Παναθηναϊκός - Καντού 78-76

Σε ένα παιχνίδι με πολύ άγχος και κακή επιθετική λειτουργία για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του δεύτερου και τρίτου δεκαλέπτου, ο Παναθηναϊκός δεν "πληγώθηκε" και με το δίδυμο των Διαμαντίδη-Σχορτσανίτη να ηγούνται στο σκοράρισμα πήρε τη νίκη απέναντι στην Καντού με 78-76 ρεφάροντας την ήττα του στη Μαδρίτη μία βδομάδα νωρίτερα. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη παρουσιάστηκε "εγκλωβισμένη" στην άμυνα της Καντού για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά χάρη σε ένα ξέσπασμα στο τέλος πήρε το ροζ

φύλλο αγώνα και μαζί μία σημαντική "ψυχολογική ένεση" εν όψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ξεκινώντας με την γνώριμή του πεντάδα (Διαμαντίδης, Ούκιτς, Ματσιούλις, Πάνκο, Άρμστρονγκ) ο Αργύρης Πεδουλάκης ήθελε να εκμεταλλευτεί τη δημιουργική ικανότητα των δύο περιφερειακών του και να βάλει από νωρίς στο... νόημα του παιχνιδιού τον Χίλτον Άρμστρονγκ, ο οποίος μέχρις στιγμής δεν έδειχνε να είναι σε καλή κατάσταση.

Αυτό που ήθελε ο προπονητής του τριφυλλιού το πέτυχε κατά το ήμισυ. Το δίδυμο των Ούκιτς-Διαμαντίδη λειτούργησε σχεδόν υποδειγματικά, αλλά ο Αμερικανός σέντερ συνέχεισε την υποτονική του παρουσία με την "πράσινη" φανέλα. Έτσι, το αρχικό προβάδισμα πέντε πόντων που είχε το τριφύλλι (11-6) δεν μπορούσε να μεγαλώσει αφού δεν υπήρχε σημείο αναφοράς στο "ζωγραφιστό".

Το μικρό σερί 6-0 που έτρεξε η Καντού (11-12 στο 4') ανάγκασε τον Αργύρη Πεδουλάκη να περάσει στο παρκέ τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη αναζητώντας τον παίκτη που θα "πληγώσει" την ιταλική άμυνα κοντά στο καλάθι. Ο "Σόφο", όμως, δεν τον δικαίωσε πλήρως αφού κάνοντα συνεχόμενα λάθη σε άμυνα και επίθεση δεν μπόρεσε να συνεισφέρει σημαντικά, πλην των ελευθέρων βολών όπου είχε το απόλυτο (4/4).

Η άμυνα της Καντού λειτουργούσε υποδειγματικά αφού δεν επέτρεπε στους παίκτες του Παναθηναϊκού να βρουν εύκολα το δρόμο προς το καλάθι. Αυτό, όμως, είχε ως... αντίβαρο τη "φθορά" με φάουλ βασικών της παικτών, κάτι που έδωσε την ευκαιρία στο τριφύλλι να σκοράρει στα τελευταία τέσσερα λεπτά της πρώτης περιόδου σχεδόν αποκλειστικά από τη "γραμμή της φιλανθρωπίας".

Και λέμε "σχεδόν αποκλειστικά" καθώς το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με εντυπωσιακό κάρφωμα του Κώστα Τσαρτσαρή. Με 6'' να απομένουν για την ολοκληρώση των πρώτων δέκα λεπτών της αναμέτρησης, ο Μάικλ Μπράμος (μόλις είχε περάσει στο παρκέ) έκλεψε την μπάλα, πάσαρε στον Ντέργουιν Κίτσεν και αυτός με τη σειρά του έδωσε την μπάλα στον επερχόμενο Κώστα Τσαρτσαρή, ο οποίος με ένα εντυπωσιακό posterize dunk έδωσε αέρα 6 πόντων (23-17) στο τριφύλλι.

Το "πράσινο" προβάδισμα έφτασε γρήγορα τους οκτώ πόντους (25-17), αλλά, παρά τα πολλά φάουλ που έκαναν οι παίκτες της Καντού (είχαν συμπληρώσει τα ομαδικά φάουλ από το 2ο λεπτό της δεύτερης περιόδου, δεν έδωσε την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να διευρύνει τη διαφορά που χώριζε τις δύο ομάδες.

Αντιθέτως, οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη έμοιαζαν... "εγκλωβισμένοι" στην πολύ καλή άμυνα της ομάδας του Αντρέα Τρινκιέρι και σταδιακά έχαναν τον έλεγχο του αγώνα. Έτσι, το +8 (25-17) του 1

Keywords
Τυχαία Θέματα