Παναθηναϊκός για Ραντ (vids)

Ο Παναθηναϊκός εξαρχής έδειξε να είναι προσηλωμένος στο πλάνο με τους έξι Αμερικανούς παίκτες, διεκδικώντας και κερδίζοντας το δικαίωμα όλες οι ομάδες να έχουν έξι στον δεύτερο γύρο του Ελληνικού πρωταθλήματος στην σύνθεση τους.

Λειτουργώντας με αυτό το πλάνο, και μένοντας πιστός στην λογική του, και σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από τις Η.Π.Α, οι «πράσινοι» βρίσκονται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τον 25χρονο Αμερικανό πάουερ φόργουορντ, Βίκτορ Ραντ,

δείχνοντας ότι θα κινηθούν για παίκτη στις θέσεις των πάουερ φόργουορντ. Η πλευρά της Ελληνικής ομάδας ασχολείται έντονα με την περίπτωση του, με τον Ραντ να αποτελεί μια σπουδαία περίπτωση παίκτη, ο οποίος έβγαλε «μάτια» την περσινή σεζόν με την Νίζνι, τόσο στην VTB League αλλά και στο Eurpcup όπου έφτασε στα προημιτελικά και των δυο διοργανώσεων.

Στην Ευρώπη ο Ραντ είχε 15,8 πόντους με σχεδόν 50% στα δίποντα (80/164) και 6,7 ριμπάουντ, ενώ στην VTB League σκόραρε 14,5 πόντους με 6,8 ριμπάουντ, ενώ ευστόχησε σε συνολικά 71 τρίποντα. Ο Ραντ είναι ιδιαίτερα αθλητικός, με έφεση στην άμυνα, ενώ πριν από το καλοκαίρι αγωνίστηκε στο Summer League του Λας Βέγκας με το Μαϊάμι έχοντας εξαιρετικά νούμερα (12,2 πόντους και 3 ριμπάουντ σε 6 παιχνίδια).

Ο απόφοιτος του Φλόριντα Στέιτ (12,3 πόντους και 6,9 ριμπάουντ ως senior) αγωνίστηκε και στο NBDL με τους Delaware 87ers έχοντας 15,9 πόντους και 6,8 ριμπάουντ, ενώ η περσινή ήταν η πρώτη του εμπειρία στην Ευρώπη. Αν τελικά ο Παναθηναϊκός καταφέρει να τον κάνει δικό του, θα έχει αποκτήσει έναν εξελίξιμο και ιδιαίτερα ποιοτικό Αμερικανό παίκτη, ρισκάροντας να παίξει τον πρώτο γύρο στο Ελληνικό πρωτάθλημα με τέσσερις Αμερικάνους.

Keywords
Τυχαία Θέματα