Παναθηναϊκός - Πανιώνιος 75-61

Αγχώθηκε, αλλά κέρδισε!
Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε διπρόσωπος απέναντι στον Πανιώνιο, χωρίς όμως αυτό να του στοιχίσει. Οι "κυανέρυθροι" λίγο έλειψε να κάνουν μια εντυπωσιακή ανατροπή και να φύγουν απο το ΟΑΚΑ νικητές, αλλά οι περισσότερες λύσεις που είχε το τριφύλλι και η εντυπωσιακή εμφάνιση του Στεφάν Λάσμε, ήταν στοιχεία ικανά να δώσουν τη νίκη στον

Παναθηναϊκό (75-61). Θετικός στο ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα ήταν ο Τζέισον Καπόνο, ο οποίος στα περίπου δώδεκα λεπτά που αγωνίστηκε είχε απολογισμό 5π. και 3ασ..

Οι "πράσινοι" ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι και με τον Στεφάν Λάσμε να τελειώνει τις φάσεις που πήρε κοντά στο καλάθι προηγήθηκαν νωρίς με 8-0. Η απάντηση του Πανιωνίου, όμως, δεν άργησε να έρθει. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου αντέδρασε γρήγορα και "τρέχοντας" σερί 11-0 στα επόμενα τέσσερα λεπτά πήρε "κεφάλι στο σκορ".

Η συνέχεια ηταν... "πράσινη" με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Ηταν η σειρά του τριφυλλιού αυτή τη φορά να σκοράρει αναπάντητους πόντους. Οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη "ανέβασαν στροφές" στα τελευταία τρία λεπτά του πρώτου δεκαλέπτου και χωρίς να συναντήσουν ιδιαίτερη αντίσταση πήραν αέρα 11 πόντων (24-13) με την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου.

Η άμυνα ζώνης που εφάρμοσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στο δεύτερο δεκάλεπτο μπορεί να προβλημάτισε, αρχικά, τον Παναθηναϊκό, αλλα η "κυανέρυθρη" επίθεση δεν προσέφερε τα αναμενόμενα. Ο Πανιώνιος σκόραρε κατά κύριο λόγο χάρη σε προσωπικές ενέργειες του Νίκου Παππά, κάτι που δεν μπορούσε, όμως, να ανατρέψει την εις βάρος του διαφορά.

Το τριφύλλι διατήρησε με σχετική άνεση το προβάδισμά του σε διψήφια επίπεδα μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (42-25). Ενας από τους λόγους ήταν και η είσοδος του Τζέισον Καπόνο, ο οποίος, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στην Ελλάδα λίγες ημέρες, προσέφερε βοήθειες σε άμυνα και επίθεση και με δικό του εύστοχο τρίποντο στο τέλος του πρώτου μέρους έδωσε στον Παναθηναϊκό το μεγαλύτερο του προβάδισμα μέχρις εκείνο το σημείο.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η "πράσινη" υπεροχή συνεχίστηκε τόσο στην περιφέρεια, όσο και στο "ζωγραφιστό". Οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη έλεγχαν πλήρως τον ρυθμό του αγώνα και με τον Στεφάν Λάσμε να κυριαρχεί στη ρακέτα διατηρήθηκαν μπροστά στο σκορ με διαφορή μεγαλύτερη των δέκα πόντων (58-44).

Ο Πανιώνιος, παρά το γεγονός πως παρέμενε πίσω στο σκορ, δεν έδειχνε διάθεση... παράδοσης. Αντίθετα, οι "κυανερύθροι" συνέχισαν να παλεύουν και μέσα σε δύο λεπτά αγώνα κατάφεραν να φέρουν τη διαφορά στο -6 (58-52) μετά απο εύστοχο τρίποντο του Γιάνκοβιτς στον αιφνιδιασμό.

Η αντεπίθεση των Νεοσμυρνιωτών δεν είχε, όμως, συνέχεια. Οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη διατήρησαν το προβάδισμά τους και εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο τα λάθη των αντιπάλων τους έφτασαν στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 24-13, 42-25, 58-44, 75-61.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Μπράμος 8 (2), Πάνκο 2, Μασιούλις 7, Καπόνο 5 (1), Λάσμε 20 (10ριμπ.), Τσαρτσαρής 8, Διαμαντίδης 13 (τριπ., 7ριμπ., 8ασ.), Μπανκς 10 (1), Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος 2, Σκορδίλης.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Σφαιρόπουλος): Μπόγρης 3, Μοτσενίγος, Αθηναίου 8 (2), Κις 3 (1), Μίλμπουρν 7 (1), Αθανασούλας 2, Γιάνκοβιτς 14 (2), Καββαδάς, Παππάς 18 (2), Ντραγκίσεβιτς 2, Μπούκερ 4.

Keywords
Τυχαία Θέματα