφορά της ομάδας του, ενώ ο δεύτερος ήταν αυτός που πήρε τα περισσότερα ριμπάουντ. Η διαφορά στο σκορ δεν ήταν μικρή και έτσι ο Πανιώνιος κατάφερε να φτάσει στην επικράτηση με 82-75 και στην κατάκτηση δύο ακόμα πολύτιμων βαθμών.

Τα δεκάλεπτα: 18-15, 44-32, 62-51, 82-75.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Σφαιρόπουλος): Μπόγρης 8, Πέιν, Αθηναίου 4, Κις 3 (1), Μίλμπουρν 21 (3), Αθανασούλας 4, Μπατής, Γιάνκοβιτς 14, Καββαδάς 5, Παππάς 20, Μπύκερ 3.
ΑΡΗΣ (Αγγέλου): Πάσαλιτς 15 (3), Χαντ 9 (1), Πελεκάνος 7, Βεζένκοφ 4, Τσιάρας 4, Ασημακόπουλος 6, Καραποστόλου, Χαρίσης 6, Μποσωρίδης 2, Σαρικόπουλος 2, Βεργίνης 20 (1).

Keywords
Τυχαία Θέματα